Zitten die zwangerschapskwaaltjes tussen je oren??

77 antwoorden en 44204009x bekeken

Roosje 03-10 om 20:11

Haha nou ik ga morgenochtend testen. Nu ik dit typ ben ik al bang dat het weer negatief is maja als dat zo is gaan we voor de volgende ronde!

Ik ben zelf 23 jaar en afgelopen augustis getrouwd

reageer

Linda33 04-10 om 00:25

@ roosje succes morgen... Laat je even een berichtje achter! Zal voor je duimen! 

@ katootjekip ik ben 33, mijn vriend ook en we gaan nu ronde 3 in.. Al vind ik het meer ronde 2 aangezien we in augustus niet echt 'op tijd' geklust hebben, 3 x rond m'n eisprong, maar we hadden niet zoveel zin.. Warm, vakantie, lui... Dus het is ronde 3, maar de 2e keer dat ik meer op mijn cyclus ga letten.. 

@ jake, heel veel succes met testen!!

Linda33 04-10 om 01:17

Even nog een vraagje.. Kun je de testen die bij de cb horen ook los bestellen of moet je telkens zo'n nieuwe set  bestellen??

linda33 (Gast) 04-10 om 09:40

Hey roosje!

Dat zegt niks hoor, je kunt soms 2 weken negatief testen en uiteindelijk toch zwanger zijn..maar inderdaad, die onzekerheid is killing! Daar voelt een menstruatie nu nog als opluchting, je kunt alles loslaten en verder gaan met een volgende poging...

Wie weet is t toch raa en anders, nieuwe ronde, nieuwe kansen...


Heb de site bekeken, maar kan alleen hele sets vinden..

linda33 (Gast) 04-10 om 09:46

Ik heb deze week lang weekend.. Al vanaf gisteren vrij.. Heerlijk! Nogmaal werk ik 3,5 dag in de kinderopvang. En jij??

Ik mag weer testen begin november, heb nu mijn menstruatie.

Roosje 04-10 om 09:51

Oke lekker hoor! Nou ik werk in een kledingwinkel en was maandag, donderdag en vandaag vrij. Mag morgen weer een dagje. Heb nu een beetje onregelmatige dagen waarop ik werk. Opzich ook wel lekker want dat leidt je een beetje af.

Maar de kinderopvang, leuk zeg! Dat heeft me ook altijd nog wel leuk geleken maarja is niet veel werk in te vinden...

Oke, dus nog even spannend. Ik denk dat ik ook maar voor de volgende ronde ga alleen vind ik het nu wel lastig om mijn vruchtbare dagen te berekenen want als mn menstruatie nu nog niet komt schuift dat steeds op toch?

linda 33 (Gast) 04-10 om 09:56

Ja, ik moet zeggen dat t ook echt ontzettend leuk werk is! Ik geniet er elke dag van...

Misschien toch eens met de ovu testjes aan de slag, die geven je een beter inzicht in je cyclus, maar een late ongesteldheid deze maand wil niet zeggen dat volgende maand alles schuift, misschien heb je volgende maand weer een cyclus zoals je gewend bent.. T veraderlijke is alleen dat je eisprong 2 weken VOOR je volgende menstruatie is en dat weet je dus niet, wanneer je ongesteld gaat worden... Als je ovu testen doet weet je dat wel..

Roosje 04-10 om 10:00

Oke! Dank je voor de tip zal eraan denken. Eetst maar even afwachteb wat er nu gaat gebeuren...zucht dat wachten..moet vandaag toch iets doen om me bezig te houden haha

katootjekip 04-10 om 13:09

Hoi Linda,

volgens mij kan je inderdaad de losse testen niet kopen, ben er ook naar opzoek geweest, maar niet gevonden.

Roos,

De ovu testen zijn ideaal, zeker als je geen regelmatige cylus hebt, zo kan je toch je eisprong ontdekken en op het juiste moment klussen, wel raden ze aan om voor die dagen ook actief te zijn.
Het zou inderdaad kunnen dat het nog te vroeg is om te testen, als ik jou was zou ik even wat dagen wachten (minimaal 3)en dan weer testen.

Ik ben er achter gekomen door de ovutesten te doen dat mijn ei op een heel ander moment is dan ik dacht, ik heb een app die ik bij houd, maar die is dus zo ongeveer 5 dagen te vroeg, ik zou iedereen die testen aanraden, niet dat ik er al zwanger door ben, maar dat ga ik zeker niet worden als we op het verkeerde moment klussen.

Mijn ovu test was vanmorgen zoals verwacht kleurloos (terwijl app zegt gisteren ei te hebben gehad), maar blijft toch spannend wanneer mijn ei komt.

Tamtam (Tamara) 05-10 om 14:07

Hoi dames!
Herkenbaar wat jullie hierboven schrijven! Ik was me ook nooit ergens bewust van, maar nu let je overal op.  Elk steekje, krampje.... best vervelend is het!
Ik had het vorig maand, heb volgens mij nog nooit last gehad van pijnlijke borsten.... nu een week lang! Vond het zo vreemd. Uiteindelijk toch ongi geworden. Achteraf begrijp ik dat mijn eisprong dan is geweest en dat dit erbij kan horen. Op zich een goed teken natuurlijk.... maar had het nog nooit eerder gehad..... heel apart

Wens jullie allemaal heel veel succes!

@katootjekip, jullie bijna een jaar bezig? Dat lijkt me ook wel frustrerend op zijn tijd! Maar volgens mij ben je redelijk positief ingesteld of niet?

Tamtam (Tamara) 05-10 om 14:11

Ik gooi er nog even een vraag in..... ze zeggen altijd dat je ongeveer 6 dagen voor ei bevrucht kan worden. Ik neem aan dat dat per stel  verschilt toch? Dat er ook stellen zijn bij wie dat bijv maar 2 dagen zijn?

Linda33 05-10 om 14:50

Voor je ei kn je niet bevrucht worden, dat kan pas na je ei... Je kunt wel al voor je ei zaad in je hebben wat alsnog je ei bevrucht ondanks dat je geen sex hebt gehad rondom je eisprong, maar 6 dagen is wel erg lang.. Zaad leeft meestal maar 24 tot 48 uur..

katootjekip 05-10 om 15:15

Hi Tamtam,

Ja nu een jaar bezig, het is een heel tijd en baal de dag dat ik ongi word heeeeel erg en dan ga ik gewoon weer door alsof het mijn eerste keer is, ik zal positief blijven! Klussen met mijn vriend is erg fijn( al waren wij net konijnen, het voelt anders als je bezig bent zwanger te worden) en zwanger worden is mijn grootste droom en om je droom uit te laten komen moet je nooit je koppie laten hangen! Gemiddeld duurt het een jaar, dus ik zeg laat maar komen, ben der klaar voor.

Je vraag over voor je ei bevrucht raken, is inderdaad waar wat Linda zegt. Je kan niet bevrucht raken, maar zaad kan tot 5 dagen overleven, dus in het zaad van 5 dagen voor je ei kan de winnende zwemmer zitten. Het is sowieso het beste om ook voor je ei actief te zijn met wippen, dat is beter voor de kwaliteit van het zaad, na je ei kan je een rustpauze nemen

Hoe lang zijn jullie al bezig?

Succes met alle kwaaltjes en het wachten en eigenlijk alles wat komt kijken bij zwanger worden!

Tamtam (Tamara) 05-10 om 17:31

Haha ja oké, ik bedoelde het dan iets anders dan dat ik het er neer zette denk ik. Ik bedoelde dat men zegt dat zaad 5 dagen kan overleven, maar dat zal niet bij iedereen zo zijn...... waardoor de ene meer (dagen) kans heeft om zwanger te raken dan de ander.

Denk dat dat idd de juiste instelling is katootjekip! Positief blijven is altijd goed, maar lijkt me soms wel ff lastig... Hoop voor je dat het snel een x raak is!

Het duurt bij de een gewoon langer dan bij de ander, maar soms om je heen hoor je zo vaak dat het snel raak is! Maar goed, ik ken ook wel wat mensen die wel wat langer bezig zijn geweest. We gaan dapper door!
Dit wordt mijn 7e maand, en ben 29.

katootjekip 05-10 om 20:38

uhm ja, ik denk inderdaad dat het niet bij iedereen het zelfde is, niet elk zaad is van de zelfde kwaliteit helaas. Ik weet ook niet precies hoe het werkt en het is lastig om te controleren welke zaadlozing de juiste zwemmers had

7 maanden is ook al een beste tijd, dan denk ik wel dat je weet hoe een teleurstelling het is als het weer niet zo is. iig ik had er zelfs de eerste maanden meer last van dan nu, Op de een of andere manier geloofde ik er in dat het niet heel lang zou duren, juist omdat het beslissen van wanneer we zouden beginnen een jaren plan is geweest. Een beetje boel naief was ik dus wel Kan jij er goed mee omgaan, dat het nog niet gelukt is?

Om mij heen lijkt het wel alsof iedereen de eerste wip meteen zwanger is, daarom ging ik ook eigenlijk een beetje zoeken op internet om me dingetje te kunnen delen en dat doet me erg goed. Al klinkt dit heel gemeen, dat ik me beter voel daardoor, zo bedoel ik het niet.

In welke periode van de maand zit jij nu?

Jake 06-10 om 14:37

Dag dames,

Vanmorgen test gedaan en eigenlijk zoals verwacht negatief.
Enkele uren erna bruine en slijmerige afscheiding...ik denk dus dat de MS eraan komen.

In elk geval bedankt voor jullie luisterend oor en nog veel succes

Tamtam (Tamara) 06-10 om 16:15

Hoi dames
@Katootjekip: Ik kan me wel voorstellen dat je ervan uit gaat dat het snel raak is. En dan is het ff een tegenvaller als dat niet zo is.
Ik kan er wel goed mee omgaan. Ik had ook niet echt een verwachting ..... maar toch stiekem merk je wel dat ik toch wel verwacht had dat je bij die 70% zit die binnen een half jaar zwanger is. Helaaaas..... ikke niet dus! Tuurlijk baal ik als ik weer ongi wordt, maar ik zet me der ook wel weer snel overheen. 
In mijn hele directe omgeving zijn er nog niet zoveel zwangerschappen, dat scheelt wel. Maar dat zeg ik, ik hoor soms bij stellen dat het heel snel raak is, maar ik hoor ook wel verhalen van 9 maand of zelfs iets meer dan een jaar.
haha ik snap heel goed wat je bedoelt... het klinkt gemeen, maar is heel menselijk, het is gewoon fijn om te horen dat je niet de enige bent

Ik zit nu op dag 8, dus nog begin vd cyclus. Ik verwacht ei rond 15 oktober, en ga op dag 13 weer beginnen met ovu testen. 

@ Jake: balen! Op naar de volgende ronde dan!

Tamtam (Tamara) 06-10 om 17:19

Ja precies, ik vind de ovu testen ook fijn. Nee, ik heb pas 1 maand ovu testen gedaan, daarvoor niet. Wilde er niet te snel aan gaan.

Haha... mooi zo! Suc6 komende dagen!

Mijn cyclus is eigenlijk altijd 29 dagen. Ik begon met 3x 29, toen 1x 28, toen opeens 34! Dat was de 1 na laatste keer. Toen dacht ik echt dat ik zwanger was, werd maar niet ongi, heel bizar. Maar de laatste keer weer keurig 29..... ook dat schijnt erbij te kunnen horen.

Roosje 07-10 om 08:58

Nou dames ook ik ben vandaag ongesteld geworden. Ene kant jammer aan de andere kant kan ik nu wel met zekerheid de volgende periode tegemoet gaan. Was ook pas de eerste echte ronde.

Nu even een vraag aan jullie. Is het verstandig om na mn ongesteldheid om de dag seks te hebben of hoe doen jullie dat? Ik wil iig nog niey met ovu testen beginnen want dat vind ik zo'n gedoe...

kruimel 07-10 om 09:16

Ja roos, zo om de dag seks hebben is het beste (vermoeiend en niet altijd leuk, maar wel het beste is meeste gevallen) dan zit je altijd goed, zeker wanneer je niet helemaal zeker weet wanneer je ei is!

xKruimel

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zitten die zwangerschapskwaaltjes tussen je oren??' in het Zwanger worden forum