effe van me afschrijven

308 antwoorden en 24511419x bekeken

zita 01-03 om 12:30

hoi
ik ben nieuw hier dus weet niet goed hoe er aan te beginnen.
ik ben 33j en mijn vriend 38j 
3jaar geleden hebben we ons droomhuisje gevonden en zoals we hadden afgesproken eerst ons huisje daarna kindjes
dus 3 jaar geleden zijn we gestopt met de pil en hadden zoiets van als het komt dan komt het wel. dus niet altijd bewust gevreeën en bijgehouden het eerste jaar. het lukte niet dus maar geen probleem we hebben nog tijd.
het jaar erop toch wat bewuster er mee bezig maar dan was mijn vriend zijn job kwijt en hebben we even alles stopgezet en opgelet om niet zwanger te geraken want we willen financieel er goed voor staan als ik zwanger werd en dit was in dit geval niet zo. nu zitten we terug financieel goed en ik heb dan ook met kerstmis (emotionele dag met familie) beslist om verdere stappen te gaan doen ivm het niet zwanger worden.
afspraak bij gynaecoloog gemaakt en nu zijn we vertrokken en komen er mss antwoorden
25jan 1ste afspraak
9feb echo bij regels
19feb echo eicel (dag ervoor moeten klussen ;-) 
vandaag weer echo (maar weinig uitleg gekregen :-( had mss te veel verwachtingen
afspraak voor vriend zijn spermaonderzoek is op 19 maart en 2 april hebben we dan terug afspraak bij gynaecoloog voor de uitslag
wie ook in deze situatie zit of zat had ik graag wat mee gebabbeld om elkaar wat te steunen of gewoon lekker te kletsen.
groetjes 

reageer

Moedertjuh 01-03 om 14:08

Spannend allemaal zeg, heb je wel een regelmatige cyclus? Gebruik je ovutesten?

zita 01-03 om 14:28

Cyclus is regelmatig en ik gebruik een app en soms eens ovulatietesten maar is dan altijd zo van nu ist moment en da helpt volgens mij niet int koppeke. 

Catlady12 01-03 om 15:20

Hoi Zita
Ook ik ben nieuw hier, herken je verhaal!
Ik ben in december 2017 gestopt met de pil, nam die van mijn 14 of 15 jaar al en was in 2017 27 jaar.
Ook het idee van we zien wel wat komt, vrijen volgens het past en we zin hadden. In mei gestart met bijhouden van app, om een beetje te mikken maar nog niet echt bewust. We waren in de veronderstelling dat het wel zijn gang zou gaan.
Intussen heb ik in februari mijn cyclus laten opvolgen, met huiswerk op de vruchtbare dagen.
Helaas zonder resultaat.
Gezien de grote kinderwens en het feit dat ik een erg lange cyclus heb wil de gyneacoloog starten met clomid + pregnyl.
Morgen start ik dus met 5 dagen 1 tablet clomid (50), 9 maart bloedonderzoek en follikelmeting.
Ik weet echt niet wat te verwachten!
Bij jullie is er dus al sprake van de man te testen? Mijn gyneacoloog heeft hier nog niets van gezegd, wat wij wat raar vinden. 
Mijn man heeft ergens iets gelezen over een thuis test ivm sperma, dus dit zal hij dit weekend eens uitproberen. In hoeverre dit betrouwbaar is, geen idee!
Als iemand ervaring heeft met bovenstaande hoor ik het graag
Zou fijn zijn om hier steun te vinden en gezellig te kletsen met 'lotgenoten'. 

zita 01-03 om 17:18

hoi catlady12
leuk dat jij ook een beetje in hetzelfde verhaal zit als ik kunnen we elkaar wat steunen.
hier is spermaonderzoek eigenlijk al meteen een vraag geweest van G maar vriend had last van duizeligheid en daarmee is dit wat verschoven om te onderzoeken. gisteren gebeld en je kan er enkel smorgens terecht en met 2 posten van vriend was dit effe zoeken voor een datum. heb jij ook tijdens de opvolging echo gehad tijdens je regels, rond eisprong en week na eisprong? vandaag zei de G we gaan eerst het spermaonderzoek afwachten voordat we verder zoeken bij jou. dus nu moet ik weer wachten tot 2 april, om te kijken wat en hoe verder  

zita 01-03 om 19:35

Als ik mijn gedachten wil verzetten ga ik een lange wandeling maken met mijn hondjes, maar is niet altijd gemakkelijk. Zoals vandaag echt in een dipje denk dat ik te veel had verwacht van het onderzoek vandaag. Echo week na eisprong maar ze had niet veel te vertellen, ik had gehoopt dat ze al iets zou zien als het gelukt was. Heb nog een sprankeltje hoop moet normaal volgende week donderdag ongesteld worden
Zullen maar nog wat geduld hebben hé. . 
Voor jou ook een fijn weekend en succes 
houden we elkaar op de hoogte?
Gr

Catlady12 01-03 om 20:40

Ken dat gevoel, had dat vorige donderdag ook. Toen mijn maandstonden (4 dagen te laat!) Dan begonnen had ik het wel verwacht maar was toch weer een domper...
Ik duim voor je! Als je nood hebt aan een babbel geef maar een gil!
Houden elkaar zeker op de hoogte.

Evitjee 04-03 om 13:42

Hallo ik vindt dit een heel interessant gesprek. Zit zelf ook wat in het zelfde schuitje zoals jullie. Ben wel nog erg jong (23jaar) en ben ook vrij snel al naar de dokter geweest na het stoppen van de pil. Ik ben in oktober 2018 gestopt. Na drie maand gestopt te zijn en nog geen maandstonden gehad te hebben ben ik naar de dokter geweest. Die heeft mijn bloed laten trekken en me aangeraden om een afspraak te maken bij de gynae. Een maand later kon ik naar de gynae gaan. Uit mijn bloedonderzoek bleek dat ik te veel testosteron aanmaak en vandaar geen maandstonden kreeg en dus ook geen eisprong. Ik mocht beginnen met duphaston te nemen om mijn maandstonden op te wekken en op dag 12 van mijn cyclus moest ik weer een echo laten nemen. Ondertussen moest mijn vriend ook zijn sperma laten testen. De 12e dag ben ik dus weer naar de gynar geweest en die zag dat ik nog geen eisprong had gehad en waarschijnlijk ook ni zal krijgen. Mijn eitjes waren echter wel klaar om te springen maar het heeft alleen nog een klein duwtje nodig en dat duwtje zou clomid zijn. Ik moest wachten tot de 22e dag van mijn cyclus en dan mocht ik weer voor de tweede keer duphaston nemen en dit weer 10 dagen lang. Na die 10 dagen moet ik drie dagen wachten. Ik moet niet wachten op mijn maandstonden. En dan mag ik met clomid beginnen tot de 7e dag. Dat zou normaal nu zondag zijn als ik het goed optel. Zo dit is mijn verhaal een beetje. En het doet goed om het te vertellen. Ik vindt het heel spannend en ik kan niet wachten om met de clomid te beginnen. 

Catlady12 04-03 om 20:39

Hey Evitjee
Ik heb al gereageerd op je bericht ivm clomid maar wil hier even reageren op je verhaal.
Betreft die testosteron, had ik tijdens de puberteit ook!
Ik was 14 als ik voor de eerste keer ongesteld was. Door teveel bloedverlies en onhoudbare pijn naar dokter geweest. Allerlei testen en daaruit bleek dan ook teveel testosteron. Hop aan de pil. 
Intussen staat alles weer helemaal zoals het hoort en heb ik een eisprong alleen is mijn cyclus erg lang vandaar de clomid.
Ik ben mijn man nog aan het bewerken om zich ook te laten testen, ik zie zaterdag de gyneacoloog en zal er dan eens van praten.
Lijkt me wel lastig voor je om duphaston en dan clomid te moeten nemen! Hopelijk heb je niet teveel bijwerkingen?
Het doet zeker goed om hier eens je verhaal te kunnen doen, tegen mensen in dezelfde situatie.
Mijn man is hier geen voorstander van maar ja dat zijn mannen he

Evitjee 04-03 om 20:52

Ik heb niet echt last van bijwerkingen van de duphaston Maar ben benieuwd hoe mijn lichaam op clomid reageert. Zonder die duphaston heb ik van mezelf nog geen maandstonden gehad. Ik had ook rond mijn 14a 15 jaar voor het eerst mijn maandstonden. Nadien konden ze wel 6 maand of zelfs een jaar weg blijven. Vandaar dat ik ook vrij snel (na drie maand naar de dokter ben gegaan) de gynae stelt me wel altijd gerust door te zeggen dat ik wel voldoende eitjes aanmaak. Het doet goed om je verhaal hier te doen want ja mijn vriend doet wel zijn best maar die heeft zo iets van dat komt allemaal wel goed. Over het testen van zijn zaad deed hij niet moeilijk. Hij is het zelf gaan binnenbrengen in het ziekenhuis zonder dat ik daar over moest zagen. Het voordeel was wel dat de gynae daar zelf over begon tegen hem. Dus hij had ook ni veel keuze. Ben heel benieuwd naar je verdere verloop. 

Catlady12 04-03 om 21:05

Mijn vriend heeft dit weekend zo'n thuis test gedaan en die was niet goed maar ja ook niet zeker of we het goed gedaan hebben dus deze week nog eens opnieuw. Sowieso zal hij zijn zaad ook bij dokter moeten laten testen  
Oh dat is wel erg lang dat je maandstonden uitbleven! Ik heb tijdens het nemen van de pil ook wel voorgehad dat ik niet ongesteld werd gedurende aantal maanden. A stoppen met de pil ongeveer 6 maanden eer het weer zijn natuurlijk gang ging, had eerst 3 weken non stop mijn maandstonden! Februari was de eerste keer dat we wisten wanneer we aan het klussen moesten dus we zijn nu aan ronde 2  
Hou je me op de hoogte van hoe het verder verloopt bij jou met de clomid en dergelijke? Veel succes!

Meid23 04-03 om 22:24

@Catlady12 vind het heel vreemd dat ze met een behandeling starten (clomid) zonder eerst een zaad onderzoek ;-) je hebt immers niks aan een eisprong als er geen bevruchting kan plaatsvinden.
Wij zijn nu na zo n 2,5 jaar zwanger (oktober 2016 gestopt met de pil) uiteindelijk na ruim een jaar naar de huisarts vervolgens naar het ziekenhuis en daar bleek dat een 0 zaadcellen in het sperma van mijn man zaten.
Mijn man is overigens een gezonde jonge man van inmiddels 29 die gezond eet en voldoende sport, ze weten nog altijd niet hoe het kan dat de zaadjes er niet uit kwamen en dat zullen we ook nooit te weten komen.
In januari 2018 die mededeling gekregen uiteindelijk in juni 2018 kon me man onder het mes (TESE) waar uiteindelijk 8 buisjes zaad uit zijn gekomen, eind augustus ben ik begonnen met spuiten voor de ICSI na de nodige tegenslagen nu van de derde terugplaatsing zwanger.
Wat ik jullie allemaal wil meegeven is geef niet op  wij hadden nooit natuurlijk zwanger kunnen worden maar met hulp is onze droom toch in vervulling aan het gaan en dat gun ik jullie allemaal ook van harte

Meid23 05-03 om 07:38

@Catlady12 alvast veel succes   Hoop natuurlijk op een mooie uitslag voor jullie
Een TESE is een medische ingreep bij de man waarbij ze een snede maken in de balzak waarna ze daar weefsel uit halen, dit weefsel brengen ze vervolgens naar het lab waar het wordt onderzocht op zaadcellen en als deze er zijn worden deze in rietjes gestopt om ingevroren te kunnen worden waarna deze gebruikt kunnen worden voor ICSI.     Het is dus wel nogal een pijnlijke ingreep voor de man (mag dan ook een dag niet lopen en een week rust) want die heeft dan wel echt een wond maar in ons geval was het de enige manier om een kindje van ons samen te kunnen krijgen dus mijn man vind het wel waard geweest  ze hadden bij hem dus 8 rietjes kunnen invriezen en voor onze eerste ICSI waarbij ik 21 eicellen had hebben ze 1 rietje zaad gebruikt dus we hebben er nu nog 7 in de vriezer  
Wat betreft onze zwangerschap het blijft natuurlijk nog wel spannend zeker tot de 12 weken (daarna natuurlijk ook wel) maar we genieten in elk geval van elke seconde het is immers echt een medisch wonder

Evitjee 05-03 om 09:41

Waauw proficiat. Dat mag je wel zeggen dat het een medisch wonder is, ik hoop van harte dat de zwangerschap goed verloopt. Met mijn vriend zijn zaad was bijna alles in orde. Hij had heel veel zaadcelletjes en ze waren ook snel genoeg. Wat wel geruststellend was. Er wat juist een klein dingetje en dat is dat hij een iets hoger percentage minder goed gevomde zaadcellen heeft. Waarbij het kopje of het staartje wat misvormd is. Op zich niet echt iets waar we ons al zorgen over hoefde maken want blijkbaar heeft elke man dat wel. Bij mijn vriend lag het percentage iets hoger dan het gemiddelde. Hij moest juist zijn zaad nog eens binnen doen zodat ze dat iets grondiger zouden kunnen onderzoekken Die uitslag zullen we te horen krijgen bij mijn volgende echo op dag 12. Maar we maken ons er ni te veel zorgen over. 

zita 05-03 om 16:11

hoi
super dat je zwanger bent meid23.
ben blij dat we samen wat kunnen babbelen. dit weekend heb ik even alles van me kunnen afzetten door naar het carnaval te gaan effe aan niks denken wat met zwanger worden te maken heeft en gewoon effe feesten en plezier maken. nog 2 weken en mijn vriend zijn potje mag binnen gebracht worden  aftellen dan tot 2april voor de uitslag. toch hoop ik nog stiekem dat ik donderdag mijn regels niet krijg en het mss toch allemaal zo gelukt is.
maar met het verleden van mijn vriend (depressief geweest en dus aantal jaar anti depressie pillen geslikt te hebben) denk ik dat zijn zaadcellen wat beschadigd zijn, maar je weet nooit en wie weet kunnen we dan wel verder kijken zoals meid23 heeft gedaan. door jouw verhaal heb ik weer wat hoop gekregen. want mijn vriend vraagt me nu soms wat als ik onvruchtbaar ben wat dan. maar daar wil ikzelf nog niet aan denken en zeg dan we zullen wel zien als dat de uitslag is nu gaan we daar nog niet over nadenken want dan hou ik het helemaal niet meer. ik probeer sterk te staan voor ons beide maar soms lukt het niet en heb ik echt een baaldag. maar ja dat moeten we er maar bijnemen.
ohja catlady12 jammer dat de uitslag negatief was. heb je al gevraagd voor een potje binnen te doen?
ik zou zeggen succes meiden en we blijven duimen en hopen met positieve energie wat we mss bij elkaar kunnen vinden 

Meid23 05-03 om 16:28

@Zita Ben blij dat ik met mijn verhaal jullie weer wat meer hoop heb kunnen geven  hoop echt dat jullie wens mag gaan uitkomen en natuurlijk van alle andere dames hier  

Catlady12 05-03 om 20:10

Zita: hij doet morgen nog eens een thuistest maar sowieso vraag ik zaterdag aan gyneacoloog wat hij moet doen daarvoor. 
Vandaag dag 4 van de clomid, gisteren had ik een goeie dag maar vandaag weer een dipje.
Ik duim voor je!

Evitjee 06-03 om 12:08

Catlady12 misschien een domme vraag maar welk tijdstip van de dag neem je je pilletje clomid? Heb vandaag mijn maandstonden gekregen. Twee dagen vroeger dan verwacht. dus ik start vrijdag al met clomid. 

Catlady12 06-03 om 21:07

Evitjee ik neem het rond de middag. Al ben ik het door een hectische werkweek wel 2x vergeten, toen genomen rond 14u30 en 15u.
Gyneacoloog zei ongeveer altijd zelfde tijdstip nemen, niet een keer ochtend en een keer middag. Dus ik ga ervan uit dat 15u nog onder middag valt haha!
Succes!

Catlady12 06-03 om 21:55

Oh en Evitjee domme vragen bestaan niet! En hier al zeker niet

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum