Dames gezocht waarbij zwanger worden ook langer duurt

141 antwoorden en 16391265x bekeken

Meisje87 23-12 om 15:32

Hallo dames,

Ik weet niet of ik dit forum gewoon aan kan maken, het is lang geleden dat ik hier ben geweest.
Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Sylvia, 33 jaar en moeder van een dochter van 2,5 jaar. We hebben veel moeite gehad (bijna 2 jaar) om onze dochter te mogen krijgen. Dit heeft psychisch veel losgemaakt. Nu zijn we alweer meer dan een jaar bezig voor nummer 2. Zit in ronde 16.
Wil erbij melden dat ik al 15 jaar kamp met vaginisme en we dus via zelfinseminatie proberen zwanger te worden. Het begint mentaal weer zwaar te worden, dat lange wachten.. 
Zou graag praten met dames waarbij het ook langer duurt om zwanger te worden, of die ervaringen hebben met vaginisme/zelfinseminatie, of wie dan ook mee wil praten. 
Of met dames die bij huisarts zijn geweest of me kunnen vertellen wat eventuele vervolgstappen zijn en wat dit in de praktijk inhoud. Zou graag in het nieuwe jaar naar de huisarts gaan, maar zal dit met lood in mijn schoenen doen. Vindt die stap zo spannend..

Hopelijk zijn er dames die graag mee willen kletsen..

Groetjes Sylvia 

reageer

Elvira 23-12 om 16:06

Ik zit nu in ronde 25 voor de 3de
De 1ste heeft 32 maanden geduurd
De 2de 14 maanden 
Ik ben 35 jaar 

Meisje87 23-12 om 17:04

Hallo Elvira,
Leuk dat je reageert! Wauw jij hebt ook al lange processen door moeten maken.. Jeetje dan mag ik nog niks zeggen.. 
Hoe hou je dit mentaal vol? En mag ik vragen of je hulp hebt gehad bij het zwanger worden of zijn de eerste 2 zwangerschappen natuurlijk gekomen?
Ik begrijp als je misschien niet alles letterlijk wil delen..

GEMMA 23-12 om 17:15

Ik zit in ronde 6 en 34jaar
1ste in 3 ronde 
2deook 3 ronde 
3de in 1ronde 
En hier nr 4 wil nog niet ook iets nieuws in heb een korte luteale fase wat het moeilijk brengt. 




Elvira 23-12 om 17:18

@gemma ik hoop dat jij niet zo lang hoeft te wachten dat gun ik niemand
@meisje87 de 2 zwangerschappen zijn natuurlijk gekomen. Mijn man heeft maar 4% goede zaadcellen dus ook echt 2 wondertjes mogen krijgen

Meisje87 23-12 om 20:19

@Gemma, welkom en leuk dat je meekletst. Fijn dat de eerste 3 kindjes snel mochten komen. Hopelijk is het nu ook snel raak!

@Elvira, dat zijn inderdaad wondertjes! Voor nu ook hopen dat het snel raak mag zijn. 

Hebben jullie ook wel eens het gevoel dat leeftijd steeds meer een rol gaat spelen? Ik ben dan pas 33 maar als het langer duurt ga ik me echt meer zorgen maken of het daardoor zou komen. Of gewoon elke maand veel pech..

Als ik mijn cyclus van 27 dagen zo'n beetje aanhoud, wat de laatste tijd redelijk klopt gelukkig na dagen tussen de 25 en 32 te hebben gehad, zou ik komende zaterdag mijn NOD hebben. Spannend! Kon mezelf vandaag alweer niet bedwingen en een vroege test gedaan.. stom natuurlijk haha, hartstikke negatief.. Hebben jullie dit ook wel eens?

Elvira 23-12 om 20:32

@meisje87 de kansen worden pas minder na je 35ste dus jij hoeft je nog echt geen zorgen te makenik test niet meer voor nod teveel witte testen gezien en vermoedelijke 2x een vroege miskraam voor de 4 weken wat ik dus nooit had geweten als ik niet voor nod had getestmaar als je zaterdag pas nod hebt is vandaag indd nog wel erg vroeg

Meisje87 23-12 om 21:24

@elvira, ja hoef me inderdaad nog geen zorgen te maken dan, maar spookt gewoon soms door je hoofd. Ik zou ook niet vroeg moeten testen en neem me elke maand weer voor dat ik dat niet ga doen maar als de nod eraan komt maak ik mezelf elke keer weer gek..
Wanneer is jouw nod of duurt die nog even?

Elvira 23-12 om 21:35

@meisje87 ik ben vandaag pas ongesteld geworden dus dat duurt nog wel evenik neem me elke maand voor niet teveel op mogelijke symptomen te letten maar elke maand denk ik dan toch weer bij het minste of geringste zou het dan nu eindelijk raak zijn maar mijn lichaam houdt me al 24 maanden voor de gek

Meisje87 23-12 om 22:13

@elvira, ooh dat is wel balen vandaag ongesteld geworden 
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die elke pijntje of kwaaltje meteen ziet als mogelijke zwangerschap.. Maar het is elke keer weer een teleurstelling als het dan toch weer die vervelende menstruatie is.. 24 maanden.. pff vind jij het mentaal niet pittig? Wij zijn dan pas 15 maanden bezig en vind het alweer heftig. Moet zeggen dat steeds meer mensen in mijn omgeving weer zwanger zijn en zo ook men beste vriendin. Het is super leuk om van dichtbij mee te maken de hele zwangerschap, maar soms ook lastig omdat je het jezelf ook zo gunt he..

Anoniem (Gast) 23-12 om 23:13

Ik begrijp wel dat je je zorgen maakt over je leeftijd, vanaf 35 jaar vermindert de vruchtbaarheid snel ja. Maar vanaf je 30e vermindert die al langzaamaan. Dus je bent volgens de statistieken nu op je 33e wel minder vruchtbaar dan pak hem beet 5 jaar geleden als je toen ermee “bezig” was. Maar goed ik ben wel van mening dat het ook persoonsgebonden is, sommige vrouwen worden alsnog direct zwanger op bv hun 37e. Het is helaas iets wat je niet in de hand hebt. Ik hoop dat het snel raak is bij jullie allemaal dames 

Elvira 24-12 om 16:40

@anoniem in de ziekenhuizen zeggen ze dat de kansen minder worden vanaf 35 jaar dus daar ga ik dan maar van uit

Meisje87 26-12 om 11:30

Ja ik ga er vanuit dat als je een redelijk stabiele cyclus hebt het allemaal nog wel redelijk werkt 

Pff gisteren een dag te vroeg ongesteld geworden. Even baalmoment met dipje maar lekker een keer een borrel gepakt hihi. Drink de laatste tijd bijna nooit meer omdat we daardoor de kansen ook willen vergroten, maar gisteren had ik echt zin in een wijntje! Moet kunnen op zen tijd. Op naar de volgende ronde..

Ik denk dat we na de lockdown toch maar eens naar de huisarts gaan.. Iemand hier ervaring mee? Wat kan ik er van verwachten? Vind dat zo spannend..

Fijne kerstdagen nog allemaal!

Elvira 26-12 om 11:51

@meisje87 balen zegbij mij hebben ze het zaad van mijn man onderzocht en een chlamydia test en echo voor baarmoederijmvlies en grootte eicel. En 1 week voor nod een bloedtest op schildklier en progesteron. 

Meisje87 26-12 om 12:16

@elvira, fijn dat je het wederom wil delen. Ben heel benieuwd.. 

Elvira 13-01 om 20:31

Mijn nod is 22 januari dus dat duurt nog wel even maar indd in deze 2 weken ga je toch bij alles denken zou het dan eindelijk gelukt zijn?

Meisje87 13-01 om 21:17

Zelfde nod dag  Ben heel benieuwd! Hou je me op de hoogte als je wil? 

Elvira 13-01 om 21:27

Dat is toevallig zullen we elkaar dan hier op de hoogte houden?

Meisje87 13-01 om 22:32

Ja is goed, altijd leuk om met anderen mee te leven en ervaringen te delen! Omdat wachten soms best frustrerend kan zijn 

Elvira 16-01 om 20:02

Ik zit nu op 6dpo LF van 11 en voel nog niks maar het is ook nog wel erg vroegBij mijn 2 kinderen had ik ook geen symptomen voor nod überhaupt de gehele zwangerschap weinig symptomen behalve bij mijn 1ste mijn dochter 42 weken lang misselijk en bij mijn zoontje 20 weken lang misselijkAl moet ik toegeven dat ik sinds januari vorig jaar extreem veel let op symptomen voor nod

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dames gezocht waarbij zwanger worden ook langer duurt' in het Zwangerschapsforum