Endometriose

39 antwoorden en 33413128x bekeken

lillyyy 27-05 om 18:00

Ja ga ik zeker doen. Heb ook een verwijsbrief van de dokter waarop staat dat hij een vermoeden heeft van endometriose dus ze zullen er zeker naar kijken. 

reageer

Saar (Gast) 30-05 om 17:56

Spannend Lilly!Gaat je vriend/man mee?
Ik heb deze symptomen:
-sinds laatste maanden: spierpijn in benen al vanaf week voor menstruatie totdat ongi voorbij is.
-erge buikpijn vanaf paar dagen van te voren, echt verschrikkelijke pijn zonder pijnstillers niet te doen dan wordt t overgeven en flauwvallen.
-vermoeidheid
-misselijk voor en tijdens menstruatie.
Niet echt super overtuigende endometriose kenmerken toch?Maar waar komt t anders vandaan die gekke zere benen enzo.. en kben iig ook niet super vruchtbaar, anders was t al wel raak geweest. 
Groetjes!

lillyyy 31-05 om 07:16

Mijn vriend gaat niet mee Saar. Stel nu dat er verder onderzocht zou moeten worden dan natuurlijk wel . Hopelijk is dat niet nodig allemaal .
Ja ken dat ook, dan denk je van nee kan toch niet dat zijn. Maar langs de andere kant denk je dan inderdaad van waar komt die pijn nu toch.. daarmee dat ik de stap genomen heb om naar de gyne te gaan..

lillyyy 01-06 om 13:24

Hey dames, de gynaecoloog heeft gezegd dat ze sterk vermoeden van endometriose heeft. De symptomen duiden er toch op. 12 juni wordt ik geopereerd. Het is een kijkoperatie maar ze nemen meteen de endometriose weg. Zal dan ongeveer 14 dagen thuis zitten. 
Nadien zal ik hopelijk sneller zwanger kunnen worden en misschien wel de medische molen in. Dat zullen ze waarschijnlijk wel vertellen dan 
Ze heeft ook een echo gedaan maar die zag er wel goed uit. Baarmoeder en eierstokken was niets aan te zien. Dat is wel een geruststelling! Voelde me ook veel beter bij deze gynaecologe! Ze gaan men vriend ook testen dus hopelijk komt alles goed! 

Saar (Gast) 01-06 om 17:28

Ohh wat gaat het snel nu Lilly!14 juni al!Fijn dat er goed naar gekeken is en dat het serieus genomen wordt!
Deed het inwendige onderzoek zeer?
Nou ik hoop ook dat dit jullie helpt om jullie wens in vervulling te zien gaan!

lillyyy 01-06 om 17:53

Ja echt heel snel Saar! Ze vroeg het me ook en zei zo snel mogelijk . Ja ze verschoot dat er vorige x niet verder gekeken is. Dus mijn tip voor jou: laat je niet doen, verander desnoods maar zorg dat je grondig wordt onderzocht.. had er al veel langer vanaf kunnen zijn...  Maar nu hopelijk binnenkort beter!
Deed geen pijn. Je voelt het wel maar totaal geen pijn. Ze liet me ook alles zien enz. Gelukkig was dat in orde!

Woman25 02-06 om 23:29

Oh wat fijn dat je zo snel al geholpen gaat worden! Ze nemen je dit keer iig eindelijk serieus! Succes meis, en hopelijk heb je de meest positieve uitkomst na de operatie!

lillyyy 02-06 om 23:44

Dankjewel woman! Ben ook blij dat het zo snel gaat allemaal! Maar heb enorm veel stress en toch wat angstig hoor...

Woman25 03-06 om 09:16

Snap ik heel goed! Ik was ook zooo bang en toen ze het infuus kwamen prikken lag ik te shaken als n rietje! Maar echt je gaat heerlijk slapen (dat gevoel is echt lekker als je in slaap wordt gebracht hihi) en je wordt t volgende moment wakker en het is al gebeurd. Pijn heb je dan nog niet door de medicatie dus dat is ook prima. Maargoed iedereen stelde mij ook gerust maar het hielp niet je moet het toch zelf ervaren, maar het komt goed!

lillyyy 03-06 om 09:42

Ja haha hier iedereen ook
Het is ook al zooooo snel! Vraagje: had je er veel last van nadien? Mag 2 weken niet gaan werken dus ik denk dat ik dan toch wel last ga hebben...

Woman25 04-06 om 18:27

Mwa ik had niet echt pijn maar meer constant zoooo moe! Die narcose hakt er nogal in! En er is nogal wat gebeurt in je lichaam (als ze wat weghalen, dus je lichaam heeft rust nodig.

lillyyy 04-06 om 20:45

Hopelijk valt het allemaal nog mee  Ben allesinds 'blij' eerder opgelucht dat er iets aan gedaan zal worden. Hoe gaat het nu met jou? 

Saar (Gast) 13-06 om 18:19

Succes morgen Lilly!Khoop dat t allemaal goed gaat en mee mag vallen!

lillyyy 14-06 om 09:04

Het os allemaal goed verlopen . Heb nu nog veel pijn dus moet nog heel veel rusten.. ze hebben heel lichte endometriose gevonden. Dus geen enkel probleem om normaal zwanger te kunnen worden

Woman25 14-06 om 10:26

Wat fijn illy! Nu goed rusten en hopen dat het dan ook snel mag lukken beterschap!

Mary (Gast) 16-06 om 05:42

Even uppen 

Tinne (Gast) 22-09 om 13:15

Hallo allemaal, 
Ik wou hier mijn verhaal toch ook even kwijt... Ik ben sinds december gestopt met de pil om te ontpillen en sinds mei proberen we effectief om zwanger te worden. Mijn regels bleven lange tijd uit (meer als 3 maand) maar ik nam de pil al geruime tijd en mijn HA dacht dat mijn lichaam gewoon tijd nodig had en schreef me medicatie voor om de regels op te wekken. Maanden later zijn mijn regels nog steeds even onregelmatig en heftig, dus besloot ik contact op te nemen met een vruchtbaarheidsspecialist. Zij vond dat mijn symptomen (onregelmatige cyclus, heftige regels, migraine, vermoeidheid en pds) wezen op endometriose. Dadelijk werden bloedproeven gedaan en volgende maand krijg ik een echo bij een endometriose specialiste, hopelijk heb ik dan duidelijkheid... Heeft er iemand ervaring met de gradaties en gevolgen van de diagnose? Want uiteraard begin je opzoekwerk te verrichten en stuit je op onvruchtbaarheid bij ernstige vormen... Vandaar de vraag/bezorgdheid, hopelijk kan iemand me een beetje wegwijs maken... 

Priss (Gast) 07-08 om 12:11

Hoi ik las alle verhalen en ook verhalen met heftige pijn. Ik heb ook verklevingen in mijn buik eileiders dicht verklevingen tot de lever zitten. Ik heb een tijdje serrapeptasr gebruikt van dr best en dit helpt heel erg. Normaal gesproken heb ik in 1 maand minimaal 2 weken pijn dat ik soms niet een durf te lopen plassen of een beweging te maken na serrapeptase gebruikt te hebben een natuurlijke supplement heb ik bijna geen pijn of aanval meer gehad echt een aanrader ik ben begonnen met 40.000 spu en zat na 3 weken op 250.000 spu gebruikte het zo 3 a 4 maanden nu 2 jaar verder zonder het ye gebruiken 1x in het half jaar onegveer een keer pijn te hebben  hoop dat ik hier iemand mee kan helpen 

Pris (Gast) 07-08 om 12:20

Hoi, na een kijk operatie ook verklevingen normaal gesproken heb ik elke maand 2 weken heftige pijn en aanvallen dat ik niet eens durf te lopen plassen of te bewegen. Ik begon op internet verhalen te lezen en kwam op serrapeptase van doctor best ik begon met 40.000 spu en na ongeveer 3 weken zat ik aab 250.000 spu ongeveer 3 a 4 maanden geslikt en ik merkte een heel verschil nu zo'n 2 jaar verder heb ik zelden pijn een keer in het half jaar ongeveer terwijl ik de pillen niet meer slik . Het is een natuurlijke supplement waar een stofje in zit van de zijde rups die het cocon oplost dus net als de verkleving. Ik ben zelf nog niet zwanger geworden op natuurlijke manier maar ben al heel blij dat ik weer een beetje normaal kan leven en werken en mijn dingen doen ipv bang te zijn een aanval te krijgen. Ik hoop dat ik hiermee andere vrouwen kan helpen .

deemiroos 10-06 om 21:55

Hey Lilly, 
Wat vervelend om dat te lezen zeg! 
Ik was 10 toen ik voor het eerst ongesteld werd. Toen ik 11 was, kwam ik voor het eerst in het ziekenhuis doordat ik 2 weken mijn menstruatie had en dan 1 week niet en toen weer wel en ik had zo veel pijn in mijn buik en onderrug. Werd heen en weer geslingerd van kinderarts tot gynaecoloog, naar internist en op mijn 16e eindigde ik bij de gynaecoloog, die vertelde mij dat ik een verwijzing zou krijgen voor een psycholoog omdat de pijn die ik voelde tussen me oren zou zitten. Toen werd mijn moeder woest en eiste een kijkoperatie. Diezelfde gynaecoloog heeft de operatie uitgevoerd.. en je raad het al.. endometriose. Ik had graad 2. Mijn rechter eierstok was toen ik bij een kijkoperatie toen ik 19 was niet meer toegankelijk. Met ex partner IUI traject geprobeerd aangezien ze aangaven dat de kans op natuurlijk zwanger worden nihil was, maar toen niet gelukt. Daarna aan de prikpil gegaan en gestopt toen ik dacht (met mijn huidige partner) over een jaar kunnen we eventueel naar het ziekenhuis. Binnen een halfjaar raakte ik spontaan zwanger. 
Vorige maand ben ik geopereerd nadat ik sinds begin januari enorm veel pijn had, (geen menstruaties want ik heb de prikpil, om de endometriose te onderdrukken), guess what! Endometriose weer gevonden, ondanks zwangerschap en prikpil. Rechter eierstok en eileider verwijderd vanwege endometriose cyste, eierstok was erg groot geworden. 
Meid laat je niet weg sturen!!! Ik snap dat een kijkoperatie voor velen niet de oplossing is, maar endometriose is een rot aandoening, die vaak alleen op die manier gevonden kan worden. 
Ik ben begonnen met een boek hierover te schrijven, in de hoop dat vele vrouwen hier wat mee kunnen!! 
Ik wil hierbij ook graag de verhalen van andere delen, mochten er nog vrouwen zijn die hun verhaal ook zouden willen delen, let me know  
Sterkte 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Endometriose ' in het Zwanger worden forum