Voorstellen

370 antwoorden en 33649478x bekeken

Leeuwtje 25-04 om 20:51

Ja ik weet het ook niet zo goed. Kan alle kanten op. Normaal alleen nooit pijnlijke borsten. Heb deze maand wel voor het eerst ovulatie testen gebruikt dus in ieder geval op het juiste moment seks gehad. 
Gebruiken jullie ovulatie testen? 

reageer

irene 25-04 om 20:54

Leeuwtje ik hoop dan dat het raak is. Het vervelende wel is dat je lichaam je heel erg voor de gek kan houden. Wat is je nod? Heb je al een test gedaan? SPANNEND!!!

Leeuwtje 25-04 om 20:54

@nl93
Ik ben nu al anderhalf jaar gestopt met de pil en mijn cyclus is nog steeds onregelmatig. Hoop dat die van jou nog bijtrekt". Ik gebruik de ovulatietesten van clearblue. Prijzig maar wel gewoon heel duidelijk. Geen gedoe met streepjes. 

irene 25-04 om 20:57

Oh sorry leeuwtje lees net terug en zie dat het vrijdag is. Spannend! Ik zal voor je duimen.

Wat betreft het niet delen met je vriendinnen. Een paar vriendinnen van mij weten het wel. Ik voelde mij best rot en heb uiteindelijk vertelt waarom dat was. Kreeg lieve reacties. Maar snap dat jullie het voor je vriendinnen soort van geheim houden. Hopelijk gaat het bij jullie allemaal snel. Ik heb meerdere vriendinnen die 14 maanden of langer bezig waren met zwanger worden. Bij mij gaat er al een lichtelijke klok rinkeleb. Ben ook niet de jongste meer....

NL93 25-04 om 22:57

Ik gebruik ook de kalender app. Vind dit idd erg fijn werken. Al is het alleen al omdat ik niet alles zo goed kan onthouden over diverse maanden wanneer nou wat is. Verder ben ik deze maand gestart met de ovulatie testen van clear blue. Erg duidelijk maar wel erg prijzig. Omdat mijn cyclus nog niet zo regelmatig is gestart vanaf het gemiddelde maar nog geen smiley te zien op de test. En dan gebruik je toch heel wat testjes voordat het wel zo ver is. Dus vanmiddag die van de action gekocht en hoor hier wel goede reacties.

irene 25-04 om 23:24

Ik snap de ovulatie testen niet zo goed.....ik heb een cyclus van ongeveer 34 of 35 dagen. Moet ik dan pas beginnen met testen op de 17e dag van mijn cyclus? Heb het 3 keer gelezen en voelt dom..... vind het ook vervelend als ik het niet begrijp en dan iets misloop...

NL93 25-04 om 23:48

@Irene 
Bij mij zat er een tabel bij die ik moest aflezen. Maar ik moest ook even meerdere keren kijken voordat ik het goed begreep. Je ei sprong is zo'n 24 dagen voor je verwachte menstruatie. Als die 35 dagen is zou die dus rond cyclus dag 21 plaats vinden. Hierom begin je enkele dagen daarvoor met testen

Leeuwtje 26-04 om 06:53

Ik ben begonnen met testen op dag 11. Ze zeggen dat je uit moet gaan van je kortste cyclus zodat je in principe geen ovulatie kunt missen. Op dag 17 had ik een positieve test. 
Helaas vanmorgen ongesteld geworden en gaan we dus weer een ronde verder.. 

irene 26-04 om 07:17

Dank jullie wel voor de uitleg! Begin idd wel wat vroeger.

@leeuwtje. Vervelend dat je ongesteld bent geworden. Altijd een vervelend moment! Sterkte

Shewe 26-04 om 14:32

hoi dames, 

ik ben nieuw hier 19 jaar en inmiddels in ronde 2, ik vind het ook fijn om met jullie dingen te delen, ook niemand weet bij ons dat we bezig zijn met ons eerste kindje, vooral om reacties te voorkomen van de buitenwereld. 

NL93 ik had indd dezelfde klachten ik werd er heel onzeker van, ik werd 7 maar ongesteld nog van de pil en toen volgde er een cycles van 47 dagen. ik ben ook naar de dokter geweest de HA zij indd het kan wel een jaar duren hier had ik nog niks aan... werd er weer onzekerder door. 
inmiddels ongesteld geworden afgelopen zaterdag. ronde 2 en nieuwe kansen. 

leuk om op de hoogte te blijven hoe het bij jullie gaat, wanneer is jullie NOD? 

groetjes 

Day 26-04 om 16:19

Hoi Shewe, gezellig! 
Mijn NOD is 3 mei. Heb voor mijn gevoel weinig symptomen, op buikpijn na. Heb vorige maand mijn koperspiraal laten verwijderen na 3 jaar. Geen hormonen voor mij 
Mijn gevoel zegt dat het raak is, maar twijfel aan alles wat ik voel. 
@leeuwtje Wat vervelend! 
Ik heb de P-tracker (lite) app op mijn telefoon. Deze berekend je ovulatie op basis van je gemiddelde aantal dagen cyclus. ik vind hem heel fijn werken! Verder maak ik gebruik van de ovulatietesten van de Action, niet heel prijzig en na een positieve test (1 week geleden) weet ik hoe deze eruit hoort te zien. 

Shewe 26-04 om 16:25

Hoi Day, 
spannend zeg vooral dat afwachten! bij de action hebben ze ook een te vroege test dan (4 dagen voor nod) dan zou je 29/30 april een testje kunnen doen. 
ik heb ind nu de ovulatietesten gekochr van de action vind het erg lastig hoe ik nou moet bepalen wanneer ik moet beginnen. ook omdat ik geen idee heb van cyclus. 

Day 26-04 om 16:43

@Shewe ik heb die testen inderdaad ook klaar liggen. Zo spannend ! 
Je moet even de eerste dag van je laatste menstruatie nemen en dan 14 dagen bij opstellen als je een cyclus hebt van 28 dagen. Daarnaast zou ik even de app downloaden en daar je afgelopen menstruatie(s) inzetten. De app rekent dan het gemiddeld aantal dagen van je cyclus uit, zodat je een indicatie hebt voor je eisprong.

NL93 26-04 om 20:46

@ leeuwtje, enorm balen dat de test negatief is. Het enige wat ik altijd wel fijn vind als mijn test negatief blijft dat ik dan eindelijk weer ongesteld wordt. Dan weet je dat je weer een nieuwe poging kan beginnen.
@ shewe welkom in de groep mijn NOD is nog niet bekend. Ben ondertussen al 11 dagen met de ovulatie testen aan de gang maar nog geen positieve gezien. Hopelijk is het binnen 1 week wel zo ver. Want dan weet ik eindelijk weer wat.

Even een ander vraagje. Hoe gaan jullie om met de leefregels van geen alcohol en rauwe voeding middelen. De eerste paar maanden heb ik mezelf echt alles ontzegt maar na een paar pogingen heb ik zoiets van tja... misschien kan het nog heel lang duren. En aangezien ik wel verzot ben op een broodje carpaccio en zo nu en dan een wijntje. Vind ik dat best lastig. Nu weet ik zeker dat als het eenmaal zo ver is ik dit prima aan de kant kan zetten. Maar twijfel wel eens wat verstandig is.

irene 26-04 om 21:53

@nl93 ik drink sowieso al niet zoveel alcohol, dus dat is voor mij geen punt. Straks als je zwanger bent valt het dan ook niet zo op. Ik heb veel gelezen en denk dat het in het begin nog niet zoveel kwaad kan. Kijk als je het dagelijks eet is het een ander verhaal. Maar geheel onthouding denk ik dat het niet hoeft. Ik heb wel gekeken wat meer vruchtbaar eten zou zijn hahaha dus wij zijn aan de kiwis gegaan ;-)

Day 26-04 om 22:03

@NL93 Ik drink net als Irene ook niet veel alcohol, als ik de BOB zou zijn valt het niet op  Verder probeer ik voor nu zoveel mogelijk rauwe producten te mijden. Volgende week weet ik zeker of dit nuttig is geweest, spannend ! 
Ik heb toevallig kiwi in huis, ga ik morgen maar even nemen! 

NL93 26-04 om 22:54

Ik laat vanaf het moment dat mogelijk mijn ei sprong is geweest ook alles staan totdat ik weer ongesteld wordt. Gelukkig ben ij doordat ik het laatste jaar al flink bezig ben geweest met afvallen al minder gaan drinken waardoor mijn omgeving er minder van op kijkt. Maar zoals morgen hebben wij een bbq bij mij thuis. En ben ik er momenteel nog zeker van dat mijn ei sprong niet geweest is. Nu heb ik ook alcohol vrije wijn in huis voor sommige lastige situaties.  want de bob  zijn morgen wordt toch lastig. 

Ik heb ook gelezen dat verse ananas goed is. Dus dat wordt nu lekker veel ananas en kiwi ete

Nora 27-04 om 09:18

Hey Irene, 
Nog altijd niet ongesteld al van februari
Heb wel de klachten, lage rugpijn soms krampjes maar nog niet doorgekomen.
heb afspraak bij Gyn begin juni om toch even te checken of alles in orde is..
ook heb ik nu veel last van puistjes, ben beetje paranoia geworden, bang onvruchtbaar te zijn..
we zien wel
Ik hoop voor alle andere meisjes dat het snel raak mag zijn
liefs
Nora

irene 27-04 om 11:57

Hoi nora
Wat begrijpelijk dat je van deze situatie kriegelig wordt. Duurt ook nog wel even voordat je naar de gyna kan. ik snap dat je aan alles gaat twijfelen, in dit soort situaties ga je aan alles denken. Hopelijk brengt de gyna wat rust en goed nieuws. Vervelend dat je ook zolang al niet ongesteld bent. Voor februari had je toen een gewone cyclus? Heel veel sterkte en als je erover wilt praten....je mag hier alles kwijt.

Nora 27-04 om 13:58

@ Irene, ik had ook voor ik de pil slikte 4 jaar geleden een onregelmatige cyclus, zit in de familie .
Ik ben gestopt begin januari 2017 met de pil na mijn laatste strip.. dan exact één maand later ongesteld geworden en sindsdien niets meer .
Ik zie wel, probeer me er niet te veel op te focussen maar is niet gemakkelijk.

dankje voor je luisterende oor, doet me goed,
Nora

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voorstellen' in het Zwangerschapsforum