Wachten op starten ivf/icsi traject

138 antwoorden en 25420737x bekeken

Snbtje 26-12 om 02:07

Hallo allemaal,
Begin deze maand hebben wij helaas  te horen gekregen dat mijn vriend erg weinig zaadcellen heeft. Er moet nu medio februari een 2e zaadonderzoek gedaan worden. De gyn heeft het al wel voorzichtig gehad over ivf/icsi. Nu vraag ik mij af, hoelang heeft het bij jullie geduurt voordat het ivf/icsi traject gestart werd? Vanaf welk moment geteld? Uitslag 1e zaadonderzoek of uitslag 2e zaadonderzoek. Wil me graag een beetje voorbereiden, wachten duurt allemaal al zo lang 

reageer

anoniempje 01-01 om 15:32

Herkenbaar verhaal, bij mijn partner is zijn zaad ook niet helemaal goed, ook wat aan de mindere kant. 24 januari moet hij nogmaals zijn zaad inleveren en dan 5 febr uitslag. Bij ons hebben ze het ook over ivf/icsi gehad.. ik ben zelf ook veel opzoek geweest naar informatie, en lotgenoten, maar tot nu toe nog niks gevonden. 
Ik heb zelf ook een hele lichte vorm van pcos.. 

Ik lees dus graag mee! Ik ben in maart 2018 een keer zwanger geweest, dit is helaas met 7 weken een miskraam geworden!

Snbtje 01-01 om 20:21

Hoi anoniempje, ben ook een poos op zoek geweest, maar inderdaad niet  echt veel info erover gevonden. Ik moet  einde van deze week bellen om de  afspraak vast te zetten, helaas heeft mijn vriend 27 december 38.4°C koorts gehad, dus ben bang dat het onderzoek verder opgeschoven zal worden, maar  dat zal ik dan wel horen van de  gynaecoloog. Hopen dat we op deze manier lotgenoten kunnen vinden

anoniempje 02-01 om 19:08

Oh dan is inderdaad de kans aanwezig dat het verschoven word! Wel balen, dan duurt het allemaal weer langer.. zitten dus in hetzelfde schuitje! Laat het maar snel 5 februari zijn! Hoop zo dat we dan een behandelplan krijgen en hormonen om te spuiten! 

Snbtje 02-01 om 23:22

Ja is inderdaad erg balen.. hoop voor jullie dat jullie dan snel aan de gang kunnen met het traject!  Ik hoor het graag dan,  hoe of wat bij jullie verder

anoniempje 03-01 om 15:27

Ja dat hoop ik ook! En ik hoop ook dat jullie snel mogen beginnen! Ik hou je op de hoogte! Laat je mij ook weten wat er allemaal uit komt ? En als ik een groep met lotgenoten heb gevonden, dan hoor je het ook van mij! 

Snbtje 04-01 om 14:25

Ik heb net gebeld met het ziekenhuis, helaas word  de boel inderdaad uitgesteld het 2e zaadonderzoek zal eind maart gedaan moeten worden, dus zullen we  medio april te horen krijgen hoe nu verder

anoniempje 04-01 om 20:26

Jeetje wat achterlijk! Alleen omdat hij ziek is geweest .. dat is echt balen! Hoelang zijn jullie al bezig voor een kindje?

Snbtje 04-01 om 22:34

Ja ergens  kan ik het wel begrijpen, ze willen natuurlijk de beste omstandigheden.. maar  toch,  it  sucks.. zijn al sinds april 2017 bezig. En jullie?

anoniempje 05-01 om 10:57

Ja is ook wel logisch. Maar is wel echt rot! Woow wat zijn jullie al lang bezig, wij zijn nu een jaar bezig.. en dat vind ik al lang. Sinds september lopen wij bij de gyneacoloog!

FVlinder 05-01 om 11:50

Helemaal herkenbaar!! Duurt allemaal wel eventjes.
Bij ons was eerste onderzoek (kwaliteit zaadcellen)slecht 2 de goed dan moeste we nog een 3 de onderzoek ondergaan. Die goed was maar met veel misvormde celle... 
Bij de eerste hebbe we voedingsuplements gekregen die hij 3 maanden moest gebruiken????.. na dit allemaal hebbe we een afspk gekregen bij ons prof die ons uiteindelijk een icsi heeft voorgesteld met dus 2 mislukte pogings zijn we overgeschakeld naar ivf ...

Meid23 05-01 om 12:20

Hey Meis,
Wat vervelend om zo n uitslag te krijgen  
Wij hebben 31 januari 2018 te horen gekregen dat er 0 zaadcellen te vinden waren in het sperma van mijn man, een tweede zaadonderzoek was dan ook niet nodig.
Na deze uitslag heeft het 8 weken geduurd voordat hij terrecht kon voor een echo, dit doen ze om te kijken of alles wel goed is “aangelegd” en om te kijken of ze niks afwijkende zien.                          Persoonlijk vind ik 8 weken wachten voor een echo wel erg lang maar helaas kreeg ik er niks aan veranderd.
Eind maart was de echo die was goed, ook was er bloed afgenomen.
Eind juni mocht hij onder het mes (moest zich eerst 3 maanden aan leefregels houden voordat hij onder het mes mocht om zo de kwaliteit van de spermacellen zo optimaal mogelijk te laten zijn).
Het was eerst een PESA ingreep dan prikken ze met een naald in de balzak en proberen ze zo zaadcellen “te vangen” hier kwam bij mijn man helaas geen goed resultaat uit dus werd het meteen daarna een TESE dan maken ze een snee in de balzak om weefsel weg te halen waarna ze in het lab proberen zaadcellen er uit te halen om in te vriezen dit heeft bij ons gelukkig wel een goed resultaat opgeleverd (8 buisjes zaad) maar de ingreep is niet niks (mocht paar dagen niet lopen en week niet werken en had heel veel pijn).
Eind juli kreeg ik de prikinstructies voor ICSI.   En moest toen 6 weken aan de pil.
Eind augustus begonnen met spuiten zetten, midden september was de punctie.  
Bij de punctie 21 eicellen, daar was ik heel erg blij mee echter mocht ik hierdoor geen verse terugplaatsing en verplichte 2 cyclussen rust.
6 november was onze eerste terugplaatsing (er waren in totaal 4 embryo’s van dag 5 ontstaan uit de 21 eicellen en ze hebben hiervoor 1 buisje zaad gebruikt dus hebben nog 7 buisjes zaad in de vriezer) we hadden een hele mooie test van deze terugplaatsing ook een cb digitaal 1-2 maar helaas liep het al vroeg mis.
19 december tweede terugplaatsing, hier een licht positieve zwangerschapstest van gehad maar die werd uiteindelijk ook weer negatief  
Wij hebben nu dus nog 2 dag 5 cyro s in de vriezer,  inmiddels ben ik wel behoorlijk angstig of het nog wel zal gaan lukken.
Van de hormoonspuiten werd ik echt heel erg ziek (diarree,duizeligheid,buikkrampen) dus weet niet of ik/mijn lichaam dit nogmaals aan kan.
Wil je absoluut niet bang maken maar het is allemaal niet niks (lichamelijk en mentaal) en het is (zeker in het begin met de onderzoeken) echt wachten wachten en wachten.
Heel veel succes en mocht je vragen hebben dan kun je me altijd een berichtje sturen  

Snbtje 05-01 om 12:32

@anoniempje ja wij lopen nu vanaf oktober in het  ziekenhuis, hebben best wel poosje gewacht 
@fvlinder jeetje 3x onderzoek dan ben je ook al weer  zo een half jaar verder pfff. Jullie gaan nu aan de ivf beginnen? Hoop dat jullie daar meer geluk mee hebben
@meid23 woow zo'n uitslag is ook niet niks zeg.. ben je zo ook een poos bezig.. misschien wel goed om je lichaam wat rust te geven inderdaad.. al die hormonen is ook niet al te best, snap dat je  je heel erg naar  ervan voelde.. heb ze  zelf dan (nog) niet gehad,  maar ik merkte toen k stopte met  de pil , dat ik me al heel anders voelde. En die hormonen zijn vokgens mij tig x zo erg.

Meid23 05-01 om 12:53

@Sbntje Zeker niet niks, we hadden het ook totaal niet verwacht en onze wereld is toen wel echt ingestort  we zijn allebei gewoon jonge gezonde mensen en we zullen ook nooit te weten komen hoe het kan dat er geen zaadcellen “uitkomen”.   Natuurlijk veranderd het niks aan de uitkomst als je weet hoe het komt maar toch zou het wel fijn zijn om te weten zeker omdat mijn man ook een broertje heeft en wellicht is het wel erfelijk bepaald?
Wij hebben ook meer dan een jaar gewacht met de stap naar het ziekenhuis te zetten maar had van te voren wel verwacht dat het allemaal wat sneller zou gaan als je eenmaal er bent zeg maar, dit viel dus wel tegen.
Inmiddels al weer ruim 2 jaar en 3 maanden sinds stoppen met de pil en 1 jaar en 2 maanden sinds bezoek aan de huisarts ;-) 

anoniempje 05-01 om 13:14

Wat een heftige verhalen allemaal.. jammer dat zo’n traject altijd zolang moet duren! Ik hoop zo dat wij 5 febr niet weer te horen krijgen dat mijn vriend nogmaals zijn zaad moet inleveren, dat zou dan de derde keer zijn.. Ik hou mijn hart dus nog vast! Mijn vriend had wel levende zaadjes, maar niet wat het moet zijn. Dus ben ook erg benieuwd welk traject wij dan gaan krijgen, ICSI of IVF..

anoniempje 05-01 om 13:16

Zz

anoniempje 05-01 om 13:17

Sorry dames, brabbels doet een beetje raar. Hij zet 2x mijn verhaal erop en gebruikt andere poppetjes. Dus mijn verhaal is poppetjesloos.. 

Snbtje 05-01 om 15:24

@meid23 nee je gaat er ook zeker  niet vanuit dan.. ik snap je wel, graag wil je een oorzaak weten, niet  dat je er  dan wat aan kan doen maar toch. Ik ben ook erg benieuwd of wij daar nog iets over horen, of er  een oorzaak is. wij zagen het zelf ook niet  echt  aankomen dit.. had  eerlijk gezegd eerder verwacht dat het bij mij zou liggen, heb niet  bepaald een regelmatige cyclus namelijk (ene x 30 dagen andere x 39 dagen) maar  als je dan hoort  dat vriendlief  gewoon minder  dan 0,1 miljoen zaadcellen sta je wel ff  te kijken.. 

Meid23 05-01 om 15:39

@Sbntje Ja snap het dat je het niet zag aankomen, wellicht zijn er dingen die de zaadkwaliteit wat kunnen verbeteren (mijn man moest bijv voedingssupplementen slikken, max 1 glas alcohol drinken, niet meer in warm bad en ook niet te lang douchen en geen telefoon in de broekzak ivm de straling). 
Gelukkig zijn er bij jullie wel levende zaadcellen gevonden dat bied in elk geval mogelijkheden je hebt er uiteindelijk natuurlijk maar 1 nodig

Snbtje 05-01 om 16:00

Er is ons niks verteld  dat we  wat dingen konden doen  ja idd  dat houd ik ook gewoon in mn achterhoofd, 1 is genoeg

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachten op starten ivf/icsi traject' in het Zwanger worden forum