wie doet er mee vanaf februari?

1868 antwoorden en 45430417x bekeken

Meisje22 14-02 om 21:49

Lastig is dat met medicijnen hé!

@Ster, zo'n man heb ik ook thuis haha!

reageer

Ster 14-02 om 22:03

hahaha wat is dat toch met die mannen? als ze niet mogen willen ze elke dag en dan mogen ze elke dag en dan willen ze niet omdat het moet. hahahaha ik dacht dat wij vrouwen ingewikkeld waren. 

Katmandoe (Gast) 15-02 om 06:51

Ik doe ook mee .

Ben eind september gestopt met de pil. Had vage klachten die op zwangerschap leken, maar naar meerdere testen door de ha, bleek het ontwenningsverschijnselen te zijn geweest van de pil.
Sinds januari is mijn menstruatie weer in zijn normale cyclus van 5 weken

Gister had ik mijn nod. We wachten nog wel even af met een testje doen. Want voor het zelfde geval ben ik gewoon een paar dagen later met mijn menstruatie.

Ik zal voor jullie duimen. Laat 2013 ons jaar zijn

Poesh 15-02 om 08:09

Welkom hier katmandoe!

@mamadream: ik duim voor jou dat het geen lange cyclus is..

@Futuremama: wat jammer dat jullie eventjes moeten stoppen. Hopelijk mag je rap hervatten, en hopelijk is dat tijdens je vruchtbare dagen


Hier nog 14 pillen...
Voorlopig neem ik enkel foliumzuur in en ik vraag mij af wat jullie allemaal doen? Enkel foliumzuur of een zwangerschapsvitamine vanaf de kinderwens?
Ik weet dat foliumzuur het belangrijkste is. Mijn vitaminen waren ook goed in mijn bloeduitslag vandaar dat ik enkel foliumzuur ben opgestart. Maar ik vraag mij toch af of het voor iets beter is om toch maar een algemene zwangerschapsvitamine te sllikken.

Suzan 15-02 om 10:08

Zo er staan al weer een heleboel verhalen bij!

Welkom Katmandoe!

@mamadream; vandaag zou je weer een test doen toch? Ben erg benieuwd!

@Futuremama; balen dat jullie even moeten stoppen.

Mijn man vindt het ook leuker als er wat te veroveren valt. 

Ik slik op dit moment zwangerschapsvitamine voor vrouwen met kinderwens. Maar ik ben ook niet zo'n goede fruit eter. Alleen als ik werk, moet dan toch een voorbeeld geven aan de kinderen. 
@poesh; hou in de gaten dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt naast foliumzuur. Dan is er volgens mij niets aan de hand. Je kent je eigen voedingspatroon het beste. (of kijk op www.voedingscentrum.nl)

Poesh 15-02 om 12:49

Ik denk dat mijn vitamine D wel goed staat aangezien de dokter niks gezegd heeft.
Mijn voedingspatroon: vrij gevarieerd, alle dagen groenten, weekdagen elke dag fruit en yoghurt. Drink ook vrij regelmatig een multivitamine fruitsap. (zonder toegevoegde suikers)
Dus ik denk dat ik wel vrij gezond leef.
Dus dan zou foliumzuur alleen moeten volstaan?

San (Gast) 15-02 om 13:04

Hoi,

Hier nog steeds in spanning... Nog niet ongi.. Wel al 2 morgens buikpijn maar verder niks..

Ik gebruik ook alleen foliumzuur. Daarna ga ik dan denk ik ook gravitamon gebruiken.. Is ook goed denk ik ?

Katmandoe welkom ook!

Er komen er steeds meer bij leuk dat we zo ervaringen kunnen lezen en delen. Zijn hier allemaal toch voor 1 goed doel haha

FutureMama 15-02 om 13:38

@katmandoe welkom!!!

Hey dames dank jullie wel voor de reacties
Hij gebruikt een kuurtje voor een uitslag die hij opeens weer heeft gekregen
Als het eerder weg is mag hij de medicatie stoppen.
Maar de 17e heb ik al mijn eisprong

vipermama 15-02 om 13:57

hoi hoi

ik doe ook met jullie mee ik ben lisanne ben 25 jaar en mama al van 2 kindjes milan en nerena van 5 en 3..
mijn spiraal is de 21 ste er uitgehaald en was toen al een dagje ongie dus 20 dec.. daarna heeft het 36dgn geduurd voor dat ik weer ongie werd op 25jan dus vind heel moeilijk om mijn cyclus nu te bepalen en te weten wann ik vruchtbaar ben..

iedereen veel succes

Suzan 15-02 om 14:11

welkom vipermama

Ik denk dat foliumzuur wel volstaat poesh. Je kunt je voedingspatroon ook bijhouden bij het voedingscentrum (moet je wel even een inlog maken. ze noemen het eetmeter.) Daar kun je ook zien of je te veel of te weinig eiwitten, vet, koolhydraten en vezels binnen krijgt.

Meisje22 15-02 om 15:03

Welkom nieuwe dames!

Ik gebruik ook alleen foliumzuur, vanaf het moment dat ik gestopt ben met de pil. Daarnaast gebruik ik ook gewone vitamine pillen, misschien inderdaad toch overstappen op andere vitamines waar alles in zit!

Miepie84 (Gast) 15-02 om 16:20

Help,

Ik ben vorige week ongesteld geweest en zou volgende week mijn eisprong moeten krijgen. Maar vandaag had ik roze afscheiding, dit heb ik nooit eerder gehad voor zover ik weet.. Kan dit mijn eispring zijn of iets anders?

Liefs Miepie

katmandoe 16-02 om 01:16

Heb ik 3 maanden gehad nadat ik was gestopt met de pil. Af en toe roze afscheiding. Maar dat hield op nadat mijn normale cyclus weer op gang was gekomen.

MiekeAnne 15-02 om 19:26

@ ons meutje idd een heftige tijd en nog steeds gaat het met ups en downs, een beetje meer geluk voor nu zou fijn zijn

@miepie84 ik heb wel vaak meer afscheiding in mijn vruchtbare periode, maar nooit gehad dat het roze gekleurd is. Ben je net gestopt met pil o.i.d?

@overige dames multivitamine: voorheen heb ik alleen foliumzuur gebruikt voor 3 maanden, ben deze maand begonnen met multivitamine van  gravitamon. De multivitamine van de etos zwanger worden heb ik ook geprobeerd, maar daar kon ik niet tegen, last van infecties. Die van centrum waren voor mij te groot, kreeg ik echt niet weg.

mechje 15-02 om 19:49

Hoi allemaal,

Graag sluit ik me aan bij jullie groepje. Ook zit ook in het forum augustus/september, maar daar is een groepje op facebook gegaan, dus minder actief meer.
Ik zal me even voorstellen. Ik ben 30 jaar en wij zijn vanaf eind augustus gestopt met de pil. Na 41 dagen werd ik al ongesteld (yes, want ik was zo bang dat het een half jaar duurde voor dat dat op gang zou komen). Daarna een cyclus van 40 dagen. Ging er dus vanuit dat de cyclus erna wederom 40 dagen zou duren. Dat betekende dat ik op 2 januari zou kunnen testen. Na de kerst was ik overtuigd dat ik zwanger zou zijn en we hebben getest. En ja hoor... Zwanger!!! bij de verloskundige waar we zitten, krijg je vrij snel een echo. Heel fijn.  Het duurde even voor dat we het vruchtje zagen, maar het zat er. Het hartje was al vrij snel te zien. Echter een week erna bleek dat het hartje toch niet wilde. Vorige week heb ik een curretage gehad. Gelukkig hebben wij het allemaal erg nuchter ervaren. Leuk is anders, maar door de ervaringen om ons heen ( vrienden kwamen er achter bij 20 weken.) hebben wij het niet als ramp ervaren.
Nu wachten tot mijn cyclus weer op gang komt. Dan gaan we er weer tegenaan.
Daarom sluit ik me nu bij jullie aan.

Poesh 15-02 om 20:18

Welkom hier mechje!
wat verschrikkelijk wat je hebt moeten doorstaan. Er zijn hier nog dames die ongeveer hetzelfde meegemaakt hebben.

Heel veel moed en succes om verder te doen!

En blijkbaar zijn de meningen over foliumzuur en multivitaminen niet echt gelijk lopend.
Wat ik van plan was, foliumzuur tot ik zwanger ben en daarna eens dat doosje leeg is overschakelen op multivitaminen. Maar ik hoor nog heel graag jullie meningen

katmandoe 15-02 om 20:59

Ik slik geen foliumzuur meer sinds begin januari. Mijn ha gaf aan dat het eigenlijk alleen een openruggetje tegengaat en dat alle andere waar foliumzuur voor zou moeten zorgen niet vaststaat.
Haar advies was gezond eten, voldoen beweging en rust en als de tijd daar is, hij ook daar zou zijn. Dus daar hou ik mij ook vanaf toen aan.
Ze zij dat het vroeg genoeg was om foliumzuur te gasn slikken op het moment dat je zwanger bent. En dan alleen de eerste weken.

Poesh 15-02 om 21:04

@katmandoe: Zowel mijn ha als gynaecoloog hebben mij aangeraden om ten minste 3 weken voor het stoppen met de pil en de eerste 3 maanden van de zwangerschap foliumzuur te nemen.
Dit inderdaad enkel en alleen voor open ruggetje tegen te gaan. Jammer genoeg ken ik iemand die met een open ruggetje geboren is en weet ik dus maar al te goed welke gevolgen dit heeft. Foliumzuur blijf ik dus zowieso slikken, gelijk wat ze mij zeggen.
Voldoende gevarieerd eten volstaat, maar foliumzuur vind je niet in zo heel veel terug en dan nog is de dosis te laag voor open ruggetje tegen te gaan.
Vind het eerlijk gezegd raar dat je ha hier iets heel anders over gezegd heeft.
Maar goed de ene studie spreekt soms ook een andere studie volledig tegen.

katmandoe 15-02 om 21:30

@poesh ja dat is het vervelende. Je hoort en leest zoveel over zwanger worden, dat je het op een geven moment ook niet meet goed weet.

@miekeanne ik had het ook dat ik mij niet lekker in mijn vel voelde tijdens het slikken van die multivitaminen met foliumzuur vd etos om je te helpen zwanger te worden. Ik slik nu gewone multivitamine van Davitamon

Ster 16-02 om 08:08

ik slik af en toe zwangerschap vitamine, ik wil het elke dag in nemen maar ik vergeet dat steeds. hoe zorgen jullie er voor dat jullie het niet vergeten? ik ben heel slecht in het onthouden van dat soort dingen. hebben jullie tips voor mij?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wie doet er mee vanaf februari?' in het Zwanger worden forum