Starten van medisch traject, lodgenoten

151 antwoorden en 31307157x bekeken

Verwijderd ! 16-12 om 19:19

@ becky , Jaa we waren super blij dat alles goed was . Alleen waarom het zo lang duurt geen idee . We zijn Nu 1,5 jaar bezig . 
En jullie ?

reageer

Peet 21-12 om 10:46

Michl, dat nieuws moest idd even inzinken. Vandaar dat ik ook even niet op het forum ben geweest. Mijn menstruatie is gelukkig geweest. Dus het bloedprikken is ook weer gebeurt. Daar ook niks meer over gehoord. Dokter zei als je niks hoort is het goed.

Ster, Wat een bekent verhaal met je cyclus. Die van mij varieert van 28 t/m 80. Geen pijl op te trekken. En wat balen dat jullie nog weer langer moeten wachten . Wij proberen tijdens het wachten gewoon te genieten van de feestdagen en vooral van elkaar. Al is dat soms lastig omdat mijn schoonzus wel zwanger is. Tuurlijk ben ik blij voor hun, maar het steekt wel. 

Becky, Dat nieuws over slecht zaad hebben wij ook gehad. Wij dachten het is dus blijkbaar niet optimaal dus misschien wordt het IUI. Maar de gyn zei meteen: het wordt IVF/icsi. Ik hoop voor jullie dat het IUI is. 

Ster 21-12 om 13:57

Wij gaan er ook gewoon een gezellig kerst van maken en oud en nieuw, 2018 word gewoon ons jaar. Hoop ik.  

Mijn zus is ook zwanger, ik ben haar doula, Dus ik kan me mooi op haar bevalling consenteren, eind januari is ze uit gerekend. Had er ook best wel veel moeite mee. Ben er inmiddels wel heel blij mee ze is ook een beetje mijn kind omdat ik ook haar gastouder word en ze veel bij me zal zijn.

Ik ben nog steeds niet ongesteld nu op cd 51. Gister een zw test gedaan en die was natuurlijk negatief. Alle testen zijn op ga voorlopig ook geen nieuwe meer halen ik wacht wel gewoon op ms.

Ster 29-12 om 00:04

Ik heb nu de afspraak met de gyn 19 januari. Is het handig om het sperma onderzoek alvast via de huisarts te laten doen? 

Mijn ms maakt steeds een schijnbeweging deze ronde nu al voor de tweede keer een heel klein beetje bruin verlies. Met een paar weken er tussen. Zit nu op 58 dagen heb wel langere cyclussen gehad maar niet die schijnbeweging zo ver ik me kan herrinnere. Is er iets waar mee ik het kan opwekken of moet ik echt gewoon geduld hebben?

stff48 29-12 om 12:42

Hè meid , dat kan je misschien wel .. even navragen bij huisarts .. want wij moeten de stalen altijd binnendoen in het lab van het ziekenhuis ...ik denk dat wij het tweede volgende week gaan langsbrengen ..
Met lange cyclussen heb ik geen raad meid want de mijne liggen tussen de 24 & 28 dagen 
Groetjes

Ster 29-12 om 19:39

Dankjewel voor je reactie. Mijn man heeft volgende week een afspraak bij de ha voor een gesprek. En wat mijn cyclus betreft wacht ik maar gewoon af. 

stff48 29-12 om 23:27

Die van mij wil liever nog even proberen zonder het tweede staal binnen te doen ..
Dusja , hij mocht kiezen wat de volgende stap was dus we zien wel hè .. anders moeten we binnen 5 maand terug naar de gyn  

Ster 02-01 om 12:04

Stff48, laten we dan maar bidden dat je snel zwanger bent. 

Mijn man is vanmorgen naar de ha geweest. En hij moet donderdag een potje brengen. Zijn ha denkt niet dat de orzaak bij hem ligt maar eerder bij mij. Waarom hij dat dacht heeft mijn man niet gevraagd. We gaan het zien. Hoe lang moet je op zo'n uitslag wachten?

stff48 02-01 om 14:05

Mijn man heeft dat op vrijdag binnengedaan in het labo & op dinsdag moesten wij bij de gyn komen dus ik denk dat je de dag erna die uitslag wel hebt meid ? Xxx

Ster 02-01 om 18:04

Wouw! Dat is best snel ik hoop maar dat hij goed is.

Louisa 08-01 om 08:36

Hoi meiden, ook ik ben inmiddels gestart met het medische traject. Omdat wij vanaf sept 2016 proberen om zwanger te worden en nog nooit een positieve test in handen hebben gehad heeft dit bij mij veel onzekerheid opgeleverd. De huisarts adviseerde daarom om alvast een inwendige echo te doen, zodat ik hierdoor wat meer rust zou krijgen. 
De inwendige echo heeft 2jan plaats gevonden. Hieruit kwam naar voren dat ik een cyste in mijn linker eierstok heb. Advies was: terug naar de huisarts voor een nieuwe verwijzing voor de gyn en verdere onderzoeken. Gelukkig kon ik 5jan alweer terecht bij de gyn. Cyste is ongeveer 4cm en naar verwacht niet schadelijk. Wel is er gelijk eea in gang gezet. Op dag 3 van de ms moet ik bloed af laten nemen en mijn vriend moet via de huisarts zijn zaad laten controleren. Bij de volgende afspraak moeten we de uitslag hiervan mee nemen. 
We hebben nog geen vervolgafspraak gemaakt, vond afgelopen vrijdag erg confronterend en alles komt ineens in een stroomversnelling te staan. De vragenlijst is al mondeling afgenomen in het zkh door de gyn. 
In het verleden heb ik ooit chlamydia gehad, hier maak ik me nu toch ook wel druk over. 

stff48 08-01 om 18:58

Hè louisa , 
Wat heftig zeg !
Komt ineens veel op je af hè Meid .. hopelijk komt alles nu vlug op zen pootjes terecht ! Dikke knuffel meid ..
Ikzelf heb het even een beetje losgelaten , we zien wel wat de toekomst brengt .. ben ik begin juni nog niet zwanger .. neem ik het medische traject terug op.. vind het een beetje dubbel maar denk dat dit toch beter gaat zijn om terug wat innerlijke rust te vinden .. 
veel liefs Stef

Louisa 08-01 om 19:25

Wat goed dat jullie deze keuze hebben gemaakt steff! 
Een dikke knuffel voor jou hopelijk snel een positieve test. 
2018 wordt ons jaar meiden 

Peet 09-01 om 21:24

Hallo Allemaal,
Wat een verhalen weer. Hoop dat het voor iedereen zo goed mogelijk uitpakt!!
Wij hebben 18 januari ons eerste gesprek over IVF. Mijn vriend heeft dan het tweede onderzoek gehad en dan mogen we beginnen met IVF. weet iemand wat er besproken/gedaan wordt tijdens zo gesprek? En kan je dan snel daarna ook echt starten. Op de dag van de afspraak heb ik (als het goed is. nogal een onstabiele cyclus) mijn menstruatie niet gehad. Ik lees veel dat je moet beginnen op de eerste dag van je menstruatie. Wat dus zou betekenen dat wij dan weer een maand moeten wachten :S. Weet iemand daar iets van?

Jolien2809 11-01 om 18:28

Hallo allemaal, 
Mag ik mezelf aansluiten bij het groepje? Want ik kom helemaal gek!!! 
Even ter info : sinds april 17 gestopt met pil, oktober pcos ontdekt 
1e ronde in november : uitgedraaid op vroege miskraam 
december : menstruatie gekregen de 14e 
Op dag 12 heb ik dan een eisprong gehad is bevestigd door echo, heb 2 maal echo gekregen , de 2e zei de gyn dat mijn baarmoeder zeer gunstig was de beste keer van alle 3 ondertussen, 
moest maandag mijn nod krijgen, tot op vandaag nog steeds geen menstruatie te zien alsook geen positieve test! om gek van te worden , voor de rest heel veel last van mijn onderrug, een krampende vervelende pijn in mijn buik rondom navel en boven mijn schaambeen, heeel pijnlijke borsten die ondertussen echt serieus gezwollen staan, ik weet dat ik beter een bloedtest laat doen maar durf niet voor een negatief resultaat... :-( 
Net secr van de gyn gebeld en uitgelegd wat ik nu moet doen tenslotte al 4 dagen overtijd, zit vandaag op dag 28 van mijn cyclus, ik verwacht dus morgen een telefoontje van mijn gyn

N.L. 11-01 om 19:14

Hallo dames 
Ik ben zelf nu zwanger en zit zowat de heledag achter het internet om in te lezen over van alles en nog wat.
Ik zag deze topic en moest denken aan een YouTube kanaal “supersaar” deze vrouw heeft zelf ook een medisch traject ondergaan en is nu zwanger, misschien leuk om naar te kijken.
Wens jullie allemaal het beste,
Liefs NL.

Ster 16-01 om 11:07

We hebben gister eindelijk de uitslag van mijn man zijn zaad onderzoek gekregen. En zijn zaad is helemaal goed heel klein beetje trager dan normaal maar dat moest niet de oorzaak zijn dat het niet lukt. En kon ook nog komen omdat naar het ziekenhuis moesten rijden met dat potje. Vrijdag heb ik een afspraak bij de gyn. Ben wel blij dat het niet aan mijn man ligt. Ben wel bang voor de uitslag bij mij.

Nancy 16-01 om 18:02

Hai Meiden,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Nancy,39 jaar. We zijn al 4 jaar bezig voor ons eerste kindje,mijn man heeft al een zoontje uit een vorige relatie.
Helaas al 2 keer een miskraam gehad.
Afgelopen vrijdag ons eerste gesprek gehad in het ziekenhuis. Gelijk een inwendige echo gehad en bloedonderzoek. Aanstaande vrijdag krijgen we daar de uitslag van en dan gaan we gelijk een afspraak inplannen voor HSG onderzoek. Aanstaande donderdag mag mijn man zijn deel doen en even wat langs brengen in het ziekenhuis.
Erg spannend allemaal.
Ik lees graag mee hier naar jullie ervaringen.

Ster 16-01 om 20:25

Nancy, welkom! En wat spannend allemaal is dat normaal dat je meteen allemaal onderzoeken krijgt?

Elle 17-01 om 01:36

Dag allemaal,
Ook ik wil me graag aansluiten bij dit lotgenotengroepje. Ik vind het fijn om te zien hoe jullie elkaar kunnen steunen  
Ik zal me even voorstellen: ik en mijn vriend, 29j en 32j, proberen sinds november 2016 zwanger te worden. Helaas is dit nog niet gelukt. We hebben net een hele hoop testen achter de rug, maar er werd geen oorzaak gevonden. Vorige week heb ik een laparoscopie (kijkoperatie) ondergaan. Er werd een kleine cyste verwijderd, maar verder was alles normaal. Eigenlijk is dit goed nieuws, maar toch is het voor mij erg frustrerend omdat ik zo graag zwanger wil zijn!
Vandaag hadden we adviesgesprek. De gynaecoloog raadde ons aan om vanaf mijn volgende cyclus te starten met IUI en hormonen (ik heb namelijk een late eisprong en een vrij korte periode tussen eisprong en ms). Ik weet nog niet goed wat ik hier van vind, ergens wel leuk dat we nu geholpen gaan worden. Maar tegelijk ben ik bang voor nog meer teleurstellingen en vind ik het nog een raar idee om kunstmatig zwanger te worden.
Het helpt mij wel om jullie ervaringen te lezen. In mijn rechtstreekse omgeving heb ik niet onmiddellijk iemand die hier mee te maken krijgt, iedereen lijkt probleemloos zwanger te worden..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Starten van medisch traject, lodgenoten' in het Zwanger worden forum