Intra-uteriene inseminatie
Bij Intra-uteriene inseminatie wordt het beste zaad van de man geselecteerd en direct in de baarmoederholte ingebracht.
Hoe werkt Intra-uteriene inseminatie
Intra-uteriene inseminatie is een vorm van Kunstmatige inseminatie waarbij het zaad niet in de baarmoedermond gespoten, maar rechtstreeks in de baarmoederholte. Het zaad wordt altijd eerst opgewekt (de beste zaadcellen worden geselecteerd).
IUI kan worden toegepast met en zonder medicijnen voor de vrouw die de eierstokken stimuleren. IUI zonder medicijnen is het minst belastend voor de vrouw omdat er geen regelmatige controle plaats hoeft te vinden.
Bij IUI met donorzaad wordt vaak wel wel medicijnen gegeven (voor een milde hyperstimulatie van de eierstokken) waardoor de kans op een succesvolle bevruchting iets groter wordt.
Waarom intra-uteriene inseminatie
Intra-uteriene inseminatie is een optie wanneer de slijmprop van de vrouw niet doordringbaar is voor het sperma of wanneer er te weinig of vijandig slijm groeit in de baarmoeder van de vrouw. Ook als de kwaliteit van het zaad van de man verminderd is is Intra-uteriene inseminatie een mogelijke oplossing. Ook wanneer er zonder aanwijsbare reden de vrouw na een tijd niet zwanger raakt kan Intra-uteriene inseminatie ingezet worden.
De kans om zwanger te raken in ongeveer 10% per behandeling. De kans om zwanger te worden via Intra-uteriene inseminatie is het grootst tijdens de eerste 3 behandelingen. Meestal worden er 6 behandelingen uitgevoerd voordat er over gegaan wordt op een andere methode. De kans om zwanger te worden is dan ongeveer 25 tot 35%
Interessante forumvragen
- Eerste keer inseminatie
- Wachten na inseminatie
- 1wk Over tijd, negatief getest..?
- Wachten na 1e poging IUI
- IUI met milde stimulatie
- utrogestan
- wachten met zwanger worden
- bijna 6 x IUI gehad en nu IVF
- iui