Kaas eten als je zwanger bent

  • Kaas eten als je zwanger bent

Kaas mag, ook tijdens de zwangerschap. Het Voedingscenrum beveelt dagelijks 1 ½ plak kaas aan. Het wordt zwangere vrouwen echter afgeraden buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen te gebruiken. Deze kunnen de Listeriabacterie bevatten waar het kind erg ziek van kan worden. In Nederland is het volgens de wet verplicht om de toepassing van rauwe melk in een product op het etiket te vermelden (in het Frans: au lait cru). Staat er niets op het etiket? Dan is de kaas 'veilig'.

Deze kaas mag je eten als je zwanger bent

De volgende kazen kunnen tijdens de zwangerschap gegeten worden:

Nederlandse kazen

- Alle Nederlandse gepasteuriseerde kazen
- Nederlandse boerenkazen
Deze harde kazen worden ook van rauwe melk gemaakt, maar bevatten weinig vocht waardoor de listeriabacterie niet kan groeien.

Buitenlandse kazen

De volgende buitenlandse kazen (gerangschikt op alfabetische volgorde):
- AH fêta kaasblokjes (koeienmelk)
- AH Roombrie 60+
- Ambassador Camembert 45+
- Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+
- Arla Deense fêta in olie
- Bettine Blanc 58+ geitenkaas
- Boursin
- Champignon Cambozola 70+
- Danone Hüttenkäse
- Gorgonzola 48+
- Gormas 70+
- Monchou
- Paturain
- Philadelphia
- Port Salut
- President Roombrie 60+
- President Brie 60+
- Rochebaron 58+

Interessante forumvragen

 

Alle artikelen over 'Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap'