Geen eisprong?

58 antwoorden en 45306812x bekeken

Sophia 14-03 om 09:57

Hoi Belly*dancer,  mijn huisarts heeft me doorverwezen naar de gyn, omdat we al een jaar aan het proberen zijn. Ik weet dat mijn man zijn zaad ook getest zal moeten worden, maar hij zal het niet zien zitten (kennend hem). Hoewel we allebei dit kindje heel graag willen. Hij vind de neusdruppels al erg genoeg, laat staan het zaad onderzoek.  Ik hoor op de forum dat sommige mannen wel vrijwillig  meedoen, maar de meeste zijn terughoudend. Ik denk dat het komt niet omdat je vriend nog niet klaar is. Stel het voor als het blijkt dat zijn zaag niet in orde is. Dat is voor de mannen een grote klap. Misschien is het een idee om een thuistest voor de mannelijke vruchtbaarheid te doen?
Ja, je kan wel vrijdag en maandag vrijen, want ze adviseren om de dag of twee in de vruchtbare periode dit te doen. Veel succes en niet te veel stress!
Groetjes,
Sophia

reageer

Belly*dancer 14-03 om 12:09

Hey Sophia,
Ik heb wel het idee dat het aan het mannelijke ego ligt dat hij het allemaal niet zitten en ik begrijp het ook wel . Ik sta er zelf ook niet om te springen voor de hormonen te nemen moest het nodig zijn.
Met paasweekend moet ik een zwangerschapstest doen als mijn menstruatie nog niet is doorgekomen, dus laten we duimen dat hij positief uitslaat!
Ja, dat is waar, ik dacht wel zoiets, maar was niet zeker.
Jullie ook nog heel veel succes! Zou fijn zijn als we samen het goede nieuws kunnen delen .

Samantha80 14-03 om 10:06

Hmm dat de gyn zegt dat je eisprong zondag komt moet je niet te letterlijk nemen hoor.
Ik had een dame in begeleiding en die gyn zei ook die dag eisprong. Ik ging met mijn eigen idee verder en ik kwam tot de conclusie dat de eisprong 8 dagen!!! later was.
Ik heb haar natuurlijk goed laten klussen en ze is nu zwanger van een ventje.

Na de termijnecho kwam de datum precies op mijn uitgerekende datum uit... dus 8 dagen later volgens de gyn berekening toen.

Zorg dat je iig een weekje doorklust om de dag zodat je iig een klus hebt die meetelt.
Zonde als je afwacht en je mist omdat je te snel stopt. Om de 1 a  2 dagen moet wel lukken he... dan heb je in een week 3 a 4 klussen om te doen en dat kan je man wel volhouden.

Succes

Belly*dancer 14-03 om 12:11

Samantha80, jij moet zelf gyn worden! Het lijkt wel dat jij een helderziende bent . Maar dan weet ik dat ik het in mijn achterhoofd moet houden.
Het klussen dat vind mijn vriend helemaal niet erg, alleen het staaltje zit hij meer mee in, maar daar komt hij wel door.
Afwachten ga ik zeker niet doen, dus elke 2 dagen zal ik eraan denken, effe hard werk voor een goed doel !

Dank je wel! Jij bent een grote steun!

Samantha80 14-03 om 12:52

Haha een gyn ben ik niet heb alles geleerd en ondervonden door zelfonderzoek en dames begeleiden Kom je veel te weten.
Ik heb gemerkt dat eigenlijk de theorie van de cyclus enz niet overeen komt met de werkelijkheid. Wat precies niet klopt en hoe het wel zit is beroepsgeheim maar weet wel dat mijn methode de oplossing is voor veel dames.
Zelfs dames met PCOS help ik en zijn er zwanger van geworden (wel PCOS met eisprong met lange onregelmatige cyclussen) en met clomidopvolging enz.

Je man zal er wel van terug komen om te testen hoor... vaak hebben de mannen een juiste uitslag en is er niks aan de hand .
Nu gaat die gedachte verder groeien bij hem en gaat hij aan zichzelf twijfelen en dan laat hij het doen wanneer hij er aan toe is.
Gewoon afwachten want meestal is er niks aan de hand dus echt als allerlaatste optie nodig.

Belly*dancer 15-03 om 11:25

Uit zelfonderzoek leer je natuurlijk veel .. Dan moet ik zelf ook eens gaan uitspitten hoe het allemaal zit met de cyclus, misschien geraak ik wel zover als jou ..

Ik heb gisteren nog eens met mijn vriend gesproken en zei dat hij het er allemaal wel voor over heeft, maar dat hij liever niet gezien wordt met "het potje" en dat ik het dan naar het labo moet brengen.. Dus daar ben ik al heel blij om!


groetjes

Samantha80 15-03 om 15:50

Ben al wel bezig met onderzoek vanaf 2009 dus het zal niet snel uit te voeren zijn  maar wie weet

Blij dat je mannetje dit wel wilt doen  gelukkig maar.Meestal brengen de dames het naar het lab hihi... kan je ervoor nog een handje helpen

Belly*dancer 15-03 om 19:38

Ja dan zal je wel bijna een professional zijn .

Ben ik heel blij om! Haha, alleen gaat hij het niet willen doen denk ik
.

Noa (Gast) 22-07 om 04:22

Is het nog gelukt belludance?

Evelien (Gast) 15-03 om 21:10

Ovu test was negatief...
Spreken ovu-testen altijd de waarheid of...?

Samantha80 16-03 om 00:06

Ik ga nooit uit van ovu testen.. ik vind ze te onbetrouwbaar om zekerheid ermee te hebben. Werken wel maar geven vaak veels te vroeg de piek aan en de eisprong is eigenlijk bijna nooit in de 36 uur na de positieve ovu maar later.(en veel later kan zeker)

Ook kan het zijn dat je meerdere malen in een cyclus positief test maar hoe dat zit ... is apart hihi.
Je moet meestal een aantal dagen achter elkaar ovu testen gebruiken (zo rond 15u ofzo) om deze te kunnen vergelijken.Als de streep zichtbaar is en deze in de loop van de dagen meer en meer zichtbaarder word dan gaat die onderweg naar de piekdag.

Hoelang zijn je cyclussen geweest de laatste rondes? Dan kan ik wel wat gokken (als het weer overeen komt met die rondes) wanneer je kan starten met ovus.

Evelien 16-03 om 12:05

Kijk dat geeft de burger moed
Ik heb nog niet veel goede informatie voor je..
Ik ben 20 december gestopt met de pil (gewoon de strip afgemaakt) daarna 4 dagen ongesteld geweest (nog menstruatie van de pil dus) en daarna pas ongesteld geworden op 27 februari (cyclus van 69 dagen) en nu dus bezig met mijn 2e cyclus. Ik had het idee dat ik afgelopen di/woe mijn eisprong had. Kreeg dinsdagmiddag rond 14u ongesteldheidskrampjes en dit duurde tot ongeveer 11 uur woensdagochtend. Woensdagochtend had ik heeel veel witte vlokken in mijn urine..
Verder wil ik vanaf mijn volgende cyclus elke dag temperaturen.. Ik heb het al een paar keer gedaan en dan zat ik vaak net onder de 36, vanochtend had ik 36,7.

Groetjes

Mirjam 16-03 om 12:54

@Belly Dancer, wat goed dat je er met je man over hebt gesproken dan weet je tenminste hoe het zit. Mannen associëren hun vruchtbaarheid nog weleens met hun mannelijkheid. Ik kan me best voorstellen dat het gênant kan zijn om met zo'n potje rond te lopen, iedereen weet tenslotte wat je dan net hebt gedaan.
Wat jij kunt doen is je waardering uitspreken dat hij dit ervoor over hebt en misschien meegaan om hem te steunen? Succes!

Belly*dancer 16-03 om 23:32

@Mirjam, met praten kan je inderdaad veel bereiken, maar het blijft natuurlijk een toch wel moeilijker onderwerp.
Ik heb het hem zeker al laten weten dat ik het enorm waardeer dat hij dit allemaal voor mij, voor ons wil doen. Dat geeft me de zekerheid dat hij ook echt een kindje wil van ons samen. Ik ga zeker met hem meegaan, ik vind het ook altijd fijn dat hij tijd vrij maakt om met mij naar de gyn te gaan.
Dank je wel!

Mirjam 17-03 om 12:09

@Belly Dancer, het is natuurlijk vervelend dat jullie dit moeten ondergaan maar ergens vind ik het wel mooi zoals je het beschrijft. Jullie weten nu wat je aan elkaar hebt, jullie zijn er voor elkaar en steunen elkaar ook in moeilijke tijden. Wie weet dat jullie relatie hier (nog) sterker door wordt. Lijkt me een goede basis om een gezin te beginnen! Dan komt 'de rest' ook wel.

Samantha80 21-03 om 16:02

Dat temperaturen is handig idd weet je achteraf welke dag de eisprong ongeveer is geweest. Je kan ook op www.thermo-meters.nl kijken vor meer info over tempen en andere handige weetjes enz. Wie weet helpt het mee he.

Zo te horen kan je er wel vanuitgaan dat de eisprong is geweest met die laatste temp. Nod zal dan rond de 28ste liggen denk

Belly*dancer 21-03 om 19:25

@Mirjam, ik heb inderdaad het idee dat onze relatie de laatste maanden hechter en sterker geworden is. Wat wel fijn is. Maar het is echt niet fijn om dit te ondergaan. Ondertussen hoor je overal van familie en vrienden dat ze zwanger zijn en dat maakt het er niet fijner op. Voor hen vind ik het superlijk, maar het is best moeilijk. Van mijn vriend moet ik tegen iedereen zwijgen, enkel mijn beste vriendin is er van op de hoogte, maar zij is ondertussen ook zwanger. Maar ik heb nood aan goede gesprekken met ook nog andere mensen, waarom weet ik niet, maar praten helpt op dat vla goed bij mij denk ik.

Samantha80, mijn vorige menstruatie kan ik eigenlijk niet echt meerekenen, was enkel een beetje bruinverlies gedurende 3 dagen. Dus mijn cyclus nu is al 81 dagen en mijn temp blijft altijd schommelen tussen 36,3 en 36,6. Ik heb enkele keren een ovu test gedaan en één keer kleurde deze een heel klein beetje, dus kan ook zijn dat die niet goed was. Maar het probleem is dat mijn vriend en ik wel samenwonen maar bij de ouders. Dus ik kan niet testen wanneer ik wil, omdat zij hier bijna constant rondlopen. Ik weet het niet goed meer. De gyn had gezegd dat ik paasweekend een zwstest moet doen, als deze negatief is moet ik beginnen met duphaston. Maar als ik niet weet wanneer mijn ovulatie was, kan het ook zijn dat het nog te vroeg is om een zwstest te doen. Zou ik dan een weekje extra wachten om te testen? Heb jij hier misschien meer ervaring mee? grtjs

Samantha80 21-03 om 19:56

Hmm kan beter elke dag je temp nemen zodat je iig ziet hoe en wat. Dat is handiger en duidelijker dan gokken en gissen.

Beter dus te starten met elke dag temperaturen. Daarbij ook je slijmverlies in de gaten te houden. Die geeft aan wanneer er een eisprong gaat komen.
Creme brokkelig verlies is niet vruchtbaar... dat heb je voor de eisprong (ver voor eisprong iig) en na de eisprong totaan nod.

81 dagen is best lang.. de langste die ik had had 82 dagen maar dag 83 zwanger getest (eisprong was op dag 69) dus het kan zijn dat je na de eisprong zit maar dat kan je alleen zien met de temps als je de temp voor de eisprong weet.

Evelien 22-03 om 09:23

Thanx Samantha!!
hoeveel dagen voor je NOD daalt je temperatuur?
Tot nu toe blijft mijn temp stabiel op 36,6/36,7. Woe 28 mrt is mijn NOD bij cylcus van 28 dagen.

Evelien 22-03 om 09:24

excuus, woensdag is het de 27ste

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geen eisprong?' in het Zwanger worden forum