Melk drinken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. In de meeste zwangerschapsvitaminen zit zo'n 300mg. Zorg er dus voor dat je voldoende calcium binnenkrijgt via bijvoorbeeld: melk, kaas, tofu of sommige vissen.

Ongepasteuriseerde melk

Ongepasteuriseerde melk kan heel erg schadelijk zijn voor je ongeboren baby. Dit komt door de bacterie Listeria monocytogenes, die listeriose kan veroorzaken. Dit is een ziekte die mogelijk tot een miskraam of vroeggeboorte kan leiden Drink dus nooit ongepasteuriseerde melk. Dat is melk die je bij de boer koopt. Melk uit de supermarkt is altijd veilig. Koop daarom tijdens je zwangerschap je melk in de supermarkt.

Interessante forumvragen

 

Alle artikelen over 'Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap'