effe van me afschrijven

308 antwoorden en 24559634x bekeken

Catlady12 30-03 om 09:54

Vandaag duidelijk ongesteld geworden
Maandag terug aan de clomid voor 5 dagen! 9 april naar de gyneacoloog. Staaltje van mijn man was goed alleen de vormen waren niet altijd zoals het hoort. Maar geen uitleg over wat dat dan wil zeggen. Moeten we aan dokter vragen..

reageer

Evitjee 30-03 om 22:14

Ooh spijtig he. Ik hoop dat de teleurstelling niet te groot is. Bij mijn vriend was het sperma staal ook zo. Er waren er heel veel en ze waren ook snel genoeg maar er waren ook veel slecht gevormde bij. 

Catlady12 31-03 om 09:37

We hadden het ergens wel verwacht dat het geen prijs ging zijn maar als je dan je fb opent en het eerste wat je ziet is opnieuw iemand die zwanger is dan is het wel even slikken. 
Hebben jullie daar dan al uitleg over gekregen wat dit wil zeggen en wat daar de gevolgen van zijn? En eventueel wat hier een oplossing voor kan zijn? 

Catlady12 31-03 om 18:39

Zo kan je bezig blijven natuurlijk maar goed als je nog niet zo super lang aan het proberen bent dan snap ik dat ze het eerst nog op de natuurlijke manier willen doen
Wanneer start je terug met de clomid? Ik moet morgen weer beginnen bah

Evitjee 31-03 om 19:22

Bij mij valt het te zien wat de fertiliteitsarts zegt 8april waarschijnlijk mag ik daarna terug beginnen met de clomid. Nu vond de gynaecoloog het te zinloos om een nieuwe cyclus op te starten mits ik 8 april al mag gaan. Dus het is nog eventjes afwachten.  

Catlady12 01-04 om 07:30

Ja dat is ook wel waar natuurlijk! Hopelijk raken jullie wat wijzer bij de fertiliteit! 
Ik duim

Evitjee 01-04 om 08:34

Ik hoop het ook. Nog een weekje geduld????
 

Catlady12 01-04 om 19:58

Hou je me op de hoogte?
Zal duimen!
Vandaag weer gestart met clomid, bijwerkingen zijn onder controle tot nu toe haha

Evitjee 02-04 om 12:17

Ja zeker. Straks nog even langs het ziekenhuis paseren om mijn bloed te laten trekken. Ik zit vandaag aan dag 28 van mijn cylcus. Hop naar de volgende ronde veel succes met de clomid hopelijk blijf je wat gespaard van de bijwerkingen. 

zita 02-04 om 15:04

hoi dames
sorry dat ik even geen reactie meer gaf
had er effe genoeg van en moest mijn hoofd effe leegmaken daarom bewust alles genegeerd wat met zwanger worden te maken heeft.
hadden effe een tegenslag.
19 maart moesten we het spermastaal binnen brengen. 's morgens om 10u moest het binnen zijn en mijn vriend heeft morgen en middagpost dus kon het enkel als hij middagpost heeft. normaal slaapt hij dan tot 11u. dus hadden we afgesproken dat hij het potje vulde en ik het potje naar het ziekenhuis zou brengen zodat hij nog effe terug kon gaan liggen. zo gezegd zo gedaan. dus ik met het potje in mijn broekzak (wat niet makkellijk rijd of loopt) richting ziekenhuis, moet er binnen het uur zijn en is toch 15min rijden. natuurlijk een traktor op de weg die je niet voorbij kunt dus 40 per uur er achter  dan kom je op de parking geen parkeerplaats te vinden. eindelijk plek gevonden zo snel mogelijk naar binnen gegaan met nog altijd dat potje in mijn broekzak  stickers afgeprint en uiteindelijk aangekomen aan de deur waar ik moet zijn. moet je aan zo'n parlefoon aanbellen en zegt er iemand aan de andere kant ik kom er zo aan. dan duurt alles toch zo lang. mevrouw eindelijk daar en ik zo blij dat ik het potje uit mijn broekzak kon halen. geef haar het papier en de stickers en zegt ze oh dit is niet ingevuld. productietijd oke dat wist ik ongeveer toen vroeg ze achter onthouding en daar zat het 
ik was ziek geweest(griep) en hebben toen een weekje stil gelegen en omdat er op het papier stond produceren na 2of3 dagen onthouding was het 9 dagen geleden dat hij nog iets had geproduceerd. zegt die mevr oh sorry maar dan mag ik het niet laten onderzoeken het mag niet langer dan 7 dagen geleden zijn. ik kon wel janken 
waarom hadden ze dit niet meteen gezegd toen ik gebeld heb en info had gevraagd over hoe en wat. dan had mijn vriend zich wel even ervoor zichzelf effe bediend  
dus daar sta je dan vol goeie moed en mag je weer een nieuwe afspraak maken.
had er toen effe genoeg van want was zo kwaad op alles en iedereen.
maar nu is alles weer van me af en kan ik er ondertss toch een klein beetje om lachen.
vrijdag is er de nieuwe afspraak dan wel om 7.30u dus nog vroeger tijdens zijn middagpost. dus vrijdag ga ik weer met een potje in mijn broekzak richting ziekenhuis   en met de juiste spermastaal om te onderzoeken.
en dan wachten tot 20 april voor de uitslag.
heb alles gelezen en zag dat jullie man/vriend hun zaadcellen niet zo goed waren. hier vrees ik er eigenlijk ook voor maar we zullen afwachten tot 20 april. catlady12 had je dan geen verdere uitleg gekregen bij de uitslag van de spermastaal? ik vind dat mijn gynaecoloog zo weinig uitleg geeft weet dat het voor haar allemaal duidelijk is maar voor mij  ik weet nog dat ze zei toen ik mijn eisprong had gehad, je hebt je eisprong gehad en verder niks. dan denk je aan de bureau zal ze wel iets meer zeggen maar voor je het tegoei doorhebt staat ze al op en weet je nog niets. mss ook stom van mij dat ik er niets over zei maar achteraf denk je oh dit had ik moeten zeggen of vragen maar dan ist te laat. nu schrijf ik al mijn vragen op voor de volgende keer. 
zo mijn lang verhaal is weer van me afgeschreven  en kom nu weer een paar keer per dag kijken naar jullie verhaal 

zwanger31W (Gast) 02-04 om 15:45

Hey,

Waarom doet hij het staal niet gewoon binnen in het ziekenhuis?
Wij zijn destijds ook op de fertiliteitsafdeling begonnen en het 1ste wat ze zeiden was om een spermastaal te checken. Voor de mannen is het zo'n 'makkelijk' onderzoek en voor de vrouwen zo invasief dat het mij gek lijkt dat ze wachten met de heren. Hier was het...zien we bij hem geen probleem, dan beginnen we met jou. 
Mijn man heeft verschillende malen een staal moeten binnenbrengen, en die deed dat gewoon in't ziekenhuis. Beetje gekke ervaring zei hij, maar dan zit je tenminste niet in de auto met een potje kwak in je broek en ben je zeker dat je op tijd bent. 
Spijtig dat je zo weinig info krijgt. Moet hatelijk zijn. Zo'n lastige periode en dan nog 'met uw voeten spelen'. Maar kop op. Inderdaad af en toe eens goed van je afschrijven en dan verder doen! Jullie komen er wel!

zita 02-04 om 19:08

Oei zie net dat al mijn emoticons ??? zijn geworden 

Catlady12 03-04 om 07:46

Hoi Zita
Oh verdorie op het moment zelf idd vloeken! Goed dat je er achteraf om kan lachen
Bij fertiliteit zei men gewoon het staal is oké enkel de vorm is niet altijd zo goed maar tis oké. Ja sorry maar als je me zegt dat er iets niet zo goed is is dat voor mij niet oké he... meer info moest ik maar vragen aan de dokter. Die zie ik dinsdag. 
Altijd dat wachten he pfff! En een beetje uitleg lijkt soms teveel gevraagd! Goed dat je alles voordien wat noteert, moet ik misschien ook eens doen
@evitjee: succes  bijwerkingen zijn nu overdag hoofdpijn en 's avonds wat misselijk. Voel me ook wat ambetant. Nog 2 dagen te gaan! 

Meid23 03-04 om 07:56

@Zita Weet niet of jullie heel dicht bij het ziekenhuis wonen maar ons is toen verteld dat het binnen half uur na produceren in het lab moet zijn en bewaard op lichaamstemperatuur ;-).                 Mijn man heeft het toen ook in het ziekhuis geproduceerd en toen is het meteen naar het lab gegaan ;-) zo n 2 uur later kregen we de uitslag.        Veel succes in elk geval

Meid23 03-04 om 07:59

Ah lees nu al dat het 15 minuten rijden is ;-) maar wellicht is het toch makkelijker (ook voor jezelf) als je vriend even mee gaat? Dan weet je ook zeker dat het op tijd in het lab is  

Meid23 03-04 om 08:01

@Catlady Meestal krijg je van het ziekenhuis te horen hoeveel zaadcellen er zijn gevonden en hoeveel volume en daarnaast de bewegelijkheid ;-) maar wellicht krijgen jullie deze uitslag dan nog?   In elk geval super fijn dat het in elk geval oké is en dus niet slecht

zwanger31W (Gast) 03-04 om 11:47

Zeg, dat jouw ventje eens uit bed komt  Arme jij, moet jij liggen rondrijden met zijn kwakje. Als er een baby is zal hij ook niet meteen terug in zijn bed kunnen kruipen hahaha
Ik weet nog dat ze bij ons naar 3 dingen keken. De vorm, de beweegelijkheid en het aantal. Een klein volume kan veel cellen bevatten en een groot volume kan veel water bevatten dus staar je niet blind op 'hoeveel' het is. De kwaliteit van het staal is dus afhankelijk van die 3 parameters. 
Kleine onderzoeken die ze bij mij reeds deden was bloedafname op een speciaal moment in mijn cyclus en een vaginale echo. Maar omdat het prob duidelijk bij mijn man lag, heb ik verder eigenlijk niets moeten laten doen.
En nog een tip, zit je niet goed waar je zit, verander dan! Als je uiteindelijk toch in de hele mallemolen van fertiliteit gaat terechtkomen, dan zit je beter in een hospitaal wat verderop bij mensen waar je vertrouwen in hebt, dan een hospitaal vlakbij bij mensen die jou 0,0 info geven. Allez, zo zou ik denken. Het kan een lange, zware weg worden, en dan heb je best een goed en vriendelijk en open team rondom jou.

zita 07-04 om 00:25

Dit keer is alles goed gegaan  potje is binnen. Vind het wel vreemd moet je naar het labo daar vullen ze het papier in en denk je er vanaf te zijn en dan krijg je plots alles in een stripzakje geduwd en zeggen ze doodleuk zo nu mag je dit afgeven bij bloedafname.  heb het dan maar onder mijn jas gestoken en zo naar bloedafname gebracht 
Nu wachten tot 20 april voor de uitslag is ook net de dag dat mijn appje aangeeft dat ik dan mijn eisprong heb 

Evitjee 08-04 om 17:49

Vandaag een goed gesprek gehad in jette. Clomid hoef ik niet meer te nemen omdat ik daar de laatste keer zo van af zag en het ook niks gedaan heeft bij mij. Nu willen ze met inspuitingen proberen dat rechtstreeks voor een rijpe eicel zorgt. Vandaag mijn bloet nog eens moeten laten trekken zodat ze de juiste medicatie kunnen toedienen om de kans op een tweeling te vermijden. Ik ben namelijk heel tenger gebouwd dus dat zou niet zo gezond zijn voor mij en voor de kindjes. Ik ben ook te weten gekomen waarom ik geen rijpe eicel krijg. Ik maak namelijk te veel eicellen aan waardoor er een overstimulatie van de eierstokken is en er geen signaal naar de hersenen wordt gestuurd die het hormoon aanmaakt voor de rijping van de eicel. Het lijkt me een beetje een luxe probleem. Beter te veel als te weinig denk ik dan. Maar blijkbaar is te veel ook niet goed maar valt het wel gemakkelijker op te lossen als da je te weinig of geen hebt. Moesten de inspuitingen niet lukken dan gaan we over naar ivf. Het is nu we weer even afwachten tot 7 juni voor dat we weer terug kunnen gaan naar jette en de behandeling kunnen beginnen. 

Catlady12 09-04 om 07:05

Hoi dames
@Zita blij dat het nu wel goed verlopen is haha! Duimen maar!
@Evitjee wat spannend! Nog even afwachten dus maar met een beetje geluk kan het nu snel gaan  
Ik moet vanavond weer naar de gyneacoloog om te zien of de clomid al zijn werk gedaan heeft. Hopelijk ook wat meer info over mijn vriend zijn staaltje dan. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum