Starten van medisch traject, lodgenoten

151 antwoorden en 31307038x bekeken

Patricia 13-02 om 21:31

@Poppie dank je wel. Nu met ronde 2 bezig en zit weer in de afwacht fase :-)

reageer

Nancy 19-02 om 10:18

Nou meiden,morgen is het zover..het HSG onderzoek.
Ik vind het allemaal wel spannend,maar kijk er niet echt tegenop.
Wat moet,moet toch :-)

Hoe gaat het verder met iedereen?

Ster 19-02 om 13:41

Ooh wat spannend allemaal zeg. Fijn dat je er niet tegen op ziet. Scheelt weer een hoop stres. 

Vanmiddag om half 5 word ik gebeld en krijg ik te horen of ze me verder gaan helpen en welke stappen er dan eventueel gaan volgen. Ik beb heel erg bang dat ze me niet gaan helpen. Ondertussen wel 4.8 kilo afgevallen in 4 weken. Dus dat gaat de goede kant op

Nancy 19-02 om 14:31

Waarom zouden ze je niet gaan helpen dan? Waarom ben je daar bang voor?
Ik ga in ieder geval heel hard voor je duimen!
Wauw,wat goed dat je al zoveel bent afgevallen!! Daar mag je trots op zijn.

Ster 19-02 om 14:49

Ik ben daar bang voor omdat ze bij de intakegesprek al aan gaf dat de kans klein was dat ze me gingen helpen. 1. Omdat het mijn vierde keizersnee zal gaan worden en ze niet wist of dat wel vijlig zou zijn. 2. Vanwege mijn hoge bloeddruk en al die risico's die daar bij horen en 3. Om dat mij BMI ver boven de 35 is en dat kan weer miskramen als gevolg hebben. Voor de keizersnee heb ik de gyn die mijn jongste er uit heeft gepeutert gevraagd of ik zonder risico's nog een kindje kon krijgen en dat kon als ik een jaar wachten met zwanger worden hij is inmiddels 4 jaar dus denk dat ik daar wel aan vol doe. Ik heb medicatie voor mijn hoge bloeddruk gekregen van de mijn internist omdat ik een zwangerschapswens heb anders had ik die niet nodig. Dus daar heb ik ook groen licht ik zit alleen met die BMI toen ik bij de gyn was was die 41 en moest ik 19 kilo afvallen nu nog ruim 14 maar in het tempo waar in het nu gaat gaat dat nog heel lang duren ik wil geen crèche dieed want ik wil dat het deze keer echt weg blijft dus ben nu heel hard mijn levens stijl aan het veranderen maar ja dat heeft tijd nodig.

Nancy 19-02 om 15:17

Jeetje meid,wat een gedoe allemaal.
Heel eerlijk..ik vind dat ze je moeten helpen..hoe dan ook. Daar zijn ze toch voor!
En je bent heel goed bezig met afvallen...ook al gaat het wat langer duren. Beter langer duren dan inderdaad zo'n crash dieet. Dat is zo slecht voor je en vaak maar tijdelijk afvallen.

Ik hoop voor je dat je zo goed nieuws krijgt.

Ster 19-02 om 18:20

Wat een lieve woorden.

Maar helaas nog slechter nieuws gehad dan ik verwachten. Ze gaan me pas helpen als ik 76 kilo weeg dat word dus 23 kilo afvallen. 9 kilo er bij. ben even heel verdrietig. Natuurlijk ga ik er voor en hoop ik dat ik toch nog eerder zwanger mag worden. Ik hoop op een wonder.  Volgens de sportschool is 74 mijn gezonde gewicht als je naar mijn spiermassa en zo kijkt dus mijn nieuwe streefgewicht word mijn gezonde gewicht. Volgens de gyn heb je al met een BMI van 25 overgewicht als ik dat aan zou houden zou ik 60 kilo mogen wegen dat heb ik nog nooit gewogen toen ik 16 was woog ik 65 kilo en was ik super slank en vooral gespierd. Nou ik ga maar even mijn wonden likken.

Natasja 20-02 om 08:24

Heel veel succes vandaag Nancy!

stff48 20-02 om 09:40

Hè ster , wat naar zeg dat ze zoveel druk op te leggen om zoveel af te vallen .. waarom zou je maar 60 kilo mogen wegen , is dit ivm  je lengte dan of hoe komen ze daarbij ? 
Ik hoop dat je de moed erin blijft houden !
Liefs 

Nancy 20-02 om 10:21

Hai Ster, wat ontzettend balen zeg!! Ik vind 23 kilo afvallen ook wel erg veel hoor! Hoe kunnen ze dat nou van iemand verwachten?!
Ik hoop zo dat ze ongelijk krijgen en dat je binnenkort spontaan zwanger bent meid. Wat het kan heus wel!!
Hou moed hoor.

Lieve Zeentje,Dank je wel!!

Ster 20-02 om 11:18

Nancy, heel veel succes vandaag.

Ik ben niet zo groot 1,59 m vandaar dat ik niet zo zwaar mag zijn. Vanmorgen de kids op de fiets naar school gebracht zo weer ophalen en dan heb ik 16 km gefietst. Dat is best zwaar. Maar is voor een goed doel denk ik dan maar. heb ook een heel artikel gevonden die beweerde dat als je je voeding aan past je PCOS kan genezen. Ik heb hem nog niet helemaal uit maar ze zeggen nog geen gekke dingen die je moet eten. Als het niet werkt, werkt het dieet wel om af te vallen. Dus wie weet ga ik het wel doen een groot deel van het dieet doe ik al door geen suiker meer te eten. Het enige is dan nog alleen maar volkoren producten/granen gebruiken. En wie weet helpt het.

Nancy 21-02 om 08:21

Dank je wel lieve Ster.
Onderzoek gehad en het viel qua pijn toch wel tegen. Ik heb best een hoge pijngrens,maar dit was best gemeen.
Mijn rechter eileider liep heel mooi door,die is helemaal goed. Alleen van mijn linker eileider weten ze het niet zeker... Er liep wel vloeistof in,maar ze konden niet goed zien of het doorliep.
Om 11:10 uur krijg ik de officiele uitslag...

Nancy 21-02 om 14:18

Vandaag weer afspraak in het ziekenhuis gehad omdat we de officiele uitslag van het HSG onderzoek zouden krijgen. Helaas had de radioloog nog geen tijd gehad om het te bekijken.
Omdat mijn rechter eileider het goed doet,gaan we volgende maand al beginnen met IUI.
Het gaat ineens zo snel :-)!!!!
Aanstaande vrijdag een afspraak om te leren prikken. Bij mijn volgende ms ga ik dan beginnen met spuiten om mijn eitjes te stimuleren. Ze willen in ieder geval 2 reipe eitjes hebben met de IUI.

Nancy 22-02 om 08:41

Hi Ster,
Teunisbloem heb ik ook even gebruikt,alleen deed het bij mij niet veel.
Hopelijk helpt het bij jou. En vitamines zijn altijd goed :-)

Ster 22-02 om 12:14

Ooh hahahah nou dan hoop ik dat ook. Maar zal me er niet op vast pinnen. tarwekiemolie hielp bij mij ook niet terwijl de éénna de ander hier op het forum zwanger werd nadat ze dat gingen gebruiken.

Nancy 22-02 om 14:58

Haha,ook tarwekiemolie hielp niet bij mij ;-)

Nancy 06-03 om 08:41

Hai meiden,

Vandaag mijn menstruatie gekregen. Vandaag dan ook bellen naar het ziekenhuis en vanaf dag 3 beginnen met spuiten zetten. Dan op naar eerste keer IUI.
Hopelijk kan ik jullie snel blij nieuws geven...

Marie 06-03 om 09:21

Succes Nancy, ik ga voor je duimen!! Tip: zorg dat je blaas niet helemaal leeg is voor je IUI  

Nancy 06-03 om 09:33

Hai Marie,

Dank je wel
Mag ik vragen waarom je blaas niet helemaal leeg moet zijn voor IUI? Mocht je nog andere tips hebben ,ik hoor het graag

Marie 06-03 om 09:43

Tijdens mijn eerste IUI behandeling was mijn blaas leeg en 'lag' mijn baarmoeder als het ware plat. Dat maakte het lastig het rietje door mijn baarmoedermond te krijgen. Later las ik op een website van een universitair ziekenhuis dat het aan te raden was je blaas vol te laten voor de inseminatie, waardoor de baarmoeder recht komt te staan. 

Een andere tip: als je Engels begrijpt is dit een wetenschappelijke website met allerlei data en tips over succeskansen en hoe dat dan kan: https://sites.google.com/site/miscarriageresearch/iui-success-rates 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Starten van medisch traject, lodgenoten' in het Zwanger worden forum