effe van me afschrijven

308 antwoorden en 24559947x bekeken

Catlady12 25-04 om 20:25

Hoi dames 
Wij hebben genoten van ons deugddoend verlof.
Eens alles op een rijtje gezet.
We maken ons toch wat zorgen in het feit dat 3% een perfecte vorm heeft ipv 4%. Gyneacoloog zei wel kan niet echt kwaad gezien hij er 4x zoveel aanmaakt maar 3% blijft 3% toch? En dan ben ik van het idee dat we wat meer geluk gaan nodig hebben dan een standaard koppel.
Ik verwacht dit weekend ongesteld te worden, dan gaan we weer het roulement in. Op naar ronde 3 met clomid dan! Ik ben van plan om toch eens over onze zorgen te praten met de gyneacoloog, misschien is er iets wat we kunnen doen om onze kansen groter te maken? 
Ze sprak bij ons wel al over kunstmatige inseminatie omdat mijn vriend een heel veeleisende job heeft en vaak maar laat thuis is waardoor het praktisch amper haalbaar is om ons huiswerk te maken. Volgende maand start hij dan nog met een opleiding waardoor hij 1 dag per week niet voor 22u zal thuis zijn. 
Eens horen bij de gyneacoloog wat ze voorstelt.
Tijdens ons weekendje weg hebben we wel sinds lang nog eens spontaan en uit zin gevrijd  
Was dan wel buiten de vruchtbare periode maar ja we kunnen niet alles willen zeker haha!
Hoe gaat het intussen met jullie?

reageer

Evitjee 26-04 om 12:05

Dankje ga de link zeker eens bekijken. 
Catlady12. Mij vriend heeft het zelfde probleem maar de fertiliteitsarts zij dat we ons daar voorlopig geen zorgen over hoeven te maken. Dus dat proberen we dan ook ni te doen als het uitijndelijk ivf wordt moet zijn zaad nog eens getest worden. Maar ik maak me er voorlopig nog geen zorgen in. Eerst met de inspuitingen proberen. Nog iets meer dan een maand en ik mag weer terug en dan kunnen we hopelijk weer beginnen. 

zita 27-04 om 01:34

oh spontaan en echt uit zin seks hebben das lang geleden 
ik denk wel dat dit bij ons nu meer gaat gebeuren omdat we nu weten dat de kans zeer klein is dat we zo zwanger worden dus dat seks hebben nu gaat er uit gaan hoop ik 
mijn vriend zal de 10de mei een kijkoperatie moeten doen wel voor iets heel anders maar als dat achter de rug is denk ik dat we erna aan de inseminatie gaan beginnen. ik moet in cyclusdag 12 bellen voor mijn onderzoek van mijn eileiders en dat is 2 dagen later normaal gezien. dus als alles goed verloopt zal het volgende maand worden anders stellen we het nog even uit. ik heb van de week met mijn zus gesproken en zij vertelde me dat het onderzoek van de eileiders veel pijn doet en dat je pijnstillers ervoor moet innemen. zij heeft bij haar eerste kindje ook inseminatie gedaan omdat ze zelf een vijandelijke baarmoeder had en zijn zaadcellen het niet overleefde en zo ook niet verder konden zwemmen. nu het positieve dat ze vertelde was dat ze meteen van de eerste keer zwanger was, dus we hebben weer hoop  of dit bij ons ook het geval gaat zijn zullen we moeten afwachten.
zodra ik op gesprek ben geweest voor de inseminatie laat ik dan ook meteen weten aan jullie wat de kosten ervan zijn want dit wist mijn zus niet meer maar is dan ook alweer 8jaar geleden
merciekes dat jullie er zijn en zo toch effe kunnen neerschrijven waar we aan denken en wat we weten 

Catlady12 05-05 om 23:02

Hoi dames
Tijdje geleden dat ik hier nog was, heb het even moeilijk gehad met laatste ongesteldheid.
Ook al wist ik dat het niets was, kwam precies harder aan dan anders dit keer. 
Intussen 5 dagen clomid achter de rug, donderdag heb ik een afspraak bij de gyneacoloog. Eens horen wat ze voorstelt. 
Ook veel stress op het werk momenteel, grote veranderingen, sta er binnenkort alleen voor op onze dienst en dat jaagt me wel schrik aan! 
Slecht slapen, dan komen de twijfels, ben ik wel klaar om mama te worden, ga ik dat wel kunnen, wat als het nooit lukt, wat als...
Zo maakt een mens zichzelf gek natuurlijk

proud_mommy 06-05 om 08:22

Hoi evitje. Ik kwam even spieken maar inseminaties betaal je 130 euro uit eigen zak per behandeling. De rest vergoed de zorgverzekering. Succes met zwanger worden dames

Evitjee 06-05 om 16:39

Catlady12 ik ken het gevoel. De onzekerheid heeft bij mij ook al een paar keer toegeslaan. Soms vraag je je af of je wel een goeie mama gaat zijn en de andere keer denk je waarom kan het bij mij eens niet vanzelf gaan. Ik tel nog steeds af naar 7juni als ik weer naar jette kan gaan. Het lijkt nog zo lang. Deze week heb ik uit mezelf mijn maandstonden voor de eerste keer in 7 maand gekregen. Da was een raar gevoel ik was blij en ook weer ni. Ik dacht, verdori een gemiste kans. Maar ik dacht ook, yes de eerste keer sinds ik gestopt ben zonder hulp van opwekkers. 
Proud-mommy, wordt er van de insiminiaties nog iets afgetrokken van de ziekkekas? 130 lijkt me opzich nog meevallen maar dat hangt ook af van hoeveel behandelingen je nodig hebt natuurlijk. Het kan rap oplopen waarschijnlijk. Ik weet nog niet welke behandeling ik juist ga krijgen, dat zullen ze me 7 juni hopelijk weten zeggen. 

proud_mommy 06-05 om 18:12

Hey evitje nee daar wordt niets vanaf getrokken. Je betaald geloof ik 170 euro en krijgt er 40 euro van terug. Je komt uiteindelijk uit op 130 euro. Heel veel succes meid.
Wij hebben er 2 gehad. Uiteindelijk spontaan zwanger geworden.

Catlady12 06-05 om 20:17

Gek, ik heb navraag gedaan bij mijn ziekenfonds en ze wisten me te zeggen dat je quasi het volledige bedrag terug betaald krijgt zowel bij K.I als IVF.

proud_mommy 06-05 om 20:57

Ow wat vreemd. Ik heb beide keren 130 euro moeten betalen uit eigen zak. En wat er bovenop kwam betaalde de ziekenkas

Meid23 06-05 om 21:21

@Proudmommy misschien is Catlady van NL, in NL werkt het anders als in BE
Hier heeft iedereen een eigen risico van 385 (je kunt ook nog vrijwillig hoger eigen risico nemen waardoor je minder premie betaald) zodra je zorg gebruikt gaat dit dan eerst van je eigen risico, wanneer dat op is wordt alles door de zorgverzekering betaald enkele uitzondering is bepaalde medicatie die eigen bijdrage kost.         

Catlady12 06-05 om 21:35

Nee hoor ik ben van België.
Mijn buren werken beiden bij ziekenfonds en hebben me verzekerd dat het terugbetaald wordt. Wel op voorwaarde dat het bij erkende fertiliteitsarts is en in het ziekenhuis is maar dat lijkt me logisch? 6x terugbetaling, daarna op eigen kosten.

proud_mommy 06-05 om 21:36

Meid23 haha ik twijfelde ook. Maar heb terug gelezen en er stond dat ze van be is.

Meid23 06-05 om 22:02

Ah oké wel vreemd dan ;-) weet niet hoe dat in België allemaal zit, maar hier in NL kun je ook aanvullende verzekeringen kiezen waar je dan maandelijks extra voor betaald zodat je bepaalde kosten vergoed krijgt ;-) zo krijg ik straks me bevalling in het ziekenhuis volledig vergoed en de kraamzorg (eigen bijdrage) ook  wellicht zitten er bij jullie ook verschillen per ziekenfonds/verzekering of werkt dat niet zo in BE?

Catlady12 06-05 om 22:09

Ik heb er geen idee van  

proud_mommy 07-05 om 01:15

Mijn bevalling is ook volledig vergoed. Daar had ik een extra verzekering voor. Hospitalisatie verzekering. Betaal is niet veel voor maar krijg je veel voor terug.

Catlady12 09-05 om 22:37

Vandaag afspraak bij de gyneacoloog gehad.
1 rijp ei, morgen waarschijnlijk inspuiting pregnyl. Vruchtbare periode is dus dit weekend.
Nog 1x proberen, indien geen succes dan stappen we in de medische molen... het is voor ons heel moeilijk om seks te hebben op het moment dat het moet gezien mijn man zijn drukke job. We zullen zien he..  ik hoop dat we nu prijs hebben, in elk geval goed ons huiswerk doen dit weekend!
Blijkbaar wordt alles direct met ziekenfonds geregeld en betaal je zelf enkel de supplementen. 
Hoe is het met jullie intussen? 

Evitjee 10-05 om 14:11

Spannend seg, ik duim voor jou hoor. Ik heb voorlopig niet te veel te vertellen. Hier is het gewoon afwachten tot ons afspraak.

Catlady12 21-05 om 22:04

Hoi dames! 
Hier op het wachtbankje... verwacht mijn NOD op zaterdag of zondag. 
Komende donderdag afspraak bij fertiliteit om wat meer info te krijgen en afspraak vast te leggen voor het onderzoek van de eileiders. 
Spannend
Evitjee bij jullie komt de afspraak ook dichterbij he! Hopelijk kunnen ze je duidelijke info geven.

Evitjee 25-05 om 19:31

Nog twee weekjes ik tel af.  De zenuwen beginnen al wat te komen nu. Ik ben zo benieuwd 

Catlady12 26-05 om 22:15

Donderdag een heel goeie uitleg gekregen! Vandaag licht bloedverlies, normaal moet ik ongesteld worden. Verwacht dat het tegen morgenochtend helemaal doorgekomen is. Bellen voor afspraak voor de hyfosy dan.
Op dag 3 weer starten met clomid tot dag 7. Ergens tussen dag 3 en dag 7 doen ze de hyfosy, als de maandstonden afgelopen zijn maar eitje nog niet groot. 
Na de hyfosy (schuim die ze inspuiten om te zien of de eileiders open zijn) dan controle om op te volgen wanneer eitje groot genoeg is om te springen. Dan de pregnyl inspuiting en 2 dagen daarna dan de inseminatie.
Inseminatie is op de middag en van maandag tot zaterdag, indien eisprong op zondag valt dan moeten we het nog eens op de natuurlijke manier proberen. 
Spannend...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum