Onverklaarbaar onvruchtbaar

36 antwoorden en 29727398x bekeken

Dromertje 26-01 om 11:29

Hoi allen,

Mijn vriend en ik proberen ondertussen reeds 2,5 jaar zwanger te worden maar nog steeds zonder resultaat. Ik ben nooit zwanger geweest, dus ook geen miskraam. 
Ik zit momenteel in de wachtweken van de derde IUI. En ik moet zeggen het wordt elke keer moeilijker. 
We hebben alle testen doorlopen en alles is perfect in orde. Onverklaarbaar onvruchtbaar dus. Zo frustrerend 

Men zou 4 keer IUI doen en nadien overstappen naar IVF. 

Ik weet alleen niet wat te denken. Aangezien alles zo perfect in orde is. Waarom zou het dan nu opeens wel lukken en is het de voorbije jaren niet gelukt. Het tweede jaar heb ik steeds ovulatietesten gebruikt. Heeft iemand positieve verhalen qua onverklaarbare onvruchtbaarheid?

Heeft iemand een idee wat de kans is dat er echt nooit een zwangerschap zal zijn bij onverklaarbare onvruchtbaarheid? Zelfs na IUI en IVF etc? Ik heb zo bang dat het nooit zal lukken en kan me niet voorstellen hoe ik hiermee zou kunnen omgaan. 

En aan wat zou het dan kunnen liggen dat het echt niet lukt? 

Dankjewel alvast voor jullie reacties! 

reageer

Dromertje 27-01 om 09:06

Niemand? 

Dientje 28-01 om 12:55

ik word ook niet zwanger op onverklaarbare wijze. iui gaan we starten.. ik ken genoeg die dit mee gemaakt hebben en evengoed zwanger worden.. alleen mag jij maar 4x iui doen? ik hoorde dat wij het 6x mogen doen en daarna ivf.

Eefje 28-01 om 13:16

Mijn beste vriendin heeft dit ook! IUI lukte niet maar de eerste keer IVF was direct raak. Haar dochtertje is nu 3,5 jaar en ze is zwanger van haar tweede kindje, ook eerste keer IVF poging raak. Tot op de dag van vandaag weet ze nog steeds niet wat er aan de hand is maar IVF was dus wel de oplossing. 
Dus er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden! Het komt vast goed! 

Dientje 30-01 om 18:09

ja ik hoorde weer wat anders.. maar moet nog wachten.. had een cyste ????

Dromertje 30-01 om 19:00

Wat voor andere uitleg kreeg jij dan ivm IUI en IVF? Ben er wel benieuwd naar om andere meningen van dokters te weten.. 

Oei dat is niet fijn. Gaan ze die cyste eerst weghalen? 

Iris (Gast) 31-01 om 20:57

Beste dromertje, 
Hier nog iemand met onverklaarbare vruchtbaarheidsproblemen, alles in orde en toch lukt het niet. Inderdaad frustrerend zeker als opeens om je heen iedereen zwanger is of al kinderen heeft. Na eerste onderzoeken waaruit dus bleek dat alles goed was, konden we direct door naar medisch traject, maar wij besloten dat nog niet te doen. Ook periode  helemaal niet mee bezig geweest, maar goed vorig jaar toch maar stappen gezet en aan IUI begonnen, ondanks inderdaad niet superhoge kans, maar ja het is toch net een wat minder heftig proces dan IVF. Dus als 't op die manier zou lukken is dat fijn. Inmiddels 4 onsuccesvolle pogingen ondernomen en alhoewel ik er redelijk rustig en kalm in sta,was er toch steeds teleurstelling en angst dat het niet zou lukken. Probeer mezelf dan gerust te stellen dat als het zelfs lukt bij mensen die echt vruchtbaarheidsproblemen hebben, dan zou het bij ons toch ook moeten kunnen lukken.
Vanwege de lange tijd dat we al bezig zijn mochten we ook direct door naar IVF en dit kwam ook weer ter sprake na 4e iui. Toch besloten nog twee pogingen te ondernemen. (In richtlijn staat ook dat je in principe 6 keer iui kan proberen, natuurlijk afhankelijk van je situatie natuurlijk). Dit keer met ander middel. Poging nr.5 dus
Vandaag een test gedaan en kreeg hartkloppingen van wat ik zag, twee streepjes. Die ene weliswaar nog licht, maar toch een streep. Dat kon toch niet, al die vele testen waarin het naast de teststreep spierwit bleef, hoe ik ook keek. Ergens toch ook een beetje de hoop opgegeven of me al voorbereid op weer een teleurstelling. Naast blijheid ook nog heel veel ongeloof. Komende dagen zal ik voor de zekerheid nog paar x testen, al is het maar om mezelf te overtuigen. 
Dus om een lang verhaal kort te maken, het kan dus zeker.
Hoop dat t voor jou en de anderen hier tot mooi resultaat mag leiden.

Dientje 01-02 om 08:20

nee de cyste halen ze niet weg (godzijdank is al 3x gedaan bij me haha).
ik kreeg juist te horen dat er 45 % zwanger word door iui en nog iets van 10% ineens spontaan zwanger word nog.. 

Dromertje 01-02 om 13:07

Hoi Iris,

Super dat het toch gelukt is! Een superdikke proficiat met je zwangerschap!!! 
En inderdaad echt IEDEREEN lijkt zwanger van vrienden en kennissen! 
Mag ik vragen hoelang je aan het proberen bent? En op welke dag heb je de test gedaan? 

Ik zit maandag op dag 14. Nog vier dagen te gaan dus. Bij elk dingetje wat ik voel begin ik te hopen. Heb wel wat hoofdpijn en vaag misselijk soms, wat last van mijn onderrug en soms een klein beetje pijn in de onderbuik. Maar allemaal zo vaag en heb dat zo vaak dus ik denk niet dat ik moet hopen.. 
Mag ik vragen wat en vanaf wanneer jij symptomen had? 

Nogmaals dikke proficiat! 

Dientje,

Ik hoop echt met je mee!! Het is zo moeilijk om je gedachten uit te schakelen en hoe langer het duurt hoe erger dat wordt.. we verdienen allemaal om ooit zo een prachtig wondertje op de wereld te zetten!  

Iris (Gast) 02-02 om 18:08

Hoi Dromertje, 
Dank je wel voor de felicitatie. Ondanks 4 overduidelijke testen is er naast blijdschap nog steeds veel ongeloof. "Het is toch echt wel zo hè, ik heb me toch niet vergist?" Besef komt langzaam en zal ws nog echter worden na eerste echo waar ik gelukkig niet zo heel lang op hoef te wachten.
Wbt ons traject: 4.5 jaar geleden gestopt met de pil en serieus geprobeerd  ongeveer 1.5 jaar. Toe  een tijd niet echt meer serieus geprobeerd en ons op andere dingen gericht. Wel ergens tussendoor onderzoek laten doen. Als er wel afwijkingen gevonden zouden worden dan wisten we dat en zouden we sneller actie in medisch circuit moeten ondernemen. Begin vorig jaar eerst nog paar maanden zelf geprobeerd zwanger te raken en vanaf juni vorig jaar gestart met IUI. 
Ik heb de test gedaan op dag 28 van mijn cyclus. En ben er van cyclus van 29 dagen dus 1 dag voor verwachte menstruatie.
Ik herken wat je schrijf dat je allerlei vage symptomen hebt en natuurlijk hoopt dat het wat betekent, maar tegelijkertijd niet te veel wil hopen ivm teleurstelling.
Deze ronde had ik wel een wat meer aanhoudende druk/vage pijn in onderbuik( ook dagen tussendoor niet) en borsten leken wat steviger en bloedvaten lelen wat duidelijker. Maar ja beide dingen had ik in eerdere ronden ook gehad dus durfde er niet te veel aan op te hangen. 
Achteraf heb ik wel een keer met eten gehad dat ik het vreemd vond smaken terwijl mn man niets geks proefde.
Verder eigenlijk niet veel bijzonderheden.
Ik hoop voor je dat je vage symptomen ook duiden op iets moois en dat je net zo in shock zult zijn als ik bij het testen. Veel sterkte met afwachten

Iris (Gast) 02-02 om 18:15

Dientje, ook voor jou hoop ik snel op een mooie uitkomst! 
Je schrijft dat je nog moet wachten  ivm een cyste; weet je al tot wanneer je nog moet wachten?  En waarop je moet wachten? Lijkt mij i  elk geval heel frustrerend. 
Ook sterkte met wachten.

Dromertje 02-02 om 20:21

Iris, echt geweldig om te lezen! Hoop ook zo hard dat het iets betekent! Heb echt wel last van mijn onderrug en steekjes rechts onder in mijn buik. Maar ik lees ongeveer overal dat pijnlijke borsten het eerste symptoom zijn en dat heb ik niet dus k heb er toch niet zoveel hoop op. Maandag verwachte menstruatie, ik twijfel om morgen of zondag te testen  weet niet goed wat te doen. Ik hoop het zo hard! Zo een positieve test moet inderdaad onwerkelijk zijn! Hoop het ooit ook te mogen meemaken! 

Dientje, hopelijk snel meer nieuws! Het wachten en machteloos staan is zooo frustrerend! 

Iris (Gast) 04-02 om 19:13

Heel spannend weekend voor je dromertje, ik hoop met mooi resultaat.
En zo niet, hoe moeilijk het ook is, niet de moed verliezen. 
Duim voor je mee

Dromertje 04-02 om 20:45

Hoi hoi,

Heb gisteren een test gedaan maar helaas negatief. En vandaag zijn de maandstonden al doorgekomen. Weer noppes dus  
Nog 1 keer IUI nu en dan IVF. 

Heb alleen zo een bang dat er nooit zo een klein wondertje van ons zal rondlopen 

Iris (Gast) 04-02 om 22:29

Ahhh jakkes wat naar en verdrietig . Zo'n teleurstelling hè als t weer niet zo is. Herken het gevoel. En ook de angst.
Sterkte hoor.
En wbt volgende ronde...wie weet wat dat brengt.
Wat ik alleen niet goed begrijp is waarom jullie maar 4x IUI kunnen doen of is dat jullie eigen keuze?Gebruik je trouwens hormonen nu bij de IUI? Zo niet dan zou je dat kunnen vragen of wellicht, als je al wel wat gebruikt, nog een ander middel proberen. Ik was deze cyclus net overgestapt. Blijft natuurlijk altijd de vraag of dat nu t verschil heeft gemaakt.
Ik ben blij dat ik zelf nog heb gekozen voor 5e IUI poging ipv door naar IVF.

Dromertje 05-02 om 10:37

Ja is weer even heel erg balen 

Ik heb zonet gebeld naar het ziekenhuis. Ze gaan het bespreken met de dokter en terugbellen want ze zullen misschien iets aanpassen. Ik veronderstel qua hormonen. Zal het straks wel horen. Ik neem idd Clomid dus misschien zullen ze de dosis verhogen ofzo ik weet het niet. 

Het is de dokter die beslist heeft om vier keer IUI te doen en nadien over te stappen naar IVF. Hij zei ook dat de kans bij IUI niet hoog is maar bij IVF een stuk hoger. Dus ik doe maar gewoon wat me verteld wordt  hopelijk snel met resultaat  
Hebben ze bij jullie iets anders verteld? Ik hoop echt dat deze nachtmerrie bijna voorbij is 
Het verontrust me zo erg dat alles zo perfect in orde is en het toch maar niet lukt..

Iris (Gast) 05-02 om 12:32

Goed dat je meteen gebeld hebt!
Wat jouw arts zegt klopt ook wel. De kansen bij IUI zijn per keer niet zo heel veel hoger ( wel wat, anders zouden ze het niet doen)dan bij natuurlijke zwangerschap bij IVF ligt de kans op zwangerschap inderdaad hoger. Maar is wat betreft producere intensiever dan IUI, dus vraag is wat jullie zelf willen. 
Of na de volgende IUI door met IVF of toch ook nog die twee andere keer proberen. Hopelijk is het dan niet meer nodig die keuze te maken. 
Ik ben overgestapt van clomid naar Gonal-f. Dit zit in een spuit en gebruik je wat langer dan clomid.  Onze arts vertelde dat er geen superduidelijk bewijs voor is, maar dat dit middel mogelijk wel voor iets betere opbouw baarmoederslijmvlies zorgt, wat helpt bij de innesteling.
Dit is trouwens hetzelfde middel wat ook vaak bij IVF wordt voorgeschreven, alleen dan in veel lagere dosering natuurlijk.
En ik herken heel erg je verontrusting. Ik werd er ook wat bozig van, maar nare is dat helpt allemaal niet. 
Ik heb ook nog extra gelet op vitamines ed. Naast foliumzuur +vitamines ook omega 3 en anti oxidanten.
Veel sterkte 

Dromertje 06-02 om 10:52

Ik moet vandaag terug starten met Clomid maar de dosis verdubbelen. Dus twee pilletjes ipv eentje per dag. Volgende woensdag terug afspraak voor follikelmeting en bloedtest. Ik heb nu wel wat bang dat er teveel eitjes zullen groeien en we een maand een gemiste kans hebben. We zullen het volgende week woensdag wel horen 

Langs een kant zou ik misschien ook nog een paar keren IUI proberen. Maar langs de andere kant als IVF zoveel meer kansen geeft.. is IVF echt veel zwaarder? En op welk gebied is dit dan? 
De dokter zei helemaal in het begin mensen in mijn situatie dat de meesten daarvan binnen de twee keer IVF zwanger zijn. Maar dat geeft natuurlijk nog steeds geen zekerheid. Ik blijf me gek piekeren waarom alles zo perfect in orde is en het toch niet lukt. Ze noemden de zaadjes van mijn vriend zelfs olympisch  maar helaas wil dat blijkbaar niets zeggen 

skybles 06-02 om 12:39

Hey dromertje, vervelend dat ze er niet achter kunnen komen waar het nou aan ligt.
Hier hetzelfde. Na 3 IUI pogingen zijn we wel zwanger geraakt. In deze kaatste poging heb ik na de inseminatie savonds veel met een kruik op mijn buik gelegen. Wellicht heeft dit voor ons geholpen. Ook hebben ze de inseminatie vervroegt. Eerder moest ik namelijk om 18 uur pregnyl sluiten en nu om 20 uur.

De kans dat het lukt met IUI is iid minder dan bij ivf. Maaaar daar zijn dan ook de stellen in meegenomen die bij al verminderd zaad hebben of vrouwen met pcos. Dus voor jullie is er zeker nog kans hoor!

Geef niet op, maar probeer je er soms ook bij neer te leggen. Echt, dat kindje komt er! Misschien niet deze maand maar wellicht de volgende!

Succes lieverd, het komt echt goed!

Dromertje 06-02 om 13:00

Hoi Skybles,

Dankjewel voor je berichtje! Doet echt deugd! 

Dus jullie waren ook onverklaard onvruchtbaar? Mag ik vragen hoelang jullie al aan het proberen waren om zwanger te raken? Dat geeft me echt hoop dat het bij jullie gelukt is! 
Waarom deed je dat met die kruik? Wordt dat aangeraden? Ik denk dat ik dat ook wel eens ga proberen deze keer! Het kan maar een positief effect hebben! 

Ik heb me inderdaad voorgenomen om deze keer niets op te zoeken op Google, want ik maak mezelf daar gek mee  en het zou zo een geruststelling zijn wanneer ik wist dat het ooit zal lukken! Daarom dat ik me ook afvraag hoeveel mensen ook na behandelingen toch geen kindje kunnen krijgen wanneer er toch medisch niets fout lijkt te zijn. Het lijkt me inderdaad toch ook dat de meesten uiteindelijk wel een kindje op de wereld zetten, of is dit niet zo? 

Nogmaals bedankt voor je hoopgevende berichtje!! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onverklaarbaar onvruchtbaar ' in het Zwanger worden forum