Wannee klussen na een positieve ovulatietest

379 antwoorden en 44170365x bekeken

Sophia 24-09 om 22:42

Hoi Linda.

Het beste is op de dag van de positieve test en volgende dag klussen. Dat zijn je meest vruchtbare dagen.
Niet alle vrouwen hebben elke maand een eisprong. Zelfs bij normale cyclus.
Hoe oud ben je? Hoelang ben je van de pil af?

Veel succes!
Sophia

reageer

Linda33 14-01 om 22:28

Sophia, 32 jaar, nod 18 januari
TamTam, 29 jaar, ronde 10, NOD rond 24 januari
Linda, 33 jaar, nod 9 februari
Marianne, 29 jaar, 3e ronde nod 24 januari

Tamtam (Tamara) 27-01 om 21:37

Linda, 33 jaar, nod ... maart. Samenlevingstest goed. Verder onderzoek loopt bij gyn

Sophia, 32 jaar, nod .... maart. 3e IUI:

TamTam, 30 jaar, ronde 12. NOD 25 maart Afspraak huisarts gehad. Binnenkort zaadonderzoek

Linda33 25-09 om 15:29

Hoi sophia!

Ik ben 33, mijn partner ook.. ik slik al vanaf april 2012 geen pil meer (had toen de nuvaring) heb een regelmatige cyclus van 30/31 dagen...  We zijn pas vanaf vorige maand begonnen met klussen, daarvoor hebben wij altijd condooms gebruikt... 

Stiekem gehoopt op de 1e ronde omdat ik al zo lang van de pil af was, maar ja.. er spelen meer factoren mee.. 2e ronde vanaf dag 11 van mijn cyclus tot dag 22 om de dag geklust en nu maar afwachten (al heb ik nu, 2 dagen voor mijn NOD al krampen die mij bekend voorkomen, dus waarschijnlijk wordt t een 3e ronde zo wie zo...) 

Fijn om een beetje meer uitleg te krijgen..

Sophia 25-09 om 19:58

Hoi Linda,

Mooie leeftijd om mama te worden! Ik ben 32.
Dit is heel positief dat je een regelmatige cyclus hebt. Heb je al met de ovu testen gewerkt? Zo niet, ik kan je digitale van clear blue aanraden - die zijn het meest duidelijk! Je kunt ze op Internet bestellen. Maar ik denk dat het goed met jullie klussen zit
Die ms krampen kunnen ook teken van de vroege zwangerschap zijn. Niet opgeven dus.

Succes!
Sophia

Linda33 25-09 om 22:44

Hey sophia!

Zo fijn om gewoon reactie te krijgen.. op andere forums heb ik de vraag ook neergelegd, maar het lijkt wel alsof iedereen gezellig kletst met elkaar en je vraag niet ziet.. :-(

Maar hier dus gelukkig wel!! Ik heb gisteren (toevallig!) 30 lipsticks gekocht (waren in de aanbieding) en een clearblue ovu test set.. Ik dacht, als ik de goedkope nu gebruik om naar m'n eisprong toe te testen, kan ik de clearblue gebruiken voor bevestiging of t ook echt zo is (want volgens mij is dat lijntjes lezen echt vaag..) 

Voor het 'gemak' ga ik even uit van een ongesteldheid die eraan zit te komen en vol goede moed op naar dat smiley gezichtje op de CB test!!!! 

Ben jij ook aan het proberen of geef je alleen advies??

groetjes Linda

Sophia 26-09 om 13:49

Linda, ik heb ook een hele sterke kinderwens. We zijn met mijn man anderhalf jaar aan het proberen, maar tot nu toe geen succes. We hebben al aantal onderzoeken gehad, maar die blijken goed te zijn. Mijn man zijn sperma is ietsje minder bewegelijk, maar volgens de gynaecoloog hebben we goed kans om spontaan zwanger te raken. Ik heb al van alles geprobeerd om dit proces te versnellen: ovu testen, temperaturen, acupunctuur, pre-seed, maar helaas zonder resultaat. 
Ik schrijf met het andere topic op Brabbels mee - voor de meiden, die langere tijd bezig zijn. Afgelopen zomer is heel vruchtbaar geweest en in onze topic 4 dames zwanger zijn geraakt. Het is daar een beetje stil geworden, daarom reageer ik af en toe op de andere topics en vragen. Ik ben blij dat ik hier met de andere meiden mijn ervaringen en emoties kan delen. 
Maak je geen zorgen als het niet meteen na 1-2 rondes niet lukt. Zelfs als beide partners gezond zijn en er wel eisprong is, duurt het soms aantal maanden (gemiddeld 6 maanden). Dat is een hele ingewikkelde proces en hangt van allerlei factoren af. Ik hoop voor jou dat je kinderwens niet lang op zich laat wachten. 
Wanneer is je nod?

Groetjes,
Sophia

Sophia 29-09 om 10:17

Hoi Linda,

Hoe gaat het met je? Het begint heel spannend aan het worden he!

Je hebt gelijk dat het wachten heel lastig kan zijn. En als je steeds bij de familie bezoek eraan wordt herinnerd. En als andere meiden in je omgeving zwanger worden, maar jou lukt het niet.

De eerste kwaaltjes kunnen inderdaad verwarrend zijn. Ze kunnen op zw kwaaltjes lijken, maar ook op ms klachten. Daarom is het beste om op je nod te wachten en pas daarna testen. Vroege tests zijn pure geldverspilling, vind ik.

Mijn nod is 23 oktober.

Hou me op de hoogte! Ik duim voor je!

Fijne zondag!
Sophia

Linda33 29-09 om 10:34

Hey sophia,

Nog niets hier, maar ik durf ook niet te testen, bang dat ie negatief is en ik dus gewoon ongesteld wordt.. We hebben afgesproken dat ik wacht tot donderdag.. Dan is mijn vriend jarig en dat vond ik wel een leuke dag (positief of negatief, het wordt dan gewoon feest of dubbel feest...)... 

Ik hou je zeker op de hoogte! 
Liefs linda

feline (Gast) 29-09 om 13:40

het beste is klussen om de dag en dan beginnen op de 10 de dag na je menstruatie gerekend vanaf de eerste menst dag en dan om de dag klussen tot dag 19 en dan afwachten of je menstruatie komt of niet ik hoop voor jou het laatste en elke keer na dat je gevreeën hebt gelijk je benen omhoog zo 10 minutjes dan heb je meer kans op zwangerschap

feline (Gast) 29-09 om 13:44

ik heb er zelf ook lang over gedaan over de eerste 3 jaar op deze manier raakten ik zwanger en van mijn tweede dochter 1 jaar later raakten ik makkelijker zwanger ik begon in december met klussen en begin januari raakten ik zwanger

Sophia 29-09 om 19:37

Hoi Feline,

Dat klopt, er wordt geadviseerd om de dag klussen. Zo mis je je eisprong niet en dat is ook goed voor de sperma kwaliteit.
Maar de vruchtbare dagen kunnen ook per vrouw verschillen. Ik heb bijvoorbeeld een late eisprong - soms op cyclusdag 23. Ik dit geval moet ik langer door klussen.
Als je de ovu tests gebruikt, weet je bijna precies wanneer je eisprong komt. Het is niet altijd volgende dag na de positieve ovu test. Soms 1-2 dagen erna, daarom liever 2-3 dagen elke dag na de positieve test "voor de zekerheid" klussen.
Het is een goed advies om erna met de benen omhoog even rustig blijven liggen.
Heb je al twee kindjes? Wat leuk!

Groetjes,
Sophia

Sophia 04-10 om 19:07

Hoi Linda,

Heb je al nieuws?

Gefeliciteerd met de jarige! Leuk feestje gisteren gehad?

Ik heb gisteren mijn eisprong gehad. Zit nu voor twee weken op het wachtbankje

Groetjes,
Sophia

Linda33 04-10 om 19:18

Hey sophia, 

Hier niets, be woensdag ongesteld geworden, dus deze maand met de ovu testen aan de slag.. Ben eens benieuwd..  Die weken na de eisprong duren het langst he.. Vreselijk!

Sophia 04-10 om 19:21

Jammer, meid. Hopelijk is het gelijk raak mbv ovu testen. Hoelang was je cyclus dit keer?

Linda33 04-10 om 19:26

Ach, niets aan te doen.. Het is nog allemaal zo vroeg, dan is het minder erg.. Ik geloof ik heb  in mijn enthousiasme een beetje verkeerd geteld.. Ik was 1 september ongesteld en 2 oktober weer.. Dus ik was helemaal niet echt overtijd, mijn cyclus was 32 dagen, normaal is 30 of 31.. Ik dacht zelf dat ik 4 dagen overtijd was hahahaha.. Dus vanaf dag 12 ga ik ovu testen doen, als ik denk dat ik m'n piek heb doe ik die van cb en dan is het klussen en afwachten.. We shall see.. 

Ik hoop dat je meer geluk hebt deze maand!! Het is je zo gegund!

Sophia 04-10 om 20:20

Je hebt wel een mooie regelmatige cyclus. Een dag verschil is niet erg.
De ovu testen vanaf dag 12 zou inderdaad goed zijn, want je hebt ook kortere cyclussen gehad. Beter eerder beginnen, dan de eisprong missen, he? Je kunt ook op je vruchtbare slijm gaan letten. Vlak voor de eisprong is die eiwit-achtig en rekbaar (sorry voor deze detaillies).

Succes deze ronde!
Sophia

Marianne 06-11 om 23:47

Eiwit achtig en rekbaar: check!

Linda33 04-10 om 21:30

Ja, dat herken ik wel... Dat heb ik de ene maand wel, de andere niet..

Ja, m'n cyclus ben ik wel blij mee... Nu hopen dat er ook een eisprong is.. En zwemmers aan m'n hubbie z'n kant hahahaha

Sophia 12-10 om 19:00

Hoi Linda,

Hoe gaat het met jou? Binnenkort met de ovu testen beginnen? Spannend!
Mijn nod is 17 oktober. Nog even geduld.

Fijn weekend,
Sophia

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wannee klussen na een positieve ovulatietest' in het Zwanger worden forum