Onverklaarbaar onvruchtbaar

36 antwoorden en 29793184x bekeken

skybles 06-02 om 13:28

Ja wij waren ook onverklaarbaar vruchtbaar. We zijn 2,5 jaar bezig geweest. We hebben een kijkoperatie gehad met hsg en zijn daarna IUI begonnen.

Door de baarmoeder op te warmen kan er soms betere bevruchting plaats vinden. Dit is eigenlijk ook een beetje wat een acupunctuur  doet. Dat moet er namelijk voor zorgen dat er betere bloedsomloop komt. Datzelfde doet een warme kruik ook.

De kans bij onverklaarbare onvruchtbaarheid om helemaal geen kinderen te krijgen is echt onwijs klein hoor! Daar hoef je dus echt niet vanuit te gaan.

reageer

Dromertje 06-02 om 13:49

Oh echt hetzelfde verhaal dus, hier ook 2,5 jaar, operatie, IUI's. Zo leuk om jouw verhaal te lezen! 

En heel erg bedankt voor de tip!! Ik ga hier zeker werk van maken! Heb je dat in de avond gedaan of onmiddellijk nadat je thuis kwam? Mocht jij even blijven liggen na de IUI? Dat is bij mij wel niet het geval en ik heb al gelezen dat het beter zou zijn als dit wel zo was. 

Het doet zo deugd om te lezen dat de kans echt wel klein is dat het echt nooit zal lukken. ben echt een beetje gerustgesteld! Ik ga met volle moed beginnen aan de volgende ronde! 

skybles 06-02 om 14:10

Ja bij ons laten ze je nog wel even liggen.

Kruik savonds als ik relax op de bank zat en soms lekker mee naar bed. Weer was toch koud, dus even met een kruisje zitten was nooit een straf.

Dromertje 06-02 om 15:01

Nee inderdaad dat doet nog deugd ook zo lekker warm  ga het zeker proberen bedankt voor de tip! 

Vind het idd wat spijtig dat ze je direct terug laten opstaan. Al was het maar een minuutje ofzo 
Hoelang ben je zwanger ondertussen? Of is je kindje er al? Heb jij iets gemerkt voordat je ms moesten doorkomen of wist je het pas daardoor? 

skybles 06-02 om 15:48

We zijn nu 17 weken en alles ziet er goed uit.

Ik heb nooit echt wat gemerkt voor mijn menstruatie. Enige wat ik raar vond is dat ik meer speeksel in Mn mond had. Maar ja dat zou net zo goed kunnen zijn geweest van al die ingespoten hormonen. Dus daar kon ik geen touw aan vast knopen.

Mentaal stond ik er de laatste keer wel echt anders in. Ik accepteerde meer dat het nou eenmaal zo was en dat het wel zou komen. Dat gaf wel een soort van rust.

De dag voor mijn inseminatie heb ik gedroomd van een meisje (wat eigenlijk ook niks zegt want we zijn in verwachting van een jongen). De dag op de inseminatie wist ik al dat dit em zou worden.
Dat betekend overigens helemaaaaaaal niet dat dat gevoel terecht was hoor! Kan mezelf heel goed voor de gek houden en voor hetzelfde waren niet zwanger geweest. Wat ik overigens ook niet erg had gevonden, huist omdat ik de hele situatie zo had geaccepteerd.

Maar ook bij jullie komt het. Als het niet linksom is, dan wel rechtsom. Jij weet immers dat dit nou eenmaal even zo moet en dat je er alles aan zal doen. De rest ligt in de handen van het Lot (of universum, of God, of waar je maar in geloofd). Echt het komt!

Dromertje 06-02 om 19:16

17 weken, moet geweldig zijn! 
Dikke proficiat!!!  dat wondertje zal zeker niets tekort komen!! 

ok, dus ik moet me niet te hard focussen in de wachtweken om iets te voelen, want dat doe ik wel heel erg. ik wil altijd vanalles voelen en symptomen vinden die op zwangerschap kunnen wijzen. En dan zit ik dus constant op zoek te gaan op het internet..  ik ga echt mijn best doen om het deze keer anders aan te pakken.. maar dat neem ik me elke keer voor 

Echt nogmaals bedankt voor je berichtje, doet me er weer veel harder in geloven 
super om zulke positieve verhalen te horen 

skybles 06-02 om 20:30

Misschien kun je iets hebben aan mindfullness. Klinkt heel zweverig maar valt best mee.
Het is meer dat je leert dat je in de wachtweken niks kan veranderen. Het is zo of het is niet zo. Dan kan je jezelf wel helemaal gek maken (deed ik ook hoor ) maar dat heeft geen zin want je veranderd de situatie er niet mee.

Ik mocht wel altijd een early testje van mijzelf doen. Maar wel pas als de pregnyl wat uit mijn lijf was.

Dromertje 06-02 om 21:39

Ja heb daar inderdaad al over gelezen. Maar ga toch nog eens een poging wagen om me niet te druk te maken. En inderdaad in mijn achterhoofd houden dat ik er niets aan kan veranderen 

Iris (Gast) 21-02 om 00:11

Hoi dromertje, hoe verloopt deze ronde voor je nu met extra clomid?
Veel succes en goede hoop!

Dromertje 21-02 om 08:34

Hoi Iris,

Maandag heb ik de vierde en laatste IUI gehad. Spannend 
Gisteren ook gesprek gehad om volgende keer de ivf op te starten als het deze keer niet gelukt is. 

Wat de Clomid betreft dat viel niet echt mee. Heel veel last van mijn ogen. De dokter heeft nu gezegd dat ik dat nooit meer mag nemen. En daar ben ik blij om 

Hoop zo hard dat het lukt dit keer. Maar ik probeer er zo weinig mogelijk mee bezig te zijn. Heb mezelf ook verboden om op het internet op zoek te gaan naar eerste symptomen etc 

Iris (Gast) 23-02 om 15:16

Oeeee wat spannend weer voor je. Hoop dat t deze keer iets moois brengt en dat IVF niet meer nodig is.
Wat vervelend trouwens dat je zo'n last had vd clomid.
Waarschijnlijk en hopelijk minder last van Gonal-f, dat ook vask bij IVF wordt gebruikt.
Nou sterkte met deze wachtweken en idd goed voornemen. Probeer veel afleiding te zoeken in leuke dingen!

Dromertje 23-02 om 19:31

Ik heb normaal gezien begin volgende week de goedkeuring van de mutualiteit voor de ivf. Geen idee wat ik zal moeten nemen..
De dokter zei ook iets dat ik in een risicogroep zit met kans op overstimulatie. En ik denk dat hij daarom een bepaalde medicatie gekozen heeft. Zou dat kunnen? 

Zullen wel zien zeker.. 

Maryam (Gast) 16-11 om 09:46

Hoi Dromertje,
Ik heb jouw verhaal doorgelezen en ik zit in een soortgelijke situatie. Wij zijn al drie jaar bezig om zwanger te raken. Een HSG gehad. Hier komt niks uit. Cyclus is stipt, ovulatie is goed, sperma is goed enz. We zijn onverklaarbaar verminderd vruchtbaar. Inmiddels zes iui behandelingen gehad die helaas geen succes hebben gehad.
Het is zo frustrerend! Waar ligt het toch aan?
Ik begin in december met de pil en heb in januari mijn eerste ivf. 
Hoe is het inmiddels met jou?

Dromertje 18-11 om 18:51

Hoi Maryam,

Ik ben al een tijdje niet meer op dit forum geweest. Was eventjes teveel allemaal 
Ik heb ondertussen 2 IVF achter de rug. De eerste keer in april. Helaas overstimulatie en een paar dagen ziekenhuis erbij. Ik heb nog nooit van men leven zo diep gezeten als toen. Wat de IVF zelf betrof: De bevruchting gaat telkens enorm goed. Zo goed als alle eitjes bevrucht. Helaas veel fragmentatie van de embryo’s.. de verse terugplaatsing mislukt, nadien nog drie in de vriezer. Helaas overleefde maar eentje hiervan de ontdooiing en ook die poging mislukte. 
In september voor poging twee gegaan  6 eicellen maar aangeprikt maar opnieuw alle 6 bevrucht  maar de dag van de terugplaatsing op dag 3 kregen we te horen dat er maar eentje bij was die goed genoeg was   Helaas mislukte ook die verse TP.
Ze zouden toen wel de vijf overblijvers laten doorgroeien tot dag vijf en zien of er eentje zich zou herpakken  maar die kans was klein.
Tot mijn verbazing werd ik toch opgebeld een aantal dagen nadien. Eentje had zich volledig herpakt en is uitgegroeid tot een blastocyst van uitstekende kwaliteit. De beste kwaliteit tot nu toe. Deze zit momenteel nog in de vriezer. Ik verwacht vandaag mijn maandstonden na een rustcyclus (hopelijk komen ze niet ). Wanneer ze doorkomen begin ik terug met progynova om voor die blastocyst te gaan maar ik heb enorm bang voor de teleurstelling als het terug zou mislukken. Ik heb ten eerste al heel bang dat hij de ontdooiing niet zal overleven.. 
Het wordt mentaal steeds moeilijker, steeds dat wachten, de teleurstellingen, de kansen die steeds verminderen, het niet meer blij kunnen zijn voor de zoveelste vrienden die vertellen dat ze zwanger zijn,... 
het is zo oneerlijk en inderdaad wat is toch het probleem . Als dit mislukt ga ik acupunctuur nog eens een kans geven.. ben wat ten einde raad.

Hoe is het met jou? Hoelang zijn jullie ondertussen aan het proberen? Ik hoop zo dat we beiden snel het geluk mogen meemaken... 

Veel liefs!

Maryam (Gast) 08-01 om 21:00

Hoi Dromertje,
Sorry voor mijn late reactie..ik heb mij de afgelopen twee maanden bewust even afgezonderd van forums etc. 
Jeetje wat een heftig verhaal zeg.. Je hebt het niet makkelijk (gehad). Blijft toch vreemd dat alles goed is en dat het toch steeds mislukt  zo frustrerend. Ik hoop dat je ondertussen misschien positief nieuws hebt gehad.  
Wij zijn inmiddels drie jaar bezig.. ik heb zes iui behandelingen met hormoonstimulatie achter de rug. Helaas geen resultaat gehad. Een maand gewacht en vervolgens een maand aan de pil geweest. Nu begonnen met de eerste ivf behandeling. Ik prik 112,5 Mg aan Gonal F. Flinke hoofdpijn ervan en erg moe. Straks komt de cetrotide er ook bij. Ben zeer angstig voor de punctie. We zullen zien hoe het verloopt. Hoe heb jij die ervaren?
Liefs! 

Anne (Gast) 03-05 om 07:45

Ik heb een positief verhaal. 2 jaar proberen en ziekenhuis traject en toen was het bij iui raak. Na de bevalling raakte ik zelf op een natuurlijke wijze heel snel zwanger. Het kan echt. Hou hoop

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onverklaarbaar onvruchtbaar ' in het Zwanger worden forum