Vroege test

53 antwoorden en 23152045x bekeken

Lisa 11-06 om 22:55

Hoi allemaal, in een ander forum vertelde ik het verhaal dat ik tijdens een one night stand het condoom niet vertrouwde. Ik heb sterk het gevoel dat het mis gegaan is. Een paar dagen daarna had ik mijn eisprong. Ik heb een test gedaan, overigens veel te vroeg want 17 juni hoor ik ongesteld te worden. Maar er verscheen een heel erg licht streepje binnen de afleestijd can 5 minuten. Nu twijfel ik enorm aangezien het zo licht is. Ik heb wel een aantal klachten, maar bij mijn vorige zwangerschap (uiteindelijk miskraam) kreeg ik pas klachten vanaf 6 weken en merkte ik niets, behalve een positieve test 3 dagen voordat ik ongesteld moest worden. Ik zal er een foto bij doen. Het is heel moeilijk te zien. De foto is binnen de afleestijd gemaakt. 

reageer

stéfanie 12-06 om 07:59

Ikzelf zie op die foto geen streepje op de test, zelfs niet met contrast het hoogste. Misschien moet je eens een foto uploaden met je eigen contrast op het hoogste? Misschien zie ik het dan. 

Anoniem (Gast) 12-06 om 08:54

Ik zie em wel heel licht. 

Lisa 12-06 om 11:27

Ik voeg een contrast foto toe aan m'n profiel. Ik weet nog niet hoe je het direct in dit forum zet. 

Lisa 12-06 om 11:32

Hij staat op mijn profiel. Ik vraag me dus af wat ik nu zie. Deze test hoort te reageren vanaf 10hcg. Waarom zou hij dan zo licht zijn? Het lijkt mij toch dat het niet bij 5 of 6 hcg gaat kleuren? Het was trouwens geen ochtendurine. Ik ga de test uiteraard herhalen, maar ik ben zo nerveus dat ik het zo snel mogelijk wil weten. Ongepland zwanger raken van een one night stand is niet helemaal de bedoeling. 

Joy (Gast) 12-06 om 14:12

Ik zie een licht streepje... Al hoop ik voor jou dat het toch niet dat is. Hopelijk heb je nog een nummer van je one night stand...als het effectief zou is,hij moet dit ook weten 

Lisa 12-06 om 14:25

Ik heb zojuist weer een test gedaan, die gaf hetzelfde resultaat.. al zou vandaag officieel de innesteling zijn, als er al een bevruchting is geweest. Ik heb nog wel contact met hem. Hij is er nog steeds zeker van dat het prima ging met het condoom.. Ik heb nog nooit streepjes gezien als ik niet zwanger was, de bekende indrogers ken ik wel, die verschenen een enkele keer als de test helemaal droog was. Nog maar even afwachten. Maandag is de dag dat ik ongesteld moet worden en ben redelijk regelmatig ongesteld. 

stéfanie 12-06 om 14:59

Nu zie ik ook iets meer maar ben toch niet 100% zeker dat ik een streepje zie. Ik zou over 2 dagen met ochtenduren testen. Volgende x als je nog eend een one night stand hebt en je twijfelt en wilt niet zwanger geraken misschien toch maar een morning afterpil nemen.. succes ermee. 

El1a 12-06 om 19:27

Ik begrijp niet waarom je de MAP niet wilde nemen en wat je miskraam ermee te maken heeft? Het is een pil die je ovulatie uitstelt (en die werkt dus ook niet als je je ovulatie al gehad hebt, dan kan je nog steeds zwanger raken), het is geen abortuspil... Volgende keer dus niet twijfelen en meteen de MAP nemen, dan zat je nu niet in deze situatie. 
Ik zie ook iets heel vaag. Inderdaad even afwachten en overmorgen nog eens testen...

Lisa 12-06 om 20:00

Dat snap ik. Ik realiseerde me later pas dat mijn eisprong later die week kwam. Ik ging er niet vanuit dat sperma 5 dagen kan overleven. Natuurlijk kon ik die map wel nemen maar daar dacht ik pas later aan. En hoe had ik die moeten halen ?  Het was hemelvaart dus huisarts was donderdag en vrijdag dicht, dan had ik de doktersdienst moeten bellen? En die zeggen dan toch dat de kans heel klein is en dat ik maandag mijn eigen huisarts maar moet bellen. De doktersdienst hier in Groningen maakt zich niet zo snel druk. 

El1a 12-06 om 20:06

Heb je in NL dan een recept nodig voor de MAP? Wat vreemd. In België is die vrij verkrijgbaar en zijn er steeds apothekers met wachtdienst, ook 's nachts en in het weekend/op feestdagen. 

Anne 12-06 om 20:23

Je kan de MAP ook kopen bij Etos/ Kruidvat etc. Was inderdaad een optie geweest maar heeft ze nu niks aan. Moet ook wel zeggen dat de map wel echt een hormonen troep is en je niet eens weet of het nog effect had gehad. Heb hem ooit een keer genomen en was echt een hele slechte dag voor me. Zie het streepje wel heel licht, ben benieuwd of die oploopt.

Lisa 12-06 om 20:30

Ohh ja dat kan tegenwoordig ook. Ik heb vroeger de map 1 keer gehad maar dat ging nog via de huisarts. De winkels waren gesloten en zoals ik al zei realiseerde ik me na een paar dagen pas toen ik alle feiten bij elkaar optelde dat de kans er was dat ik misschien zwanger kon raken. 

Puck 12-06 om 20:31

Hoe weet je dat nu allemaal van die huisarts? Ik begrijp dat je helemaal niet gebeld hebt? Je kunt je eigen laksheid niet afschuiven op de huisartsenpost. Ze hadden je niet met sirenes opgehaald, maar je kun natuurlijk wel terecht voor iets dat geen dagen kan wachten..... En volgens mij had je best in de gaten dat er een risico was dat je zwanger werd, gezien de timing van je vorige bericht. 

Ik weet niet zo goed of ik nu voor je moet hopen dat je niet zwanger bent of dat je liever hebt dat je wel zwanger bent. Ik krijg het idee van het laatste. Ik zou het wel zuur vinden als je zwanger zou zijn. Hier alles voor elkaar en een miskraam en jij niks van een stabiele basis en dan zwanger door geklungel en laksheid....   

Maar wat je test betreft: ik zie wel iets van een streepje denk ik en 5 dagen voor nod verwacht je ook geen hele duidelijke streep. Je kunt niet meer doen dan kijken of het oploopt, dus over een paar dagen weer testen. De klachten komen denk ik vooral door jouw focus op het hele gebeuren en de mogelijkheid dat je zwanger bent. 

Joy (Gast) 12-06 om 20:39

Ik vind dat je gelijk hebt puck.. Ik kreeg ook een mk.. Das pijnlijk... Een andere denkt even niet goed na en denkt een dikke week later pas aan de eventuele gevolgen. Sorry meid maar hier heb jij en die one night stand dikke schuld aan. En niemand anders. Hopelijk ben je niet zwanger en heb je uw lesje geleerd 

Lisa 12-06 om 20:40

Wat fijn dat mensen mij toch zo goed kennen! Hoe durf je te zeggen dat ik laks ben? Je kent mij helemaal niet. Ik probeer in een paar zinnen een hele gebeurtenis uit te leggen en jij hebt het over wie het wel of niet verdiend om zwanger te zijn? Wat maakt het uit of je de boel goed voor elkaar hebt? Ik heb zelf ook een miskraam gehad. En JA ik was aan de pil en NEE ik heb de pil nooit vergeten. Zulke dingen gebeuren soms. Het gaat er nu niet om wie het het beste voor elkaar heeft om een kind op te voeden. Ik heb een vaste baan, een dak boven mijn hoofd en lieve ouders en vrienden, dus als er een kind komt, komt die niks tekort. En uiteindelijk trekt diegene waar het kind van is ook wel bij, hij is immers al vader en weet wat het inhoudt. Mijn enige vraag in dit topic was of ik het goed zie of dat ik het me inbeeld. Dankjewel.

Joy (Gast) 12-06 om 21:03

Feit dat je zwanger geraak op deze manier.. Tja bewijst je laksheid. Nu zwanger geraken terwijl je wel iets eraan deed om te voorkomen kan gebeuren en das idd niet uw schuld. Of je het allemaal voor elkaar hebt of niet... Weet ik niet  maar fijn voor je. Maakt de zaken toch iets gemakkelijker. Maar hij is ook vader... Hopelijk dan ook reeds gescheiden. En hopelijk geef je dan ook jezelf de kans om een gezin te vormen. Als het kan. 

Anneke 12-06 om 21:29

Ik begrijp Puck en Joy volledig.
Je mag het niet persoonlijk nemen Lisa.
Het is gewoon niet fijn voor diegene die het proberen en waarbij het niet lukt op 1,2,3.

Anne 13-06 om 03:53

Ondanks dat ik jullie gevoel echt wel snap joy en puck, ik herken het van mezelf voor deze zwangerschap, is het denk ik wel goed om op brabbels de ruimte te laten voor dit soort vragen. Het gaat over een tuurstreepje, die zo te lezen gewenst is mocht het zo zijn. Voor veel mensen valt het niet mee zwanger te raken en/of te blijven maar gelukkig is dat niet voor iedereen zo. Dat is misschien niet leuk te lezen, maar dat betekend niet dat het gevoel van deze dame er niet mag zijn, en zo lijkt het nu wel een beetje.

Puck 13-06 om 07:04

Ik vind dat je nu echt te ver gaat in je v3gelijking. Ik zie niet wat verkrachting hiermee te maken heeft. En als een tiener zwanger wordt, doordat ze onvoorzichtig is geweest, vind ik daar ook wat van ja. 
Ik vind het gewoon oneerlijk verdeeld. Er zijn mensen die jaren bezig zijn (daar hoor ik gelukkig niet bij, maar je leest hier ellende genoeg) en dan zou je van onvoorzichtigheid en een zaadcel die langs een condoom is geslipt zwanger worden. Dat is toch zuur...? Maar ik krijg meer en meer het idee dat je gewoon graag zwanger zou zijn en dat het misschien niet helemaal een ongelukje of laksheid is, maar een bewuste keuze om te hopen dat dit tot een zwangerschap heeft geleid. Nou in dat geval hoop ik voor je dat het gelukt is hoor. Je schrijft nu ook veel positiever over de situatie. In je andere topic had je het nog over een boze vader en een niet ideale situatie. Klonk minder positief, toch?

En ik probeer zeker ruimte te laten voor dit soort vragen. Daarom heb ik ook iets gezegd over de test En de klachten. Maar je kunt niet de schuld afschuiven op anderen (man klungelt met condoom, huisarts doet niks) en zelf de vermoorde onschuld uithangen. 
Lisa veel succes. Ik hoop dat het goed uitpakt voor je. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vroege test' in het Zwanger worden forum