Na 8 maanden nog steeds niet zwanger

51 antwoorden en 41462510x bekeken

Anneke (Gast) 13-01 om 18:50

@Feza: Wij hebben het ook enkel verteld aan de mensen die dicht bij ons staan. Het is idd een opluchting als je er eens over kan praten, ben daarom ook wel blij dat ik dit forum heb gevonden  Maar ik kan ook gelukkig terecht bij mijn vriend, beste vrienden en familie, maar het is toch anders. Jullie zitten er ook echt midden in.

reageer

Pregnantwish 18-01 om 12:41

Hoi dames,
Ben blij dat ik mezelf herken in jullie verhalen. Hoe erg ik het ook voor  jullie vind.
Heb in juli mijn spiraaltje eruit laten halen. In augustus meteen een positieve zwangerschapstest. Twee weken later begon het bloedverlies. Eerst bruin bloed en daarna helderrood. De verloskundige bevestigde na een echo een miskraam. Opzich was ik wel heel positief. Ik dacht ik kan in ieder geval zwanger worden. 
Drie weken later had ik echter nog steeds bloedverlies. Uiteindelijk naar hdt ziekenhuis. Het bleek dat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had. Het leek er wel op dat mijn lichaam het zelf aan het oplossen was. Gelukkig geen operatie om mijn eileider te verwijderen. In totaal nog 8 weken gebloed. Werd er gek van. Pas halverwege oktober mijn eerste menstruatie. Sindsdien onregelmatige cyclus namelijk 28-30-34.

Vandaag weer ongesteld geworden na 34 dagen. Langste cyclus ooit. Iedere menstruatie voelt als falen. Ben dan onwijs teleurgesteld. Ik jank als een kleuter. Ik denk dan ook dat het nooit meer lukt. Of dat het toch wel weer fout zal gaan.  Super overdreven ik weet het. Maar het gaat gewoon niet zo als ik wil.  
Klinkt super verwend en dom. Ik ken mensen die al jaren bezig zijn en schaam me kapot voor mijn gedachtes. Sorry voor mijn lange betoog. Heel veel sterkte lieve dames. Ik hoop dat jullie snel zwanger worden.

Fana 20-01 om 19:46

Morgen is het zover, ik ben zenuwachtig voor het bezoek aan de gynaecoloog. Dit heb ik nog nooit gehad. Maar na 17 maand proberen en nog steeds geen zwangerschap ben ik het wachten echt beu! Vorige week heeft vriendlief zijn potje naar fertiliteit gebracht, morgen de uitslag.... Ik heb een beetje schrik voor wat gaat komen van onderzoeken, de gyn sprak vorige keer al van mijn eileiders te laten doorspuiten maar hoe groot mijn wens ook is...ik heb er bang van om dat te laten doen (ik zou het wel ondergaan maar heb echt schrik...)  

Pregnantwish 21-01 om 15:16

Heel veel sterkte vandaag ik snap dat dit voor jullie heel spannend is 

Roosje12 06-02 om 22:08

Het kan heel lang duren voor dat je inverwachting bent bij ons het zelfde verhaal vanaf 1december 2017 bezig met zwanger worden en we zijn nu nog bezig met zwanger worden dus het eist heel veel geduld!

MiniMe 09-02 om 16:16

De bovenstaande berichten zijn heel herkenbaar. Ergens stelt het mij gerust dat anderen dit ook zo ervaren. Zelfs sinds januari '18 gestopt met de pil. Eerste maanden zeer onregelmatige cyclus gehad. Telkens de teleurstelling is echt wel zwaarder dan ik had verwacht. We willen graag een kindje, maar stopte met de gedachte 'we zien wel'. 
Gelukkig veel steun aan mijn vriend, samen besloten dat we na deze maand toch naar de huisarts gaan als het ons nog niet gegund is.

Pregnantwish 11-02 om 16:31

Sterkte meid hopelijk komt het snel goed! Hoe is het eigenlijk met alle dames? 

Herma (Gast) 14-02 om 19:27

Heel herkenbaar al jullie verhalen! We zijn zelf al 6 maanden bezig, sinds deze maand gebruik ik de ovulatietesten.. iedereen zegt dat de kleur van het streepje donkerder moet zijn dan de controle streep. Nou, mijne is nooit donkerder geweest! Wat zou ik hier nou van moeten denken?? 

Ik kan na aankomend weekend weer testen, zowel de ovulatietesten als de zwangerschapstesten vliegen hier de deur uit.. maar alles voor een goed doel! 

MiniMe 15-02 om 19:35

Ik herken dat wel Herma. Echt duidelijk vind ik al die testjes ook niet echt haha. Wanneer is het nou echt donkerder.

Gliss (Gast) 17-02 om 18:06

Het lijkt wel of ik mijn eigen verhaal lees. Hier ook al ruime 8 maanden aan het proberen, laatste 4 met ovulatietesten. Gezond leven, manlief gestopt met roken. Om mij heen allemaal dames die met hun ogen knipperen en zwanger raakten, ook heel dichtbij (serieus 5 dames, allemaal binnen 3 maanden grr).
Ik heb een medische aandoening die invloed kan hebben op vruchtbaarheid, maar de internist vindt het nog niet nodig een gynaecoloog te bezoeken. Ikzelf zou graag gewoon eens een gesprek hebben /gerust gesteld worden. Misschien toch maar via de huisarts spelen? 
Hoe is het afgelopen met het onderzoek? 

Myzona 17-02 om 20:03

Hallo lieve dames als jullie verder willen kletsen kunne jullie mij toevoeg op facebook mijn naam is Nikki vlek . Ik heb een geheime brabbel groep wat voor niemand tr zien is mocht je willen kletsen voeg me toe ! 

Fana 22-02 om 15:19

Heb je denk een vriendschapsverzoek verstuurd, als jij het bent toch en niet een verkeerde heb aangeduid ????????????????

Feza (Gast) 21-02 om 10:21

@Pregnantwish Ik zit momenteel wéer op het wachtbankje... man heeft nu wel aangegeven zijn zaad te willen testen. Ik wilde daar nog niet over beginnen, ben blij dat hij het zelf oppert. Hopelijk is het deze maand dan toch raak... nog een paar dagen tot nod en ik merk toch dat ik steeds mezelf zenuwachtig zit te maken, dom dom dom!

Angelajj 21-02 om 14:40

Hey meiden, wat een herkenbare verhalen.

Wij zijn ondertussen al 17 maanden bezig (nu bezig met ronde 19). We hebben alle onderzoeken zo'n beetje gehad en er is niks mis, dus geen reden waarom het niet lukt. Heel frustrerend..
Ik heb al maanden gestopt met roken en drinken, al rookt mijn vriend nog wel maar drinkt gelukkig maar weinig.
Ook eten we erg gezond en letten we op van alles.. toch lukt het niet  
Ik heb twee weken geleden een baarmoederfoto gehad en mijn linker eileider zat verstopt, die hebben ze tijdens de foto open kunnen spuiten.(auuwwww)
Het schijnt dat je na zo'n foto een half jaar extra vruchtbaar bent dus ik heb weer een beetje hoop.
Als het in juni dit jaar nog niet is gelukt dan gaan we weer naar het ziekenhuis en kijken we voor verdere opties (medische molen) maar hopelijk is dat niet nodig.
Na anderhalf jaar vinden wij het ondertussen wel tijd worden dat het lukt xD elke maand weer zo'n teleurstelling.. het wordt steeds zwaarder..

Fana 22-02 om 15:16

Even weggeweest hier, op 21/1 niet zo’n goed nieuws gehad. Er waren geen zaadcellen gevonden in spermastaal van partner... Een klap in ons gezicht! Doorverwezen naar fertiliteit waar we normaal vandaag een afspraak hebben maar de dienst fertiliteit is plots gesloten in “ons” ziekenhuis, afspraak in maart in UZA... zo bang, zoveel vragen... 

Myzona 22-02 om 15:21

@Fana ik heb je toegevoegt in de groep ! 

Myzona 22-02 om 15:23

@Angelajj misschien lukte het daarom niet omdattie verstopt zat ? Ik ga voor je duimen dat het nu wel gaat lukken 

Angelajj 26-02 om 09:54

@myzona dank je meis, ik hoop het ook!

bella 04-03 om 07:33

Hoi Dames, ik wil toch (voor het eerst) ook even mijn verhaal delen dan..
Ik ben inmiddels 30 en partner ook. Ik wilde al wat langer stoppen met de pil maar mijn partner was hier nog niet klaar voor. Toch samen een deadline besproken! 
Eind juli 2018 de laatste pil ingenomen. (Al vanaf 13 jaar oud aan de pil)
We stopte onder het motto van “we zien het wel”.. op internet had ik gelezen dat een cyclus ongeveer 28 dagen duurt en bij vrienden om ons heen alleemaal in 1 of 2 maanden gelukt. 
Mijn menstruatie was netjes een paar dagen na mijn laatste pil (wat nog geen echte menstruatie was) daarna begon het dus echt.. na 28 dagen was ik niet ongesteld dus ik dacht hmm wordt ik misschien helemaal niet ongesteld? Misschien ben ik wel onvruchtbaar.. na 34 dagen toch maar een test gedaan! Nee, helaas.. mijn cyclus was 36 dagen.. 
De maand erna op dag 37 een test gedaan... bleek de cyclus 38 dagen.. en vanaf toen was duidelijk mijn cyclus schommelt tussen de 36 en 38 dagen.. 
we zijn nu ruim een half jaar verder, en ik hou met apps bij wanneer ongeveer de eisprong zou zijn.. mijn partner vraagt dan “wanneer is het weer onze week?”. Want die week klussen we wat vaker!
Ik ben gelukkig gestopt met testen doen, heb met mezelf afgesproken pas te testen tussen 40-42 dagen.
Maar elke maand rond wanneer de menstruatie hoort te komen zit ik weer in een emotionele achtbaan.. ik zeg regen mezelf, niet te veel overnadenken!  Maar je doet het toch!!
Iedereen om mij heen in de kinderen, maar op internet staat gemiddeld duurt het een jaar.. ik denk “wat doe je nou egoistisch”... maar denk ook “waarom lukt het nou bij mij niet zo snel” “ben ik dan toch al te oud” “is er iets mis met mij” “je bent er te veel mee bezig, daarom lukt het niet” 
Met andere woorden, ik maak mezelf gek ???? 
Ik heb gegoogled “na 7 maanden nog niet zwanger” en kwam op dit forum terecht. Ben blij dat ik niet de enige ben...... zucht!

Feza (Gast) 09-03 om 00:22

Hoi Bella, 

Je bent zeker niet de enige. Ik kwam hier ook via een vergelijkbare zoekterm.
Twee weken terug was ik 2 dag over tijd en daarna helaas heel zwaar ongesteld. Wat een ellende. Ik zit nu in ronde 10... Hoop toch zo, dat het nu raak zal zijn. 
Vooral om die gedachten die jij ook beschrijft. Ik denk vaak, als ik nu op een briefje kreeg dat het pas over 2 jaar gaat gebeuren - prima. Daar zou ik vrede mee hebben. Maar die onzekerheid en vooral de angst dat er iets vreselijk mis is... Die zijn echt killing. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Na 8 maanden nog steeds niet zwanger' in het Zwanger worden forum