Indalingsweeën

Als de baby in gaat dalen gaat dat gepaard met indalingsweeën. Sommige vrouwen voelen deze weeen als pijnlijke steken maar sommigen voelen er niets of weinig van.

Indalingsweeën

Indalingsweeen komen als je kindje aan het indalen is. Dan zakt het hoofdje (als je kindje in de juiste ligging ligt) in je bekken en komt daar uiteindelijk vast te liggen.
De meeste vrouwen hebben niet lang last van indalingsweeën. Vaker niet langer dan een paar uurtjes of minder zelfs. Indalingsweeën zijn in tegenstelling tot latere echte weeën heel erg onregelmatig en duren niet zo lang. Vaak minder dan een halve minuut en ebben niet weg maar verdwijnen vaak plotseling. Indalingsweeen voelen dan ook vaak als steken in in je onderbuik
Het tijdstip van de indalingsweeën zegt niets over wanneer je gaat bevallen. Vaak komen indalingsweeën rond de 36e week van je zwangerschap maar het kan ook voorkomen dat ze al rond de 30 weken komen of dat je kindje helemaal niet indaalt tot net voor de bevalling.
Indalingsweeën zorgen niet voor ontsluiting Als je geen indalingsweeën hebt gehad en je kindje is dus niet ingedaald dan heb je geen zekerheid over de ligging van je kindje bij de bevalling. Je verloskundige zal hier rekening mee houden en voor de bevalling de ligging van je kindje controleren.

Wat kun je doen bij indalingsweeen

Vaak helpt helpt het tegen de pijn om wat te ontspannen. Een warme douche of een warmtekussen wil wel eens de scherpe randjes wegnemen. Als je ze 's nachts krijgt blijf dan gewoon in bed liggen en probeer wat te ontspannen. Deze ween duren vaak niet lang en zijn dus snel weer voorbij.

Waar moet je op letten ?

Als je nog niet mag bevallen, dus als je nog geen 37 weken zwanger bent en de indalingsweeën langer duren dan een halve minuut, regelmatig komen of in sterkte toenemen dan moet je snel de verloskundige bellen. Het is normaal dat je een beetje slijm verliest. Als je bloed verliest bel dan ook even de verloskundige.

Interessante forumvragen

 

Alle artikelen over 'Weeën'