Melk drinken tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. In de meeste zwangerschapsvitaminen zit zo'n 300mg. Zorg er dus voor dat je voldoende calcium binnenkrijgt via bijvoorbeeld: melk, kaas, tofu of sommige vissen.
Ongepasteuriseerde melk
Ongepasteuriseerde melk kan heel erg schadelijk zijn voor je ongeboren baby. Dit komt door de bacterie Listeria monocytogenes, die listeriose kan veroorzaken. Dit is een ziekte die mogelijk tot een miskraam of vroeggeboorte kan leiden Drink dus nooit ongepasteuriseerde melk. Dat is melk die je bij de boer koopt. Melk uit de supermarkt is altijd veilig. Koop daarom tijdens je zwangerschap je melk in de supermarkt.
Interessante forumvragen
- Vanaf wanneer koe melk?
- Nog melk na groenten/fruitpap??
- melk helemaal niet meer zo gezond als vroeger
- Nog melk na groenten/fruitpap??
- Wat moet je doen als je geen melk lust ?
- Melk?
- de melk die vast zat.. aauw
Alle artikelen over 'Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap'
- Calcium en zwangerschap
- Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap
- Fast food eten tijdens de zwangerschap
- Foliumzuur en voeding
- Fosfor en zwangerschap
- IJzer en zwangerschap
- Kaas eten wanneer je zwanger bent
- Koffie tijdens de zwangerschap
- koper en zwangerschap
- Laat in de avond eten
- Magnesium en zwangerschap
- Melk drinken tijdens de zwangerschap
- Rauw vlees
- Rauwe groenten
- Snoepen tijdens de zwangerschap
- Vet eten
- Vis eten tijdens de zwangerschap
- Vitamine A en zwangerschap
- Vitamine B en zwangerschap
- Vitamine C en zwangerschap
- Vitamine D en zwangerschap
- Vitamine E en zwangerschap
- Voedingsgroepen en zwangerschap
- Zink en zwangerschap
- Zwangerschap, misselijkheid en eten
- Zwangerschapslusten