zwanger van voorvocht??

324 antwoorden en 38074575x bekeken

Michaela 17-02 om 12:56

Je kan een kind krijgen op je 16e absoluut niet vergelijken mey een kind krijgen wanneer je (ruim) volwassen bent. Je leven als normale tiener is wel degelijk voorbij..Tenzij je je kind idd 24/7 bij oma dropt..

reageer

flipje 17-02 om 16:20

Ik en een aantal andere hebben vanaf beginnaf aan advies gegeven en continu  antwoorden maar werd veel in de wind geslagen en als je haar berichten goed leest merk je haar houding er wel doorheen. Dus ik hoop dat ze eindelijk de adviezen ter harte neemt en het verteld heeft zodat haar naasten het nu over kunnen nemen met bijstaan en adviezen geven. Ik ben in ieder geval wel klaar met de discussie want die is eindeloos

Tamara 17-02 om 21:24

Niemand weet waar ze aan begint maar je bent al een vrouw als je seks kan hebben... je bent al een vrouw als je je 1e menstruatie heb gehad... ik was op m'n 13e een vrouw want toen begon het bij mij...

Tis wel erg lullig zo te reageren op haar vraag en reacties...!!

Ik ben 23 en geloof me zelfs ik weet niet waar ik aan begonnen ben en volgens jullie ben je vanaf je 20e een vrouw nee vanaf je 18e ben je officieel volwassen en dus een vrouw
Maar van binnen blijf je altijd een kind...
En nee tis niet een 16 jarige is een kind dat een kind krijgt ze is gewoon onwetend en heeft er niet erg goed over nagedacht...

Het enige wat we kunnen doen is der advies geven en zij moet zien wat ze ermee doet...!! 

Gewoon wat positiever zijn voor der mag ook wel ipv al dat negatieve

zahrah (Gast) 17-02 om 22:11

Ik wilde niet eens reageren... Tot deze reactie van Tamara kwam.

Ik sluit me volledig aan bij haar woorden!!!
In alles geef ik je gelijk en deel ik je mening.
Forum zou rijker zijn met wat meer zoals jij 

Ster 17-02 om 23:33

Helemaal met jullie eens Tamara en zahrah

chantieeeee 18-02 om 12:40

was benieuwd of je al met je moeder gesproken had marieke? Hoe voel je je verder? Ik denk er iets anders over dan de meiden hier boven je voelt je oud genoeg om seks te hebben inderdaad maar helaas (niet lullig bedoeld) kun je op jouw leeftijd de gevolgen nog niet overzien, tuurlijk moet je je verantwoordelijkheid nemen, maar dit kun je niet alleen. En om gelijk te gaan doemdenken dat je leven over zou zijn, dat weet ik niet. Misschien heb je wel heel veel hulp thuis van je ouders/familie en kun je gewoon je school afmaken en kun je evengoed soms nog weleens uitgaan niemand kan vertellen hoe het loopt. Het krijgen van een kind gooit je leven 100% om alles zal veranderen en zal zeker wennen zijn maar je leven is niet over.

nicole 1979 18-02 om 13:23

Natuurlijk bestaat de kans om zwanger te worden op je 16 de en nee dat is het einde van de wereld niet.
Maar gedraag je er dan na.. al weken worden er vragen beantwoord adviezen gegeven en er word niets mee gedaan. Wil je dan Hulp of wil je dan geen hulp. ?
Ik had ook sex op mijn 16 de maar wist toch echt wel wat voorvocht was . Waar je zwanger van kon worden en waarvan niet. 
Het is allemaal zo vaag en irreëel

mariekexx 18-02 om 13:52

Ik heb het nog niet met mijn moeder besproken, wil het graag eerst tegen mijn vriend zeggen en daarna pas tegen mijn moeder. Ik zie mijn vriend dit weekend dus dan ga ik het hem vertellen...
Ik heb gezocht naar verloskundigen maar weet niet welke goed is en naar welke ik wil dus dat wil ik dan eerst met mijn moeder bespreken dus dat ga ik pas begin volgende week doen...
groetjes, Marieke

Amy 18-02 om 19:50

Ik heb even bijgelezen en wil je toch aanraden het zo snel mogelijk aan je vriend en moeder te vertellen. Als je mogelijk al 8 of 9 weken ver bent heb je niet heel veel tijd meer om alle opties in overweging te nemen.
Het is echt niet niets om een kindje op de wereld te zetten. Je leven zal voor altijd veranderen en de komende jaren zullen echt pittig worden.
Als alles out in the open is kun je dingen gaan regelen. Waar ga je wonen. Hoe krijg je inkomen. Hoe gaat met je opleiding?
Ik snap niet dat je het al een aantal dagen weet en behalve hier het nog met niemand hebt besproken.
Het krijgen van kinderen is de meest levensveranderende gebeurtenis in een mensenleven.

mariekexx 19-02 om 13:29

Mijn vriend en ik zijn vanochtend samen naar de huisarts gegaan en we hebben daar nog een test gedaan voor de zekerheid. Die was positief en we hebben een gesprek enzo gehad. Morgen gaan we het samen aan mijn moeder vertellen.

mariekexx 19-02 om 13:29

Mijn vriend en ik zijn vanochtend samen naar de huisarts gegaan en we hebben daar nog een test gedaan voor de zekerheid. Die was positief en we hebben een gesprek enzo gehad. Morgen gaan we het samen aan mijn moeder vertellen.

nicole 1979 19-02 om 13:30

Em nu? Wanneer krijg je een echo?

mariekexx 19-02 om 13:42

Weet ik niet ze willen namelijk eerst zeker weten of we het houden of niet

mariekexx 19-02 om 13:43

Maar daar dachten ze dat ik nu 4/5 weken ben ipv 8/9 maar daar zullen we pas bij de echo achter komen

nicole 1979 19-02 om 13:52

Dat leek mij ook voor de hand liggender. 
Hoop dat je over uitkomt.  Zware keuzes Hoe vind je vriendje het?

mariekexx 19-02 om 13:59

Hij was erg in shok maar zei dat hij hoe dan ook bij me zal blijven.

Ster 19-02 om 15:24

Dat is fijn dat hij bij je blijft. Succes morgen!

mariekexx 19-02 om 16:03

Dankjewel ster nynke!
Mijn vriend heeft het net aan zijn moeder verteld en morgen komen ze met zijn tweeën bij ons langs om met mij en mijn moeder te praten.
Ik ga het dus vanavond al aan mijn moeder vertellen....vind het echt heel eng en ben zo bang voor haar reactie!

Tamara 19-02 om 16:30

Niet bang zijn wijfie ga er gewoon in met een verstand op 0 en wat ik al zei gewoon toegeven is het beste...
Komt wel goed

mariekexx 19-02 om 16:42

Ja ga ik doen Tamara, dankje

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger van voorvocht??' in het Zwangerschapsforum