Wachten op starten ivf/icsi traject

138 antwoorden en 25487405x bekeken

Snbtje 05-01 om 20:31

@fvlinder weet je toevallig nog hoeveel tijd er  tussen de uitslag van het laatste zaadonderzoek en de intake voor de  icsi zat?

reageer

FVlinder 05-01 om 21:50

@snbtje hoh niet direct we zijn wel al zeker een jaar voorbij .. 
heb nog 1 bevroren embryotje..

anoniempje 06-01 om 10:49

Een vraagje aan iedereen, jullie man/vriend moest ook zijn zaad inleveren. Hebben ze het thuis opgevangen of bij de kliniek? 

FVlinder 06-01 om 23:36

In ziekenhuis zelf. Want zowiezo mot je het inloveren waneer het nog vers is tusse de 15-30 min zeker hebbe ze ons gezegt

Meid23 06-01 om 10:55

@Anoniempje in de kliniek, daarna wordt het meteen onderzocht, volgens mij is het standaard dat ze het in het ziekenhuis doen tenzij je heel dicht bij het ziekenhuis woont (het moet wel op lichaamstemperatuur blijven) 

Snbtje 06-01 om 13:16

Bij het eerste onderzoek kon het gewoon thuis. Wij zijn met  15 minuten bij het ziekenhuis namelijk maar moeten voor 2e onderzoek naar nijmegen en aangezien dat niet om de hoek ligt moet  dat wel daar gedaan worden. Als je het potje binnen een uur maar kan inleveren,  en op lichaamstemperatuur houd, mag het  thuis

Meid23 06-01 om 13:36

@Snbtje Wij zijn onder behandeling bij Radboud in Nijmegen ;-) 

Snbtje 06-01 om 14:01

@meid23 oo daar gaan wij nu dus ook heen! Ik ben erg benieuwd hoe snel het allemaal zal gaan dan, jullie situatie is natuurlijk heel anders dan de onze. Waarvoor moest je eerst 6 weken aan de pil als ik vragen mag? 

anoniempje 06-01 om 14:10

Wij zijn binnen 10 minuten in het ziekenhuis, eerste keer hebben we het thuis gedaan, en ik wil 2de keer in het ziekenhuis, zodat het niet zoveel verschilt qua temperatuur en het is veel sneller in het lab. Maar vriendlief wilt het liever thuis doen. 
Want hoe hebben jullie het thuis gedaan? Want het potje kan niet bij je shirt in, want als hij “komt” dan moet je gelijk goed kunnen mikken, dus wij hadden het op de wastafel staan en toen hij klaar was, heb ik hem in mijn shirt gedaan tegen mijn buik aan en toen snel mijn jas aan gedaan.. 

Ik denk zelf dat het nog veel kan schelen als je het daar doet, dan heb je minder met verschillen temperaturen te maken lijkt mij.

Meid23 06-01 om 15:52

@Sbntje Dat heeft te maken met dat ze de cyclus willen sturen en de hormonen willen regelen, het ging ook tegen mijn gevoel in maar dat is daar standaard bij ICSI  

Snbtje 06-01 om 16:01

O oke nou dan weet ik dat ook weer.. ben benieuwd 

anoniempje 08-01 om 10:45

@Fvlinder, ik lees even jouw berichtje terug. Maar voedings supplementen? Welke gebruikt hij dan? Daar is onze arts niet over begon en. Rookt hij, drinkt hij? Of sport hij nauwelijks? Mijn vriend sport 3x in de week, drinkt en rookt niet en eet verder gezond. 
Misschien kan ik hem alvast wat geven? Dan zijn we dat weer voor! 

anoniempje 08-01 om 10:46

En jullie zitten allemaal niet in een groep of app? En dan een app of groep waarbij zaadkwaliteit van man minder is en daardoor ivf of icsi nodig is

Louisag 08-01 om 11:20

@anoniempje ieder ziekenhuis heeft andere regels. Ik ben het icsi traject in Eindhoven gestart en uiteindelijk overgestapt naar Tilburg (Elisabeth ziekenhuis). Ik kan iedereen dit ziekenhuis aanbevelen. Wat een top personeel daar! Wanneer je eenmaal de 1e afspraak daar gehad hebt gaat het allemaal redelijk snel. Ze willen natuurlijk wel meerdere malen sea uitsluiten. 
Ik ben in mei 2018 in Tilburg terecht gekomen. Uiteindelijk nog bepaalde onderzoeken gehad. Zo ook 2x een bloedonderzoek alvorens ze icsi gaan starten. Eind augustus 2018 gestart met de pil (ongeveer 1cyclus) en vervolgens begonnen met injecteren decapeptyl en gonal f. We konden overigens ook eerder beginnen maar wilden samen nog zonder alle injecties en bijwerkingen van onze rondreis in Amerika genieten. In oktober de punctie en tp gehad. Van de 6eicellen zijn er 3 bevrucht waarvan 1 teruggeplaatst. 2 waren goed genoeg om in te vriezen. En... Inmiddels ruim 14weken zwanger. Wij zijn ons heel erg bewust van het feit dat we "geluk" gehad hebben dat de 1e tp meteen goed is gegaan. Inmiddels hoor ik van meerdere meiden die in Tilburg het traject doorlopen hebben dat het ook de 1e keer meteen goed is gegaan. Toeval? Geen idee, maar ik kan het iedereen aanraden. 
De lijntjes daar zijn kort, het lab zit op de afdeling zelf tegen de behandelkamers aan waardoor je met alles dicht bij de bron bent en er ook snel gehandeld kan worden. 

Ik hoop dat jullie over enkele maanden dezelfde ervaringen als mij zullen hebben. Het traject is zwaar, heel zwaar. Maar als je eenmaal een goede echo hebt gehad ga je hier heel anders tegenaan kijken. Dan is het alle stress en bijwerkingen dubbel en dwars waard geweest. 

Meid23 08-01 om 12:06

In Nijmegen worden de beste resultaten geboekt van NL mede omdat zij gespecialiseerd zijn in mannelijke onvruchtbaarheid (PESE en TESA ingrepen) maar hierdoor zijn de wachtlijsten ook langer ;-) 
https://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/269556/radboudumc-levert-de-meeste-babys-op-na-vruchtbaarheidsbehandeling.html

anoniempje 08-01 om 12:55

Tilburg is voor ons helaas erg ver weg, dik 2,5 A 3 uur rijden! Een maand aan de pil, en vanaf welke dag moet je je injecteren? 
Hoeveel miljoen zaadcellen waren er bij jou partner goed? 

Louisag 08-01 om 13:41

De arts maakt voor jou situatie een behandelschema. 
Ik moest geloof ik de laatste 4dagen van de pil al beginnen met deca spuiten. Na starten van je ms start je op CD 4 geloof ik met gonal f. Maar de exacte dagen weet ik niet meer. Vooral de deca injectie was erg vervelend bij spuiten, de gonal f vond ik persoonlijk goed te doen. Wel deed ik voorafgaand aan injecteren de huid verdoven met ijsklontjes. 

Uhm mijn vriend heeft meerdere semmenonderzoeken gehad. Zaadcellen variërend van 0 tot 32 geloof ik. Maar het ging hier altijd om tientallen. Op de dag van de punctie heeft mijn vriend ook 2x moeten produceren. 1e keer 0 zaadcellen, 2e keer gelukkig net 6 (maar hier hebben ze 1,5u naar moeten zoeken). Dit was echt heel heftig en mochten we ooit verder gaan dan wil ik dit mijn vriend echt niet meer aan doen. De arts heeft al ingestemd om voorafgaand aan de punctie dan een Tese oid uit te voeren. Maar voorlopig is dit gelukkig niet aan de orde. 

anoniempje 08-01 om 15:22

Mijn vriend had 2 miljoen zaadcellen. Ook niet heel veel, de arts schrok er toen wel van! Dus ben erg benieuwd of we ivf of icsi krijgen.. 

Louisag 08-01 om 16:00

Twee miljoen klinkt in mijn ogen als heel veel en in vergelijking met 32 zaadcelletjes is dat het ook. Maar volgens de norm is het nog te weinig. 

anoniempje 08-01 om 17:02

Ja volgens de norm is het inderdaad weinig! Ik kan ook het dossier in zien en wat de arta allemaal schrijft, maar voor de helft snap ik het niet. Maar dat hij 2 miljoen zaadcellen heeft snap ik dan wel.. 
Ben benieuwd wat er 24 januari uit gaat komen, dan moet hij het nogmaals inleveren! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachten op starten ivf/icsi traject' in het Zwanger worden forum