Starten van medisch traject, lodgenoten

151 antwoorden en 31306078x bekeken

stff48 02-12 om 19:01

Hè dames , ik ben ook net gestart in het medische traject
Dinsdag krijgen we al onze uitslagen , spannend !! 

reageer

Verwijderd ! 03-12 om 12:18

Hi dames , mijn man en ik moeten dan volgende week weer naar de gyn. Voor een intake bij de arts zelf en krijg de uitslagen van mijn bloed terug . En ze gaan me verder onderzoeken , en dan krijgen we te horen van hoe of wat . Vind het allemaal zo spannend . 

Nu moet ik dan ook bij temp. Bij houden maar het schommeld echt zo erg . Is dat nou heel erg ?? 
Mijn cyclus is eindelijk wel weer normaal ( even afkloppen maar toch haha ) 

Kitty 10-12 om 09:24

Hallo, is dit groepje nog actief? Inmiddels ronde 26 en vanaf volgende ronde starten met clomid 2x 50mg

Marie 10-12 om 15:20

Jeetje Petra, wat heftig voor jullie meteen met ivf te moeten beginnen! Hopelijk blijft het bij 1 poging! 

Kitty 10-12 om 17:21

Hey petra,

Wat vervelend zo een cyclus. Em balen dat het ivf word

Ik zit nu in ronde 26. Heb afgelopen maandag voor 2de keer in mn leven een hsg gehad. Hebben al een dochter die na 18 maanden kwam, maar nu helaas dus nog niks en er is geen reden gevonden waarom het niet lukt  helaas. Nu dus de volgende ronde iui voor de eerste keer. Daarnaast clomid 2x 50mg

Michl 11-12 om 16:59

Missmason, heb jij voor de hormoonspuiten ook andere behandelingen gehad zoals tabletten ofzo? Fijn dat de cyclus zo regelmatig is nu, hopelijk snel resultaat!
En wat een vervelend bericht Petra, kan me voorstellen dat je dat even moet laten bezinken. Lijkt ook wel of ie lichaam je in de maling kan nemen heh. Eerst gaat het maanden best goed qua cyclus en dan juist nu laat het op zich wachten. Veel sterkte!
Wij mogen maandag eindelijk naar de gyneacoloog voor alle uitslagen en dan hopelijk snel echt starten met het traject..wat duurt wachten toch lang als je zo graag wilt..
Succes allemaal

Verwijderd ! 12-12 om 00:14

Omg dag 61 ! Wat erg zeg ... hoe is het nu met je ? 
Ik ben echt zo benieuwd wat we woensdag te horen krijgen . Zie er best wel tegen op .. ben ook zo prikkelbaar als het maar kan op dit moment .. 

Hebben jullie dat ook ? 

Ster 12-12 om 07:47

Hallo,

Ik heb nog niet alles gelezen dat ga ik straks rustig doen.
Ik heb gister de stap genomen om de ha voor een verwijzing naar de gyn te vragen. Vandaag mag ik voor het verwijsnummer bellen. Ik zal me even voorstellen, ik ben 32 jaar en heb samen met mijn man al drie zonen 9, 6 en bijna 4 jaar. In februari 2016 heb ik mijn spiraaltje laten verwijderen daarna geen voorbehoedmiddelen meer gebruikt. Eind oktober 2016 echt fanatiek begonnen met het proberen zwanger te worden. Dat is dus tot op heden niet gelukt. 

Ik las wel dat een paar van jullie echt veel langer hebben gewacht met hulp vragen. Wat een geduld of had het een andere rede? als ik zo vrij mag zijn dat te vragen

Kitty 12-12 om 12:03

Welkom Ster!

Poppie, mijn cyclussen duren nooit zo lang, maar wat vervelend dat je nu al op dag 61 zit! Prikkelbaar ben ik voornamelijk rond mijn eisprong
Michl, succes in zkh, hopelijk goede uitslagen! 

Ster 12-12 om 15:13

Dankjewel, ik heb vanmorgen een afspraak gemaakt met de gynaecoloog. We kunnen er 29 december al terecht we krijgen de vragenlijst thuis gestuurd en die moeten we ingevuld mee nemen. Vind het best heel spannend. 

Heb net alles bij gelezen en gemerkt dat ik niet de enige ben. Petra, wat een heftig bericht snap heel goed dat je daar aan moet wennen. Heel veel sterkte. 

Dionne (Gast) 12-12 om 16:24

Lieve allemaal,
Allereerst voor degene die zwanger zijn, gefeliciteerd en degene die net als ik middenin het ICSI traject zitten, succes!!
Sorry dat ik zomaar inbreuk kom doen, maar zal me eerst even voorstellen.
Dionne, 35 jaar, zoontje van 6 jaar (eerdere relatie) woonachtig in Wijchen
Mijn vriend en ik zijn al meer als een jaar bezig om een kindje te krijgen. In augustus samen naar de HA gegaan. Omdat ik uit een eerdere relatie een kindje heb, hebben ze mijn vriend eerst onderzocht. Geen goede uitslag en verwezen naar het Canisius ziekenhuis. Binnen een week kregen we te horen dat zij niets voor ons konden doen, en verwezen ons door naar het Radboud. Eind oktober hebben wij daar een intake gesprek gehad en 9 november een evaluatiegesprek. Bij mijn partner is 60% van de sperma niet levend en als klap op de vuurpijl heb ik te weinig eiblaasjes (3 totaal) gezien mijn leeftijd. De arts vermoed dat dit komt doordat ik reuma heb en hiervoor Humira gebruik. Tijdens de evaluatie kregen we wat opdrachten mee naar huis, mijn vriend moet stoppen met roken en ik moest 7 kg afvallen. Afspraak was dat we over 3 maanden terug moesten komen voordat er verdere actie zou worden uitgezet, totdat ik 1.5 week na de evaluatie gebeld werd door het Radboud met de mededeling dat we per direct moesten starten, de reuma maakt het er alleen slechter op dus wilde ze niet langer wachten. 21 November gesprek gehad + uitleg over gebruik medicatie. Wij doen het flare up protocol, wat betekent dat deze poging mogelijk onze eerste en laatste poging is. Dit is afhankelijk hoe mijn lichaam gaat reageren op de medicatie. De maand december is voor ons erop of eronder. Tijdens de punctie moeten er minimaal 4 eitjes gepuncteerd zijn om in aanmerking te komen voor een tweede poging. Ik weet niet wat de ervaring bij jullie is of de eiblaasjes meerdere eitjes hebben
Ik ben op de eerste dag van mijn menstruatie (6 december) begonnen met Decapeptyl en de 2e dag ben ik Gonal F erbij gaan gebruiken, beide de hoogste dosering. Komende donderdag heb ik de stimulatie echo. Heb geen last van bijwerkingen en merk (nog) niets aan mijn lichaam? Hebben jullie iets gemerkt na het gebruik van deze medicatie? 
Heb de afgelopen tijd veel vragen gehad of ik ook weinig eiblaasjes had tijdens mijn eerste zwangerschap, maar dit is mij helaas onbekend omdat ik natuurlijk zwanger ben geraakt en ook nog eens ongepland.
Groetjes Dionne

Becky (Gast) 14-12 om 11:00

Hoi allemaal,
Ik weet eigenlijk niet hoe oud dit topic is (zie geen jaartallen staan)? Maar ik hoop nog wel een beetje actueel
We zijn nu 1,5 jaar bezig om zwanger te worden. 29 en 30 jaar oud, dus valt nog mee... Maar na 18 rondes teleurstelling wordt het wel een keer tijd?!
Wij hebben deze week te horen gekregen van mijn huisarts dat we een doorverwijzing krijgen naar het ziekenhuis voor een verder traject. Eigenlijk nog géén idee wat ons te wachten staat, mijn 'vooronderzoek' was een gesprek met mijn huisarts waaruit blijkt dat mijn cyclus gewoon normaal is. Daarna is mijn man getest en na 2 keer een slechte uitslag zijn we nu dus doorverwezen.
Verder nog geen idee hoe slecht zijn uitslag nu eigenlijk is, want zijn huisarts (hij zit sinds deze week ook bij mijn huisarts/overgeschreven) heeft daar niets over gezegd?? Behalve dat het slecht is.. Vet irritant, haha
Ik hoop toch wat lotgenoten te kunnen vinden hier, voor de rest wil ik iedereen met een kinderwens veel succes wensen en ik hoop hier af en toe mn verhaal kwijt te kunnen, met aan het einde voor iedereen een mooie uitslag (en een beetje goede hoop natuurlijk!)
Groetjes

stff48 14-12 om 21:38

Welkom Becky! 
Dan zitten we in hetzelfde schuitje meid..
Hier eerste spermatest ook niet zo goed , tweede moet nog gebeuren maar wil Mn man niet onder druk zetten ..
Bij mij was alles in orde  , al 2 x gyn geweest .. dus afwachten zeker ? 

Ster 14-12 om 23:32

Wat ontzettend naar die uitslagen van jullie tot nu toe wij hebben gister de vragenlijst ingevuld nu is het wachten op de afspraak. Ik dacht dat ik na 7 dagen overtijd ongi zou zijn maar dat is bij twee dagen alleen een heel klein beetje bruine afscheiding gebleven. Heb nu een vol gevoel in mijn onderbuik en heb daar bij de griep gekregen. Vind het heel spannend de afspraak bij de gyn. Gaan ze meteen met allerlei onderzoeken beginnen of eerst alleen praten. Vind het best eng moet ik heel eerlijk zeggen. Hebben jullie van te voren bedacht hoe ver jullie gaan met de behandelingen? Ben bang voor pcos. Moet je dan zelf prikken. Of loop ik nu echt veel te veel op de zaken vooruit?

stff48 15-12 om 20:35

Ster , vond het zelf ook heel eng voor de eerste maal naar de gyn toe te stappen .. 
mijn gyn heeft de eerste maal wat vragen gesteld & inwendige echo gedaan .. ook moest ik bloed laten trekken ..ook manlief moest spermastaal inleveren .. 2 e maal was een week erachter om te kijken of mijn follikels groeide .. bloedonderzoek was goed .. spermastaal was niet zo goed .. dus moet een 2e maal gebeuren .. dinsdag die gepasseerd is heb ik weer bloed moeten laten trekken om te kijken of mijn eisprong was geweest .. was in orde , maar heb heel veel hormonen aangemaakt blijkbaar .. 
nu moet manlief dat tweede staal nog doen .. is dit wel in orde moeten wij gewoon nog een half jaar proberen .. is dit niet goed moeten wij in behandeling met IUI ..
Wij willen absoluut een kindje dus wij gaan tot het uiterste gaan , de gyn & huisarts hebben er goed oog in omdat bij mij alles in orde is , spermacellen kunnen ze verbeteren

Becky (Gast) 15-12 om 23:25

Wij hebben vanaf het begin af aan gezegd dat we per stap gaan beslissen wat we willen, maar ik denk dat we wel heel ver willen gaan. Misschien wel af en toe met een pauze, dat hebben we het afgelopen jaar ook wel eens gehad. Soms loopt het gewoon hoog op, kun je niet meer genieten en alleen maar met zwanger worden bezig zijn. Dat is ook niet goed. 
Ik kan me wel voorstellen dat je je vanalles afvraagt, dat heb ik nu ook.. Maar we hebben nog geen datum oid. 
Vind het lange wachten echt het ergste ook, iedere keer weer wachten. En ondertussen wordt je ook nog ouder :') hoop houden.. 

Ster 16-12 om 00:25

Bedankt dames voor jullie ervaringen. Ik heb net een brief van het ziekenhuis gekregen dan mijn afspraak verzet is naar 15 januari helaas kunnen we dan niet dus word het waarschijnlijk nog later. Beetje vervelend allemaal. Maar zal wel voor een rede zijn nog steeds geen ms en ook geen positieve test word een hele lange cyclus deze keer.

Verwijderd ! 16-12 om 10:10

Ik zag er ook heel erg tegen op . Wij hadden dan afgelopen woensdag een afspraak in het ziekenhuis . 
En echt wat een super lieve arts ! 
Kreeg mijn bloeduitslagen terug alles was goed . Kreeg een echo ook dat was goed . Nu wil ze mits ik ongesteld word ( hoop het natuurlijk niet ) een buikfoto gaan maken en dan contrastvloeistof mijn baarmoeder inbrengen om zo ook te kijken of mijn eileiders niet verstopt zitten . Dus dan voor die tijd mogen ik en mijn man geen gemeenschap hebben en daarna mogen we er  weer vol tegen aan . 

Aan de hand van dat onderzoek word er bepaald of ze ons even naar huis sturen weer of dat we overgaan op hormonen of inseminatie . 
Eerlijk dan heb ik het liefst het laatste , want ik reageer best heftig op medicatie en weet van vriendinnen dat ze goed ziek zijn geweest van hormonen spuiten. 

Maar goed alles doen we stapje voor stapje . 

En echt meiden ik zag er ook zo tegen op om naar het ziekenhuis te gaan maar je word zo liefdevol behandeld 

Becky (Gast) 16-12 om 16:14

Balen Ster, nog langer wachten heb je trouwens vaker een wisselende cyclus? Ik heb normaal best een regelmatige cyclus maar af en toe een uitschieter, net alsof ie dan een keer overslaat? Hopelijk wordt je snel ongesteld, of test je alsnog positief?!

@Poppie, dat is wel een hele geruststelling. Nu dus ook afwachten voor jullie.. Wel fijn dat alles goed was verder, zijn jullie al lang bezig? 

Ster 16-12 om 17:21

Mij korste cyclus was 20 dagen en de langste 74 dagen  meestal 2x achter elkaar 30 a 33 dagen en dan in eens een super lange of een super korte. Geen touw aan vast te knopen nu dus weer een lange.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Starten van medisch traject, lodgenoten' in het Zwanger worden forum