Vroege test

53 antwoorden en 23350587x bekeken

Moedertjuh 13-06 om 08:29

Nou, ik had bij mijn 2 oudste ook alles goed voor elkaar, en werd alsnog alleenstaande moeder. Dus samen zijn of niet, het zegt niks. Ook een baan kan wegvallen of je financiën veranderen. Waar het uiteindelijk om draait is of je zelf klaar bent voor het moederschap. Als je dat bent dan kan je alle problemen aan want dan doe je alles voor je kind. 
Ik testte bij mn jongste op 9 dpo al positief. De reden dat ik zo vroeg testte....ik lag op 6 dpo in de bank tv te kijken s' avonds en voelde 1 felle steek links in mn baarmoeder. Dat had ik de ronde daarvoor ook en was toen ook zwanger. Helaas werd dat een vmk. Maar nu had ik dit weer, gevolgd door wat bloedverlies de volgende ochtend. Mijn placenta bleek ook links te zitten bij mn zwangerschap. 
Ik maakte vrij vlot Hcg aan, testen liepen iedere dag op. 
Het enige wat je kan doen is afwachten en doortesten. En als je zwanger bent de juiste keus kan maken. Succes !

reageer

Anoniem (Gast) 13-06 om 09:20

Ik ben voor kritisch en mening uiten op een forum. 

Maar om nou je eigen miskraam te gebruiken vind ik te vergaan. Ja het is oneerlijk. Maar to heeft het niet over laks zijn, over abortus. Ze heeft het over niet ideaal. Ze heeft een condoom gebruikt. 

Ze vertelt niet wanneer ze twijfelde of het wel goed was gegaan. Ze laat wel doorschemeren dat het welkom is en ze er met alle liefde voor zou zorgen. 

Ik snap jullie pijn, en ik denk dat jullie nog spreken vanuit die pijn. Wij hebben 3 miskramen gehad in 10 maand. Dat was na 14 maand proberen. Ik had jullie gedachten en gevoelens ook. Inmiddels jaren en 2 kinderen verder. Verdriet verwerkt en die gevoelens ebte weg bij het verwerken van het verlies. Ik ben van mening dat je die gevoelens mag hebben, maar dat je ze niet overal kan en mag uiten. Je moet ze wel uiten. Niet in dit soort topics. 

Anneke 13-06 om 09:23

Mooi gesproken in het laatste stukje anoniem. En 3 miskramen in 10 maanden is super heftig !

Anoniem (Gast) 13-06 om 09:43

Heel persoonlijk vind ik het wel van laksheid. Ik heb in uw oorspronkelijke post gelezen dat u al sterkte twijfels had vlak na de gemeenschap. Als u dan een map had genomen zat u nu niet met deze situatie. Dit is voor mij dus laksheid. Dat sommige vrouwen hier in hun gat gebeten zijn... Tja versta ik ook wel. Niet iedereen groeit op in het ideale gezin. Maar als de basis bij de start al verstoord is moet je toch al sterk in je schoenen staan. Bovendien is er een hemels groot verschil tussen een anonieme doner en een vader die wel gekend is en mee de opvoeding bepaalt. Sterkte met je beslissing. 

FiFi 13-06 om 10:44

Wat een overdreven reacties allemaal! Precies of het is haar fout dat anderen het zo moeilijk hebben om zwanger te worden of een MK krijgen... 

Ja Puck ik weet ondertussen dat je een MK gehad hebt, dat is in verschillende topics te lezen. Maar alsjeblieft stop met dat uit te werken op mensen die je niet kent! 

Deze dame is hier ook alleen om raad te vragen, niet om zo afgekraakt te worden. Jezus! 

Anoniem (Gast) 13-06 om 11:25

Ik ben dezelfde anomiem als boven fifi. Nu ik vind niet dat het haar schuld is dat andere personen niet zwanger geraken of moeilijk of een miskraam of wat dan ook.
Maar ze doet het uitschijnen dat dit totaal niet haar schuld is. Terwijl andere topics duidelijk weergeven dat ze de risico's wist en sterker nog... Vermoede. Dan moet je uw handen niet wassen in onschuld en eerlijk zijn. Je wist het en ja het is nu bijna een zekerheid. Maar we wijken totaal uit. De topicstarter wou enkel weten of wij het ook zagen. En ja ik zie het. Test nogmaals zou ik zeggen. 

Puck 13-06 om 11:32

Poeh, als je hier op dit forum al niet eerlijk mag zijn over wat bepaalde zaken met je doen, waar dan wel?! En zoals je zelf (behoorlijk lomp!!) zei: dat lees je het toch lekker niet Fifi! 

Ja, ik heb het moeilijk met mensen die dit zo aanpakken. En ik zeg er graag bij waarom, zodat mensen het kunnen begrijpen. Sorry dat andere mensen last hebben van mijn leed. En bijzonder dat de enige mensen waar je begrip van kunt krijgen, mensen lijken te zijn die nog wat meer voor hun kiezen hebben gekregen. 

Ik heb mijn reactie uitgelegd en genuanceerd hierboven. Ik heb geen zin in een schop na en al helemaal niet van  iemand die zo weinig begrip voor anderen op kan brengen. Je zou denken dat jouw bloedverlies fifi en de reactie van jouw gynaecoloog je iets meer inlevingsvermogen had bijgebracht, maar helaas.... 

FiFi 13-06 om 13:35

Mijn post over bloedverlies is dan ook niet iets dat in dit topic moet besproken worden, want dit heeft er totaal niets mee te maken. 
Zoals jouw post over 'als je nu zwanger zou zijn vind ik dit niet eerlijk want ik wil het zo graag en jij bent gewoon onvoorzichtig geweest'. 

Ik vind het voor iedereen die een MK krijgt zeer jammer, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik er gespaard van zal blijven. Maar dit topic is geopend met de vraag of we mee willen kijken naar haar test. Niet om commentaar te krijgen op haar one night stand of het feit dat dit oneerlijk is. 

Ik heb alle begrip voor jouw MK, maar soms moet je dit los kunnen zetten van wat andere mensen meemaken. 

En misschien zorgen de zwangerschapshormonen ervoor dat ik niet altijd alles even tactisch verwoord

proud_mommy 13-06 om 15:32

Ik ben het met fifi eens. En het is allemaal goed verwoord. Het is niet de eerste topic waar rot gereageerd word en dat mensen het niet verdienen zwanger te zijn. Dat mensen niet moeten zeuren over hun klachten. Deze forum begint echt vervelend te worden. 
Verschrikkelijk voor de mensen die een mk hebben gehad, en ieder leeft met ze mee. Maar dat wil nog niet zeggen dat er de blame op een ander gezet moet worden. Niemand kan er wat aan doen. Het is gewoon de natuur. Je hebt mensen die 2, 3 soms wel 4, of 5 jaar bezig zijn en niet eens zo reageren op mensen. Laat ieder in zn waarde, want het stoort echt. 

Lisa 13-06 om 20:31

De meeste laatste reacties niet meer gelezen. Net weer een test gedaan en duidelijk zwanger. Ik ben radeloos. De vader wil het kind niet en wil me nu al dwingen tot abortus. Ik weet het even niet meer. Ben er kapot van. 

Joy (Gast) 13-06 om 20:40

De reactie van de vader is te verwachten.. Hij weet het net denk ik? Geef hem wat tijd. Geef jezelf ook tijd. Ik zou nu niet overhaast een abortus doen. 

Lisa 13-06 om 20:51

Ja, net verteld. Hij zegt dat zijn 1e kindje een traumatische ervaring was vanwege zijn ex die psychisch doorgedraaid is. Maar ik kan hem niet aan het verstand brengen dat ik niet gek ben. Hij is bang dat hij alimentatie moet betalen. Maar ik heb het financieel prima, dus in principe niet nodig. 

proud_mommy 13-06 om 20:51

Inderdaad, denk er goed over na voordat je keuzes maakt. 

Anne 13-06 om 20:56

Het is voor hem even schrikken aangezien hij er van overtuigd was alles goed gedaan te hebben ik zou hem even de tijd geven, het is nog pril en draait hoogst waarschijnlijk wel bij, en anders is dat nog geen reden voor abortus als het in jouw leven wel kan zoals je schreef met je ouders en financieel/woning.. ik zou niet teveel stressen en even aan het idee te wennen. Je bent nog niet eens 4 weken. Mijn man moest ondanks dat we "gepland" (zover dat gaat) zwanger zijn geworden ook even wennen, word ineens heel echt dan. Laat staan als het ongepland is

Moedertjuh 13-06 om 22:01

Ik sluit mij aan bij de andere, laat het bij hem ook even bezinken. Ook hij is tenslotte laks geweest toch? Dus hij wist het risico. Jij moet voor jezelf beslissen met welke keuze je kan leven. Wil je dit kindje ? En kan je het alleen mocht het nodig zijn. Vind het wel erg jammer dat hij gelijk begint over geldzaken als alimentatie. Alsof dat het belangrijkste is. Wat dat aangaat zijn vrouwen daar toch vaak heel anders in. Neem je beslissing los van wat hij wilt, en wie weet neemt hij toch zn verantwoordelijkheid. Succes !

Lisa 13-06 om 23:40

Dankjewel 

Lisa 14-06 om 18:15

Ik heb vandaag licht rood bloedverlies gehad bij het afvegen. Daarna wat bruinig slijm. Ook lichte buikpijn. Ik heb nog een vroege test gedaan en het streepje hierop was lichter dan gisteren. Was met urine wat nog geen 15 minuten in m'n blaas heeft gezeten, maar wilde graag testen. Is dit een miskraam? Of is de innesteling voltooid waardoor er nog wat bloed kwam? En de test minder positief omdat de urine niet geconcentreerd genoeg was?

Puck 14-06 om 19:58

Het kan allemaal. Je zult af moeten wachten helaas. Ik zou over 2 dagen nog eens testen om zekerheid te hebben. 

Mila (Gast) 14-06 om 20:40

Succes Lisa. Ik vind het lastig om voor je te duimen omdat ik niet goed kan inschatten of je het graag wil. Hoe gaat het nu, blijft het weg?

proud_mommy 14-06 om 21:04

Over een dag of 2 nog eens testen. Zou best kunnen dat je urine minder geconcentreerd was.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vroege test' in het Zwanger worden forum