wie doet er mee vanaf februari?

1868 antwoorden en 45233105x bekeken

Ons Meutje 01-02 om 15:41

Hallo Dames,

Volgens mij zijn er verschillende topic's gestart maar doe het zelf dan ook maar weer.

Zal me eerst even een beetje voorstellen. Ik ben meutje 35 jaar en kraamverzorgster. Heb een partner en hij heeft 2 jongens uit een eerder huwelijk. Dus het word voor mij ons eerste kindje (zijn 3de).

Officieel ben ik in aug 2012 gestop met de pil. 4mnd later in nov voor de eerste keer zwanger. wat waren we er blij mee eigenlijk toch nog onverwacht en snel. ik voelde me super goed. Tot ik een flinke verkoudheid kreeg. Daarna begon ik met vloeien en was dat het teken van onze miskraam met 9 weken. Dit was 27 dec.
Heb een spontane abortus gehad zoals ze dat noemen.

Maar wat viel me dat tegen. Ik dacht dat ik vrij nuchter was en er wel even overheen kon stappen. nou nee dus, het heeft er behoorlijk in gehakt op emotioneel en hormonaal gebied.

Nu begin ik me wel steeds beter te voelen. Ik had nog heel even de stille hoop meteen na mijn miskraam weer zwanger te zijn. Het voelde toch allemaal weer anders. ook mijn menstruatie blijf na 29 dgn uit. (vk had al gezegd dat het oon 5 of 6 wk kon duren na een miskraam)
Stiekem dacht ik mij over komt dat niet.
Maar helaas gister toch mijn menstruatie gekregen.

De gedachten van een innestelings bloeding is ook even door mijn hoofd geschoten. Maar het voelt echt als mijn menstruatie.
Het voordeel nu is dat mijn lichaam zijn normale gang weer volgt en ik nu weet wanneer ik mijn eisprong ongeveer kan verwachten. En mocht ik dan zwanger zijn weet ik ook wanneer mijn laatste menstruatie was.

Qua gevoel gaat het nog een beetje op en af. Merk dat ik emotioneler ben dan voor mijn 1ste zwangerschap. Tja het is ook niet niks wat we zo in een paar maanden voor onze kiezen krijgen.
Ik weet dat wij het samen aan kunnen. We hebben ook veel moeten doorstaan om eindelijk onze liefde voor elkaar te kunnen laten blijken en er samen voor te gaan. Dus ook dit kunnen wij aan.

Phoe is het toch nog een heel verhaal geworden.
Maar het lijkt mij dus leuk om met meerdere dames die in het zelfde schuitje zitten elkaars ervaringen te delen dus wie doet er mee??

Groetjes Meutje

reageer

Poesh 01-02 om 20:08

Ik wil je heel veel succes toewensen en ik duim voor jou mee!

helaas gaan wij er pas echt voor in maart. Dus dit wordt voor mij een maandje van aftellen om er echt aan te kunnen beginnen.

Ster 01-02 om 20:32

ik doe wel met je mee. wij zijn van af mei al bezig maar ook tot nu toe geen resultaat. we hebben al twee jongens en we gaan voor de derde. ik heb dan wel niet een miskraam in het afgelopen half jaar gehad maar wel twee voor mijn oudste zoon dus ik weet wel hoe je je voelt. ook ik hield me groter dan ik me voelde. ik heb er best wel lang over gedaan om het te verwerken. 
meutje, 2013 word gewoon ons jaar dat we allebei zwanger worden en een gezond kindje krijgen

liefs

Ster 02-02 om 15:54

hey F. Mama,
wat gezellig dat je er bij komt om mee te kletsen.
 
jij ook heel veel succes

liefs

Poesh 03-02 om 11:14

@onsmeutje er let mij niets om mee te volgen. Dit ga ik dan ook doen zodat ik mij volgende maand hier kan bij aansluiten zonder dat ik veel gemist heb.

@ster ook voor jou heel veel succes! Hopelijk lukt het deze maand voor jou.

@f.mama heel veel succes ook voor jou!

Ster 03-02 om 12:02

ons meutje, de oudste is net 4 jaar en de jongste net 14 maanden. ja van af mei klinkt heel lang, maar toen was het nog zo van we zien wel wanneer het komt. ik gaf toen ook nog vol op borstvoeding dus de kans word dan wel heel erg klein op een zwangerschap. van af september/ oktober is het dan ook echt gaan kriebelen en ja van af toen hebben we ook al veel negatieve testen gehad. het duurt denk ik ook nog wel even voor dat ik zwanger ben. mijn man woont voor zijn werk vierdagen in de week ergens anders. maar we houden de moet er in het moet toch een keer toevallig raak zijn.
die huilbuien ken ik wel ik was altijd al snel in tranen maar in en na mijn zwangerschap werd dat veel erger. ik dacht iedere keer nu zou ik zo veel maanden zijn en na mijn uitgerekende datum dacht ik steeds nu zou het ongeveer zo oud zijn geweest. ik heb er gelukkig met een vriendin over kunnen praten en het zo een plekje kunnen geven. ik ben ook pas anderhalf jaar na mijn miskraam zwanger geraakt van Milan mijn oudste zoon. ik vind het dus helemaal niet gek dat je nu nog af en toe heel verdrietig bent. ik snap het heel goed.

poesh, dank je wel. en super gezellig dat je al vast met ons mee doet. gaan jullie van af 1 maart beginnen of iets later?


liefs

Ons Meutje 03-02 om 13:33

@ster dan zijn de dagen dat je man er wel is natuurlijk erg gezellig nou snap het wel dat het dan inderdaad wat langer kan duren. wel leuk hoor 4 en 14 mnd. De oudste maakt het wel veel bewuster mee he. vind dat wel leuk om te zien hoor.

@ poesh leuk dat je het toch gaat volgen mijn volgende nod ligt als alles gaat zoals voor heen op 1 mrt. Heb al tegen mijn manneke gezegd dat het een valentijns baby gaat worden.
ten minste dat zou wel leuk zijn.

Ster 03-02 om 15:03

ons meutje, ja die heeft ook heel bewust de zwangerschap van zijn broertje mee gemaakt hij weet bijna alles nog. dat is zo mooi om te horen wat hij allemaal nog weet. hij heeft het er nu wel over dat hij nu wel echt een zusje wil zo grappig. Samuel moest ook een meisje worden, hij was ook echt verdrietig dat het een jongen bleek te zijn bij de 20 weken echo. al was hij er wel snel over heen want hij werd een grote broer. zo schattig  ik was heel blij dat de jongste ook een jongen is nu hebben ze echt heel veel aan elkaar.
liefs

Poesh 03-02 om 20:28

1 maart neem ik mijn laatste pil, dan de pilregels. En dan gaan we er volledig voor. Ik zal wel zien wat de hormonen stop met mijn lichaam doet, ben er vrij nuchter in om te beseffen dat dit misschien niet de beste keuze is maar op deze manier ga ik er het minst mee bezig zijn, ik heb zo iets van komt het dan, super is het pas binnen 6 maand jammer maar "normaler"
Dus ja, eigenlijk vanaf 1 maart starten we ermee

Esraa 03-02 om 22:22

Hoi Hoi Hoiiii  ik ben toch wel blij dat ik normaal weer ongesteld ben geworden naar mijn miskraam we gaan een beetje het zelfde ons meutje beide in december curetage gehad en nu ben ik ook ongesteld morgen mijn laatste dag  voelt toch wel ff goed want nu gaan wij er ook echt tegen aan  gewoon de moed niet opgeven en komt vast wel. Ik wil deze maand nog ff gewoon afwachten en dan wil ik in maart beginnen met ovulatie testen zodat ik eigenlijk beetje kan weten wanneer me eisprong is want ik voel het eigenlijk niet.. Nou meiden succes racen wie snel zwanger mag zijn ! Spannend!!

FutureMama 04-02 om 01:18

Heeey dames we zijn er allemaal klaar voor zie ik
Haha nou ik half heb mn OG
Dus nu weet ik tenminste hoe de hele cyclus in elkaar zit na het stoppen met de pil
En mijn vruchtbare dagen beginnen vanaf 14 februari hahaha moet wel goed komen hihi
Niet echt een datum om vergeten te klussen

@ons meutje neee hahaa die houd mijn pilgebruik niet bij
Hij wou allang dat ik stopte maar op de 1 of andere manier twijfelde ik waardoor ik in een panieks aanval toch weer de pil ging slikken
En toen hij ze vond was hij minder blij
Ik begin al gelijk te denken aan bevallen enzo vind ik super eng whahaha ben echt een slapjanus wat dat betreft 

@esraa welcomeeee en veel successss 

Ster 04-02 om 08:04

Hoi Hoi

Esraa, wat gezellig dat je ook mee doet ik wens je ook heel veel succes. 
F. Mama, ik snap het wel hoor maar het is niet zo eng als dat je nu denkt het gaat allemaal van zelf en je hebt dadelijk heel veel profs om je heen die je er door heen helpen.  
en als je die kleine dan op je borst hebt liggen ben je alles om je heen vergeten  

liefs

Poesh 04-02 om 08:08

@F.Mama, ik denk dat het normaal is dat je daar eens over nadenkt. Ik die nog moet beginnen denkt daar zelfs al eens over na, ik droom soms dat ik hoogzwanger ben en alle momenten moet bevallen. Maar ik denk er soms ook bewust overdag over na, hoe dat zal zijn en dergelijk...

Ik heb me ook voorgenomen om van lange cyclussen uit te gaan. Omdat ik totaal geen idee heb hoelang ze zullen zijn. En ik hoop om niet van elk kwaaltje van het ontpillen te gaan denken dat het misscien een teken is dat ik al zwanger ben.. Alhoewel dat ik denk dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Allesinds met alle steun van hier redden we het wel

Ons Meutje 04-02 om 15:09

Heeee esraa,

Leuk dat je mee doet en inderdaad wel gaan wel erg gelijk op ook ik heb vandaag mijn laaste dag van mijn menstruatie. Mijn eisprong zou rond 15 febr moeten zijn dus wij hebben het de carnavals week heel druk. Wij gaan er dus ook weer volledig voor een leuke valentijnsbaby! Zou wel gaaf zijn. Ook ik voel mijn eisprong niet. eigenlijk nog niet over nagedacht om ovulatie testen te doen. Wil het eigenlijk zo eens proberen op mijn eigen intuitie.
Heb wel besloten gewoon voor mijn eigen gevoel. morgen een test te doen om zeker te weten dat die nu negatief is. Zodat als ik een nieuwe test mag gaan doen ik ook echt zeker weet dat ik zwanger ben en niet dat het nog van de miskraam is zeg maar. ohh ik ook controle freak.

nou succes allemaal.....

FutureMama 04-02 om 21:02

@ster en @poesh haha nou gelukkig maar dat ik niet de enige ben dan
Begon al te denken dat ik een apart geval was maar ben er helemaal uit dat ik dit ga doen
Het gaat er makkelijker in als eruit dat is een feit haha

Nu ik bewust bezig ben met zwanger raken lijkt 1 menstruatie periode wel 4 weken ipv 4 dagen -_-"

Ster 04-02 om 21:15

F. mama, haha je bent zeker niet de enige die zich zorgen maakt over het feit dat het er ook weer uit moed. en ja wat gaat die tijd toch langzaam, ik zit nu ook al weer uit te kijken naar mijn NOD ter wijl ik net mijn OD heb gehad. dus je zou denken dat je nu weer vol op kan gaan genieten van het proberen toch? dat doe ik ook wel maar hoop te gelijk ook zo erg dat het nu wel raak is 

FutureMama 05-02 om 17:01

@ ons meutje
Mijn vruchtbare periode begind ook volgende weer woensdag
En het duurt bizar lang whahaa laat staan de tijd dat ik dan eindelijk mag testen ben er continue meer bezig in mn hoofd om zwanger te worden
Haha

Evelien115 05-02 om 17:35

Ja! Ik doe ook met jullie mee!

Ik zal me even verder voorstellen:
Ik ben Evelien, 31 jaar en werk parttime op een kinderdagverblijf. Ik heb een dochter van 5, Malou, uit mijn vorige huwelijk.
Ik heb mijn vriend ontmoet toen Malou nog geen 1 was. Hij is de papa van Malou. Mijn ex is zeg maar de "lakse vader bij wie alles teveel moeite kost".

Voor mijn vriend zal het zijn eerste kindje worden. Zo dromerig als ik ben erover, zo nuchter is hij.

Ik ben 31 augustus gestopt met de pil. Ik heb gehoord dat je dan eerst een maand moet "ontpillen", maar of dit waar is weet ik niet.
Ik reken gewoon vanaf september. Ben nu dus 5 maanden bezig.
Al weet ik elke maand zeker dat ik zwanger ben: door dikkere borsten, dikkere buik, moeheid. Maar dat zijn dan de nieuwste ongesteldheiskwaaltjes (waar ik trouwens nooit last van had toen ik de pil nog sliktte.)
De eerste twee maanden was mijn cyclus ontegelmatig, maar de laatste twee maanden had ik een cyclus van 30 dagen.

Mijn NOD is waarschijnlijk maandag 11 februari, maar daar reken ik maar niet teveel op.

@ Ons Meutje: Ik heb geen miskraam gehad, maar mijn zusje wel en dat was al heel emotioneel voor me. Ik kan me goed voorstellen dat dat een klap geweest zal zijn. Zij is gelukkig in januari bevallen van een gezonde dochter.

Alle meiden heel veel succes! (en plezier met klussen.)

mamadream (Gast) 05-02 om 21:14

Hoi dames,

Vorig jaar heb ik op 12 februari na een ongeplande zwangerschap, waar ik ook nog niets van wist een miskraam gekregen.
Nu hebben mijn vriend en ik besloten om er voor te gaan.
Ik ben in november gestopt met de pil, tot nu toe zonder resultaat.
Ik vind het erg fijn om mijn ervaringen met jullie te delen.

Groetjes!

Ster 05-02 om 21:19

ons meutje, volgens mij had je dat de vorige ronde gevraagd. nu is mijn NOD 26 februari en mijn vruchtbare periode begint morgen dus wij gaan even genieten.
Evelien, wat gezellig dat je met ons mee doet. zit je al lang in de kinderopvang? ik doe nu een opleiding PW. ik zit nu in het laatste jaar.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wie doet er mee vanaf februari?' in het Zwanger worden forum