Man verminderd vruchtbaar

132 antwoorden en 31997185x bekeken

Lisa 28-08 om 13:37

Zo onze afspraak staat nu eindelijk bij de gyn voor eind september, we krijgen nog een vragenlijst thuis.

reageer

Bloempje 28-08 om 17:45

Ik heb vandaag ook de vitamines voor de man aangeschaft. Hopelijk ook voor ons een beter resultaat de volgende test. 
Spannend Lisa, hopelijk helpt het jullie om snel een klein wondertje te ontvangen. Hoefde je geen bloed te laten prikken of heb je dat recent nog gedaan?

Lisa 28-08 om 19:38

Nee dit is onze eerste afspraak bij de gyn, ik heb met mijn huisarts telefonisch overlegd en hij gaf gelijk aan dat ik samen met mijn vriend een afspraak kon maken. Hij heeft de verwijzing gelijk doorgestuurd aan de afd gyn in het ziekenhuis. We konden eigenlijk eerder maar dan zijn we op vakantie. 

Bloempje 29-08 om 08:52

Oke, het is bij ons ook de eerste afspraak vrijdag. Maar ik moest van te voren nogmaals bloedprikken, zodat daar gelijk na gekeken kon worden. En wij hebben een vragenlijst lijst moeten invullen.

Lisa 29-08 om 10:07

Ja die vragenlijst krijgen we inderdaad ook nog. Zal dan wel het eerste zijn dat ze gaan doen bij mij, bloedprikken. Ik ben benieuwd hoe je afspraak verloopt vrijdag en wat het 'traject' gaat worden. 
Ik ben zelf ook wel een beetje bang dat er mss bij mij ook iets niet goed zit. Heb je dat ook? Maar van de andere kant dan wil ik het liever nu weten zodat er wat aan gedaan kan worden. Jij hebt wel al wat onderzoeken gehad lees ik, was dat allemaal goed? Ik zal aan je denken vrijdag! 

Bloempje 30-08 om 00:26

Ik heb vorig jaar miskraam gehad en na paar maanden nog erg last van me buik/maag. Daardoor heb ik toen al moeten bloedprikken en heb een echo gehad. Dit was toen allemaal goed. En ik moest dan nu nogmaals bloedprikken.

Dat ik toen uberhaupt zwanger ben geweest , kan volgens de huisarts niet. Nu we de uitslag hebben van dw test van me man. Dat is toen echt een wonder geweest, en daardoor ook een miskraam geworden. Ben erg benieuw wat zkh daar van zegt vrijdag.

Ik ben inderdaad ook bang dat er bij mij ook nog wat mis is. Maar ik heb het nu ook liever, nu gaan we er voor en hopelijk kan er wat aan gedaan worden. T is gewoon spannend en iedereen hoopt op natuurlijke manier zwanger te raken en dan is de stap na huisarts al best moeilijk. Dat zullen we allemaal hebben.

Ella (Gast) 01-09 om 09:52

Hallo Tos
Ook hier ineens verdriet en boosheid. Mijn vriend is 3x getest en zijn zaad is op alle 3 gebieden sterk verminderd vruchtbaar.  
Hij wil nu niet naar de gynaecoloog past leefstijl niet aan geeft aan dat het aan mij ligt. 
Ik twijfel nu of ik nog wel verder wil. Ben al tegen de 40 en voel echt rouw. Hoe is het nu met je? 

J27 01-09 om 10:08

Ella, het is moeilijk voor ons maar ook voor de man. Het duurde twee weken voordat mijn man erover kon praten en er positief in kon gaan staan. Hij zei letterlijk ik voel me nu geen man. Wat zullen andere wel niet van mij denken/vinden.
Geef het even de tijd. En wees lief voor hem en ga er samen voor. Ik ben ondertussen met zijn toestemming bloed wezen prikken en een inwendige echo. Dat was bij mij gelukkig goed. Dat gaf hem tijd en ondertussen werden we wel wijzer.
Heel veel sterkte.

Ella (Gast) 01-09 om 11:59

We zijn al anderhalf jaar verder en hij kan er niet over praten. Hij gaf mij de schuld ik echo gedaan enzo en was allemaal goed. Hij heeft zojuist de relatie verbroken. Hij wil seks en zegt dat het aan mij ligt en ik waardeloos ben. Rookt, blowt, drinkt en dreigt steeds met ander. Het er niet over kunnen praten en naar mij wijzen maakt het voor mij zo zwaar. Bedankt voor je lieve reactie.

J27 01-09 om 17:02

Whooo Ella wat heftig!! Heel veel sterkte.

Ella (Gast) 03-09 om 15:34

Dankjewel. Jullie allemaal heel veel sterkte en succes.

Biebsie 03-09 om 15:47

Het klinkt misschien hard en bot, maar misschien is dit beter voor je. 
Ik denk dat je een betere vader voor je kinderen mag wensen. Als dit al de reactie is die hij nu laat zien. 

Sorry, maar ik denk echt dat je beter af bent, hoe rot de komende periode ook zal zijn. 

Ella (Gast) 03-09 om 22:46

Dank jullie wel doet me goed. En is hard maar de realiteit. Beter nu dan zo een kindje...

Bloempje 14-09 om 23:47

Tos07 wat fijn te horen dat je een heerlijke vakantie heb gehad.
Toevallig ik heb aankomemd weekend ook mijn NOD, ik voel ook nog niks. Maar verwacht er weinig van.
Wij zijn ondertussen in het zkh geweest, kwaliteit van het zaad van mij man is verminderd en nu moet die volgende week weer nieuwe test inleveren en die is dan nog specifieker. En dan mogen we die week erop terug komen, dus nog even afwachten hoe de test dan uitvalt.
Geniet nog van je vakantie en van Scheveningen he! 

Tos07 16-09 om 16:12

Wat vervelend weer een mindere uitslag. Ben benieuwd hoe het vervolg traject gaat! 
Hier hele mininale hele donkere afscheiding. (Sorry voor de onsmakelijke omschrijving. ????). 
Wacht het nog maar even af denk ik. Weet niet zo goed wat ik ermee aan moet. 

Tos07 17-09 om 12:22

En nu toch doorgebroken... helaas is het in de Spaanse zon ook niet gelukt. 
Sinds ik gestopt ben met de pil is het maandelijkse feestje echt een hel geworden. Dus ik kruip een dagje me bed in.. even balen.. morgen ben ik er weer... 

Bloempje 17-09 om 13:33

Jammer , weer een teleurstelling.  Dat blijft het dan toch weer elke maand he! 
Bij mij nog niet doorgebroken, wel erge buikkrampen, dus verwacht het wel snel nu. Ik herken het, voor mij is het ook een hel sinds ik gestopt ben met de pil. Sterkte en hopelijk weer gauw er door heen en duim voor je je voor de volgende ronde.

Lizzy (Gast) 17-09 om 15:44

Wat vervelend voor jullie dat het nog niet gelukt is om zwanger te worden. Ik hoop voor jullie dat t snel lukt!
Hier eenzelfde soort verhaal, ook man met mindere zwemmers (lage concentratie). Inmiddels bijna 1,5 jaar bezig en in mei te horen gekregen dat t allemaal wat minder is. Inmiddels 3x getest bij verschillende specialisten waarvan 2x matig en 1x heel slecht. Deze week krijgen we de uitslag van een nieuwe test na 3 maanden meer vitamines, minder stress, geen warme baden, geen strakke boxers. Ik ben erg benieuwd en vind het ook wel erg spannend. Ik weet ook nog niet wat ik daarna zou willen, voorkeur heeft wel natuurlijk zwanger raken, maar ja wat is de kans daarop nog? Icsi zie ik een beetje tegenop.

Veel succes allen en ik lees graag hoe het bij jullie verloopt.

Bloempje 18-09 om 16:53

Ik snap het ook helemaal ik zit ook niet te wachten op dit traject en liefst word ik ook op de natuurlijke manier zwanger. Maar hoe het er nu uitziet kans klein, wij zijn bijna 2 jaar bezig en hoelang wil je wachten om traject in te gaan. Het spookt ook door me hoofd wil ik dit wel. Maar niks doen is ook geen optie. En ja het ene moment gaat het makkelijker als ander moment. Iedereen zal dit hebben.
Wij krijgen volgende week uitslag van opnieuw zaadonderzoek en dan zullen we horen welk traject het beste is. Spannend maar toch ook goed denk ik, want ik merk niks doen is geen optie en het word er ook niet beter van in je huwelijk.

Lizzy 18-09 om 20:41

Anoniem: ik bedoel inderdaad dat ik niet weet of ik het zelf nog bijv. Een half jaartje wil proberen of toch gelijk iui/icsi. Alleen misschien hou ik mezelf meer voor de gek door het uit te stellen omdat ik er tegenop zie dan dat ik echt nog verwacht natuurlijk zwanger te raken. Zoals Bloempje zegt, niks doen is ook niet echt een optie.
Het zal ook aan de uitslag van het zaadonderzoek liggen. Vorige keer was het net onder de grens van iui en werd icsi geadviseerd, mocht het zo slecht blijven. Wie weet nu net boven de grens van iui. Daar voel ik op dit moment meer voor omdat je dan in ieder geval niet aan de hormonen hoeft.
Spannend bloempje! Wij krijgen deze week de uitslag.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Man verminderd vruchtbaar' in het Zwanger worden forum